Το αγαπημένο superfood των fitness girls που βοηθάει στο αδυνάτισμα

Κατά καιρούς έχουμε την τάση να “παθιαζόμαστε” με νέα superfoods που υπόσχονται να γίνουν ο κατάλληλος σύμμαχος στο αδυνάτισμα και να αποφέρουν την αδύνατη σιλουέτα που αναζητούμε. Δικαίως βρίσκονται πρώτα στις προτιμήσεις μας, καθώς τις περισσότερες φορές είναι αρκετά γευστικά και μας βοηθούν με φυσικό τρόπο, χωρίς να επιβαρύνουν το σώμα μας με βλαβερές ουσίες.

Ήρθε η ώρα αγαπητή μου αναγνώστρια να σου πω για τους σπόρους chia. Το συγκεκριμένο superfood θα το έχεις δει σίγουρα μέσα σε smoothies, γευστικά πρωινά με βρώμη και σε συνδυασμό με γιαούρτι. Μπορεί οπτικά να μην σε πείθει και πολύ, αλλά όταν διαβάσεις τις μαγικές του ιδιότητες σίγουρα θα προτρέξεις να το δοκιμάσεις. Παρακάτω λοιπόν σου γράφω τους πέντε λόγους που μας βοηθούν να αδυνατίσουμε και να έχουμε μια υγιή και όμορφη σιλουέτα!

1. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
Αυτό σημαίνει πως οι σπόροι chia μας κρατάνε χορτάτες για πολλή ώρα και μακριά από τσιμπολογήματα ή υπερφαγίες. Επίσης, ως γνωστόν η πρωτεΐνη βοηθάει στην αναδόμηση των μυών και στα θεαματικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την άσκηση.


2. Περιέχουν φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι το μυστικό που διατηρεί σωστή τη λειτουργία του εντέρου και βοηθάει στην πέψη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην νιώθεις φουσκωμένη στην περιοχή της κοιλιάς.

3. Λειτουργούν ενάντια του στρες
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σεροτονίνη, τρυπτοφάνη και μαγνήσιο, μπορούν να καταπολεμήσουν την κατάθλιψη και το άγχος. Όταν λοιπόν έχεις άγχος, παράγεται μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη, η οποία οφείλεται για την αποθήκευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.


4. Έχουν Ω-3 λιπαρά οξέα

Τα καλά λιπαρά μπορούν να κάψουν το λίπος στο σώμα. Όπως και η πρωτεΐνη, έτσι και τα καλά λιπαρά βοηθούν στο αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να μην έχεις τάση για υπερφαγία ή τσιμπολογήματα.

5. Είναι χαμηλοί σε υδατάνθρακες
Τα 30 γραμμάρια από τους συγκεκριμένους σπόρους, προσφέρουν μόνο 12 γραμμάρια υδατανθράκων. Αυτό σημαίνει ότι η αποθήκευση λίπους στο σώμα μειώνεται.

Read More

And More