Tips για να απαλαχθείς από το φούσκωμα που σου προκαλεί η μπύρα

Είμαι σίγουρη ότι πέρασες τέλεια χθες βράδυ! Βγήκες, χόρεψες, φλέρταρες, ήπιες. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη, ήπιες αρκετή μπύρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξεχάσεις τις όμορφες βραδινές στιγμές που έζησες και να επικεντρωθείς στην πρησμένη κοιλιά που σου προκάλεσε ο αλκοολούχος ζύθος, όπως συνηθίζουμε να λέμε στα ελληνικά. Η αλήθεια είναι ότι όλες έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο, και ειδικά τις καλοκαιρινές μέρες. Καταλαβαίνεις ότι η αυξημένη θερμοκρασία, σε συνδυασμό με την ανεμελιά, κάνουν το σώμα μας να αναζητάει κάτι δροσερό και με αλκοολούχα γεύση, που θα μας δροσίσει και θα μας ικανοποιήσει γευστικά.

Ας επικεντρωθούμε όμως στο πρήξιμο της κοιλιάς. Είναι αναμενόμενο να μην μπορείς να αρνηθείς στην μπύρα. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για αυτό το πρόβλημα που δημιουργείται μετά την κατανάλωσή της; Παρακάτω θα βρεις έξυπνα tips για να απαλλαγείς από αυτό το ενοχλητικό φούσκωμα και να επαναφέρεις την κοιλιά σου στο αρχικό της στάδιο. Να ξέρεις πάντως ότι δεν είσαι η μοναδική που αντιμετωπίζει αυτό τον Γολγοθά.


Ξεκίνα με τους κοιλιακούς

Αυτό το είδος γυμναστικής θα ενισχύσει το μεταβολισμό σου και θα ενδυναμώσει τους μύες στην περιοχή της κοιλιάς. Σταδιακά μέσα στην ημέρα θα απαλλαχθείς από το πρήξιμο και το λίπος και θα αναδείξεις τους μύες που έχουν “κρυφτεί” κάτω από αυτά.



Κάνε cardio ασκήσεις

Μια σωτήρια λύση, που θα δώσει τέλος στο ενοχλητικό πρόβλημα. Μίκρυνε τα διαλείμματα στις cardio ασκήσεις και σύντομα θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί να σου φανεί λίγο κουραστικό, αλλά λύνει άμεσα το πρόβλημα, ενισχύει το μεταβολισμό και καεί πολλές θερμίδες.


Πρόσεξε τι καταναλώνεις

Μην νομίζεις ότι θα απαλλαχθείς από το φούσκωμα αν μείνεις πεινασμένη. Αντιθέτως αυτό θα σε οδηγήσει στη μετέπειτα υπερκατανάλωση τροφών και στην πρόσληψη πολλών θερμίδων. Προτίμησε λοιπόν να ακολουθήσεις ένα διατροφικό πρόγραμμα με τροφές που θα διασπάσουν το λίπος, όπως είναι οι ξηροί καρποί και το γκρέιπφρουτ.


Μείωσε την κατανάλωση του αλκοόλ

Εντάξει, δεν σου είπα να μην πιεις ξανά μπύρα ή cocktail, αλλά πρέπει για τις επόμενες μέρες να αποτραβηχτείς λίγο από αυτά τα ποτά. Τουλάχιστον προτίμησε να καταναλώσεις ένα ποτήρι κρασί, προκειμένου να αποφύγεις το αλκοόλ που θα σου επιφέρει πρήξιμο και θα σε “γεμίσει” με ζάχαρη.

Read More

And More