Τελικά το νερό με λεμόνι βοηθάει στο αδυνάτισμα; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Οι celebrities ορκίζονται σε αυτό το μυστικό, με αποτέλεσμα να το ακολουθούμε κι εμείς σαν πιστό οδηγό αδυνατίσματος! Αλήθεια όμως, το νερό με λεμόνι μας αδυνατίζει ή είναι άλλο ένα fitness trend που δεν παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους; Συνέχισε να διαβάζεις και θα τα μάθεις όλα εδώ.

Το νερό με λεμόνι ίσως έχει αντικαταστήσει τον πρωινό σου καφέ, ίσως έχει γίνει το συνοδευτικό του μεσημεριανού σου γεύματος ή απλά έχει πάρει το ρόλο του αφεψήματος για κάθε ώρα της ημέρας. Σίγουρα αυτή δεν είναι μια συνταγή που σου εκμυστηρεύτηκε η γιαγιά σου, αλλά ακόμα μια τάση που μάθαμε από celebrities του εξωτερικού, όπως Beyonce και Gwyneth Paltrow. Αυτές οι σταρ λοιπόν, όχι μόνο καταναλώνουν νερό με λεμόνι, αλλά έχουν βασίσει μια ολόκληρη δίαιτα σε αυτό το ρόφημα. Μετά από αυτό πως να μην επηρεαστούμε κι εμείς; Παρόλα αυτά είμαι σε θέση να σου εξηγήσω όλα όσα πρέπει να ξέρεις και να μάθεις επιτέλους τον πραγματικό του ρόλο στο σώμα και στη δίαιτά σου.

Μπορεί να αντικαταστήσει άλλα ροφήματα
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, αν αυτό το ρόφημα αντικαθιστά θερμιδοφόρες επιλογές, όπως καφές με ζάχαρη ή τους έτοιμους χυμούς φρούτων, τότε σίγουρα θα δεις τον αριθμό στη ζυγαριά σου να μειώνεται, καθώς μιλάμε για κάτι το οποίο περιέχει μηδέν θερμίδες.

Η επίδραση στο μεταβολισμό
Το κρύο ή χλιαρό νερό με λεμόνι σίγουρα διατηρεί το μεταβολισμό σε εγρήγορση. Πίνοντάς το κρατάς τον οργανισμό σου ενυδατωμένο και αυξάνεις τις καύσεις που κάνει ο μεταβολισμός. Επίσης είναι ένας καλός τρόπος να δώσεις γεύση στο νερό σου, χωρίς να αυξήσεις τις θερμίδες.

,


Αποβάλει το φούσκωμα

Με τη συχνή του κατανάλωση μπορεί να δεις μακροπρόθεσμα να φεύγει το φούσκωμα από την κοιλιά, καθώς δρα ως ήπιο διουρητικό και βοηθάει στην πέψη. Παρόλα αυτά, θα ήταν καλό να βρεις ποιες συνήθειες σε οδηγούν σε αυτό το πρήξιμο και να τις βγάλεις μια και καλή από τη ζωή σου (αλάτι, γρήγορη κατανάλωση γευμάτων, αλκοόλ).

Οι ευεργετικές ιδιότητες
Αν πάσχεις από καούρες, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και άλλα στομαχικά προβλήματα, τότε μπορεί να γίνει το φυσικό σου φάρμακο. Έχει την ικανότητα να δίνει τέλος σε αυτά τα συμπτώματα και να σε ανακουφίζει από τις στομαχικές ενοχλήσεις.

Read More

And More