ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: 10 λόγοι που το καλοκαίρι σε αδυνατίζει …χωρίς να κάνεις δίαιτα!

Καλοκαιράκι, καλοκαιράκι! Η μέρα είναι τεράστια και δεν τελειώνει ποτέ… Η νύχτα είναι ζεστή και ιδανική για ατελείωτες βραδιές με φίλους και καλή μουσική! Όμως το καλοκαίρι δεν είναι μόνο βάλσαμο για τη διάθεση, τον έρωτα και τη διασκέδαση. Μετά από αυτό το άρθρο μπορείς να το ανακηρύξεις επίσημα την εποχή που αγαπάει τη δίαιτα! Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι διαφορετικό από ό, τι έκανες πάντα…

1. Κάνε ηλιοθεραπεία…
Με ασφάλεια, την ώρα που πρέπει και πάντα με προστασία, ο ήλιος θα σε τροφοδοτήσει με την πολύτιμη Βιταμίνη D! Η Κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Ελίνα Ασημακοπούλου εξηγεί πως η θαυματουργή βιταμίνη σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο θα σε φέρει πολύ πιο γρήγορα στα κιλά που θέλεις. “Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στις Η.Π.Α στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα, η αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης D σε συνδυασμό με ασβέστιο και με διατροφή περιορισμένων θερμίδων επαύξησε την απώλεια βάρους ” εξηγεί η κα. Ασημακοπούλου.

Μάλιστα από ό, τι φαίνεται με τη βοήθεια της βιταμίνης D, όχι μόνο θα χάσεις περισσότερο βάρος αλλά θα στοχεύσεις και στην δύσκολη περιοχή της κοιλιά και το κοιλιακό λίπος. Εκεί ακριβώς που σε ενοχλεί δηλαδή.

2. Κατάβρεξε την βεράντα…
Μη μου πεις πως δεν το έχεις κάνει ποτέ! Όλο και κάποιος κήπος, βεράντα ή ….μπαξές (;) θα βρεθεί στο διάβα σου μέσα στο καλοκαίρι. Και τι πιο απολαυστικό από ένα λάστιχο με νερό για πότισμα και… δρόσισμα! Λίγο να κλαδέψεις, να φτυαρίσεις, να μετακινήσεις και την έκανες τη γυμναστική σου. Είναι σαν να κάνεις επικύψεις, ανατάσεις και γενικά όλες εκείνες τις ασκήσεις που θα τονώσουν γλουτούς, χέρια και μηρούς. Από το πρώτο μισάωρο υπολόγισε πως αποχαιρετάς 170 θερμίδες…

3. Walking by the sea…
Πάρε ύφος μπλαζέ, βάλε παρεό να το φυσά ο άνεμος (προαιρετικά κράτησε και 5-6 βοτσαλάκια στο χέρι για να πετάς στη θάλασσα) και πήγαινε μια βόλτα στην παραλία. Ιδανική ώρα, λίγο πριν σουρουπώσει. Είναι ό, τι πιο χαλαρωτικό μπορείς να κάνεις, να αδειάσει το μυαλό σου και να εξασκηθείς! Ναι, ναι, το περπάτημα θα σε βοηθήσει να διατηρείσαι σε τέλεια φόρμα κι αν το κάνεις καθημερινή σου συνήθεια (που εδώ που τα λέμε, ένα περπατηματάκι παραπάνω το καλοκαίρι στην παραλία το ρίχνεις) μπορείς να κάψεις θερμίδες στο πι και φί! Αν “ανεβάσεις” και λίγο το ρυθμό με μισή ωρίτσα χαλαρό τρέξιμο θα χάσεις εως και 300 θερμίδες. Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα.

4. Siesta mi amor…
Πόσο καιρό έχεις να το κάνεις; Να καταφέρεις να την… πέσεις στη σκιά του δένρου (και της ομπρέλας κάνει!) και να κοιμηθείς! Η μεσημεριανή σιέστα θα σου χαρίσει ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας, αξιοποιώντας στο έπακρο τις θερμίδες που έχεις πάρει από το φαγητό και επιτρέποντας στον οργανισμό και τον μεταβολισμό να λειτουργήσει σωστά. “Επειδή το πεπτικό μας σύστημα χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα αίματος για τη διαδικασία της, η ανάπαυση μετά από ένα γεύμα βοηθά σημαντικά τον οργανισμό να διενεργήσει αυτή τη διαδικασία πιο ξεκούραστα” εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

5. Ποδηλατάκι αγάπη μου…
Η ενοικίαση αυτοκινήτου ή μηχανής είναι τόσο “πασέ”… Για να μην τονίσω πόσο δαπανηρή είναι όλη η διαδικασία (νοίκιασε, γέμισε με βενζίνη κτλ κτλ). Ζήτω το bicycle trend. Στα περισσότερα νησιά θα βρεις να νοικιάσεις ένα ποδήλατο για τις απογευματινές σου μετακινήσεις. Μπορείς να πας όπου θέλεις, να δροσιστείς από το αεράκι της θάλασσας (φρόντισε να μην είναι 12 το μεσημέρι) και φυσικά να γυμναστείς.

