Ζάχαρη ή ζαχαρίνη στον καφέ;

Ποια είναι η απάντηση στο γλυκό διλημμα;
Αν θέλεις να πίνεις τον καφέ σου γλυκό, αλλά δεν θέλεις να πάρεις περισσότερη ζάχαρη από όση πρέπει τότε καλό θα ήταν να δεις τις εναλλακτικές σου. Η ζαχαρίνη δεν έχει καθόλου θερμίδες, έχει όμως αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης. Είναι κατάλληλη; Μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία; Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Ιωάννης Σουπιός συστήνει την επιλογή της φρουκτόζης. Πρόκειται για φυσικό συστατικό που περιλαμβάνει τις ίδιες θερμίδες με την απλή κρυσταλλική ζάχαρη. Επειδή όμως είναι πιο γλυκιά, θα σε βοηθήσει να μειώσεις τις κουταλιές που βάζεις στον καφέ.

Η μαύρη ζάχαρη από την άλλη, είναι ίσως η πιο υγιεινή επιλογή. Είναι ακατέργαστη και περιλαμβάνει όλες τις βιταμίνες που χάνονται με την επεξεργασία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχει λιγότερες θερμίδες. Έχει όμως εξαιρετικά θρεπτική αξία.

Read More

And More