To μαρούλι αγαπά τη σιλουέτα σου… διάβασε γιατί!

Όπως και όλα τα λαχανικά, έτσι και τα μαρούλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αλλά και νερό που θα βοηθήσει να χορτάσεις, μην αποθηκεύσεις το λίπος από τις υπόλοιπες τροφές και να ενυδατώσεις τον οργανισμό, πράγμα που θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση.

Πώς βοηθά στην υγεία
– Βελτιώνει την όραση: 2-4 μερίδες πράσινων λαχανικών (σπανάκι, μαρούλι μπρόκολο), μπορεί να μειώσει κατά 43% την πιθανότητα εμφάνισης του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας, που είναι ο κύριος λόγος μειωμένης όρασης στα άτομα άνω των 65 ετών.
– Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα: Τα πράσινα λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου.
– Έχει αντικαρκινική δράση: Η κατανάλωση ακόμα και μόνο μίας μερίδας πράσινων φυλλωδών λαχανικών (1 φλιτζάνι) μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες καρκίνου των πνευμόνων κατά 50% και προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
– Προλαμβάνει τη νόσο Αλτσχάιμερ: αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα των πράσινων λαχανικών σε φυλλικό οξύ, που μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης και συμβάλλει στην υγεία των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου.

Read More

And More