Μισή ώρα ποδήλατο αρκεί για να κάψεις 360 θερμίδες, πράγμα που σημαίνει πως θα αδυνατίσεις κάνοντας παράλληλα “πολλή δουλειά” σε πόδια, γλουτούς και χέρια Κάνε κλικ εδώ και μάθε τα πάντα για την νέα τάση της πόλης και τώρα και του νησιού!

6. Juice it out…
Ζέστη, κολύμπι, ρακέτες και δίψασες! Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις πως το καλοκαίρι πίνεις περισσότερο νερό και υγρά γενικότερα! Ο επιστήμονας όμως θα σε διαβεβαιώσει πως αυτό είναι αρκετό για να χάσεις κιλά. Πρώτα από όλα πίνοντας νερό γεμίζεις το στομάχι σου με υγρά και δεν είσαι ποτέ πολύ πεινασμένη. Όμως τα πολλά υγρά κάνουν κι άλλη “βρώμικη” δουλειά! Καθαρίζουν το σώμα από τις τοξίνες, βελτιώνουν τον μεταβολισμό και σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο ανάλαφρη! Αποτέλεσμα; Μα φυσικά να χάσεις κιλά…


7. Summer In Greece…

Είσαι ερωτευμένη αυτή την περίοδο; Έχεις βρει το ταίρι σου; Μια αγάπη για το καλοκαίρι; Οι έρευνες δείχνουν πως το καλοκαιράκι είναι η πιο σέξι εποχή. “Το καλοκαίρι οι άνθρωποι είναι πιο χαλαροί και ξένοιαστοι και έτσι αυξάνονται ο ερωτισμός και η σεξουαλική τους διάθεση. Ντυνόμαστε ελαφρότερα και με πιο προκλητικά ρούχα που διαγράφουν το σώμα, κυκλοφορούμε με μαγιό στην παραλία επιδεικνύοντας κατά κάποιο τρόπο τα κορμιά μας. Έτσι, λοιπόν υπάρχουν περισσότερα οπτικά ερεθίσματα που αυξάνουν την πρόκληση και τις σεξουαλικές φαντασιώσεις” εξηγεί η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου.

Και που κολλάει αυτό με τη σιλουέτα σου θα μου πεις. Κι όμως, ο έρωτας εκτός από ευεξία, ευτυχία, διασκέδαση, προσφέρει και… αδυνάτισμα. Ναι, ναι! Σύμφωνα με έρευνες φαίνεται πως οι πρώτες ημέρες του έρωτα θα σε κάνουν να χάσεις κατά μέσο όρο 3 κιλά.

8. Χορεύοντας στα κύματα…
Μην κάθεσαι στο beach bar ακίνητη με το ποτό στο χέρι… Ο χορός είναι αναζωογονητικός, προσελκύει φυσικά και το ανδρικό φύλο και… αδυνατίζει. Το ήξερες πως αν χορεύεις με την καρδιά σου τρεις φορές την εβδομάδα, τα οφέλη είναι τα ίδια με την γυμναστική που σου προσφέρει το ποδήλατο;

Ο χορός στο beach bar κάνει την ίδια δουλειά με την αεροβική άσκηση. Μία ώρα διασκέδασης λοιπόν μπορεί να κάψει για σένα 200 με 500 θερμίδες. Άσε που μπορεί να κάψει και καρδιές…

9. Χόρτασε… ύπνο!
Όλο το χειμώνα ένα παράπονο σε ταλαιπωρούσε! Δεν μπορούσες ποτέ να κοιμηθείς όσο λαχταράς! Πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς, να ετοιμαστείς, να είσαι στην ώρα σου στη δουλειά… Επιτέλους στις διακοπές θα κοιμάσαι όσο θέλεις, χωρίς να σε ενοχλεί κανένας. Αρκεί να ρυθμίσεις την θερμοκρασία στο δωμάτιο και επιτέλους θα ανοίξεις τα μάτια σου με τη γλύκα στο στόμα πως ΧΟΡΤΑΣΕΣ! Και αυτό από μόνο του είναι η καλύτερη δίαιτα! Θυμάσαι την γκρελίνη και την λεπτίνη; Οι ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη (μάθε περισσότερα για εκείνες εδώ) ρυθμίζονται, παράγονται και εκκρίνονται πιο σωστά όταν κοιμάσαι όσο πρέπει. Για την ακρίβεια επαναφέρουν την όρεξη σου για φαγητό σε φυσιολογικά επίπεδα, επιτρέποντας στο σώμα σου να πάρει την κατάλληλη ποσότητα φαγητού και έτσι να χάσει βάρος!

10. Καρπουζάκι; Η καλοκαιρινή φρουτοπία!
Το πιο δροσερό γεύμα στην παραλία, η καλύτερη διέξοδος στην λιγούρα το απογευματάκι, η βάση για κάθε καλοκαιρινό cocktail! Τα φρούτα του καλοκαιριού είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, νερό, βιταμίνες και φυτικές ίνες και τα συναντάς παντού! Κάνουν πολύ καλό στο δέρμα σου, προστατεύουν το σώμα σου από μια σειρά ασθένειες και πάνω από όλα αγαπούν τη σιλουέτα σου. Σε χορταίνουν και με τις φυτικές τους ίνες συμπαρασύρουν κάθε περιττό λίπος πριν αποθηκευτεί στο σώμα σου!

Read More

And More