Tai Chi: Διώξε το στρες, χάσε πόντους

Θέλεις να γυμναστείς, αλλά ψάχνεις κάτι διαφορετικό, κάτι που να μοιάζει και λίγο με χόμπι, κάτι ιδιαίτερο. Τι θα έλεγες λοιπόν για μια πολεμική τέχνη; Το Tai Chi κάνει τέλειο σώμα! Ο δάσκαλος Tai Chi Πλούταρχος Βλαχόπουλος θα σου δείξει πως να ξεκινήσεις. Για να δεις τις ασκήσεις κάνε “κλικ” εδώ

Τι είναι το Tai Chi;
Ο Πλούταρχος Βλαχόπουλος ταξίδεψε στην Κίνα και εκπαιδεύτηκε στην τεχνική του Tai Chi. “Το Tai Chi χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σαν μια αποτελεσματική πολεμική τέχνη από τους Κινέζους. Τις τελευταίες δεκαετίες η δημοτικότητά του ανεβαίνει κυριώς γιατί αποτελεί μια ολοκληρωμένη άσκηση που βοηθά σε μεγάλο βαθμό τη συνολική καλυτέρευση της υγείας και δημιουργεί ένα ανεβασμένο επίπεδο ευεξίας για τον οργανισμό”.

Η πιο εντυπωσιακή είδηση είναι ότι ενώ θα διώχνεις μια για πάντα το άγχος της δουλειάς από πάνω σου, θα αισθανθείς την τόνωση και την βελτίωση στο σώμα σου.

“Για έναν αρχάριο που θα λάβει κάποια αρχικά μαθήματα, 20 λεπτά την ημέρα προσωπικής εξάσκησης είναι αρκετά. Δεν θα καις αμέτρητες θερμίδες, θα δεις όμως μια σημαντική βελτίωση στην τόνωση του σώματος συνολικά” τονίζει ο δάσκαλος του Tai Chi Πλούταρχος Βλαχόπουλος.

Το σώμα σου πρέπει να κινείται σαν να βρίσκεσαι μέσα στο νερό

Σημαντικός παράγοντας είναι οι έξυπνες και σωστές αναπνοές από την μύτη. Καθώς γεμίζεις το στήθος σου με καθαρό αέρα, σκέψου πως εκπνέοντας αποβάλλεις και την πίεση της ημέρας. Είναι σίγουρο ότι θα αισθανθείς καλύτερα από το πρώτο λεπτό.

“Η αναπνοή είναι ένα αναπόσπαστο κομάτι πίσω από κάθε ενέργεια που κάνουμε. Το Tai Chi βασίζεται σε μεγάλο βαθμό (αν όχι αποκλειστικά) στις σωστές αναπνοές. Άλλωστε, η αναπνοή είναι η λειτουργία του οργανισμού που δεν σταματάει ποτέ” αναφέρει ο κ. Βλαχόπουλος.

Read More

And More