Τζένιφερ Λόπεζ: Έτσι έχτισε και διατηρεί το κορμί της η εκρηκτική Λατίνα σταρ

Αν σου πέφτει το σαγόνι κάθε φορά που βλέπεις τους κοιλιακούς της Τζένιφερ Λόπεζ, να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη. Μπορεί να θαυμάζουμε το καλογυμνασμένο της σώμα εδώ και δυο δεκαετίες περίπου, αλλά μας αφήνει ακόμα πιο άφωνες όταν σκεφτόμαστε πως τον Ιούλιο θα γίνει 50 χρονών.

Βέβαια αν νομίζεις, πως το σώμα αυτό οφείλεται απλά στα καταπληκτικά της γονίδια ή σε δυο μαθήματα πιλάτες την εβδομάδα, τότε κάνεις μεγάλο λάθος. Για να χτιστεί αυτό το σώμα που θαυμάσαμε για άλλη μια φορά στα βραβεία μόδας CFDA, χρειάζεται σωστή διατροφή και ένα αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής.

Παρακάτω θα διαβάσεις τι κάνει ακριβώς, η JLo και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό κάθε φορά που την βλέπουμε στο κόκκινο χαλί ή στα social media.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νερό, νερό και πάλι νερό

Ο νούμερο ένα κανόνας που δεν σπάει ποτέ η Λατίνα σούπερσταρ, είναι αυτός της ενυδάτωσης. “Αν πίνεις πολύ νερό, ειδικά πριν γυμναστείς, μπορείς να κάνεις πιο σκληρά πράγματα”, λέει η ίδια. Φροντίζει επίσης να πίνει πολύ νερό και μετά την γυμναστική, αλλά και να ξεκουράζεται για να μπορεί και πάλι την άλλη μέρα να δώσει το 100% της.

Όχι στην καφεΐνη και το αλκοόλ

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τι να μην βάζεις στον οργανισμό σου και στην περίπτωση της Λόπεζ, αυτό είναι η καφεΐνη. Φροντίζει ο καφές της να είναι πάντα ντεκαφεϊνέ, ενώ εδώ και πολλά χρόνια έχει σταματήσει να πίνει αλκοόλ.

 

Σωστή και καθαρή διατροφή

Η Πορτορικάνα τραγουδίστρια δεν αστειεύεται καθόλου όταν πρόκειται για τη διατροφή της, αφού έχει κόψει εντελώς τα επεξεργασμένα φαγητά. “Την έχω και τρώει μόνο φυσικές τροφές γιατί χρειάζεται σωστά καύσιμα για το σώμα της”, δηλώνει η προσωπική της γυμνάστρια, Τρέισι Άντερσον. “Έχουμε σκεφτεί πολύ τι θα τρώει και είναι όλα βιολογικά, δίνοντας μεγάλη σημασία στην ισορροπία των θρεπτικών συστατικών αλλά και στο γεγονός ότι πρέπει να είναι όλα φρέσκα”.

Ακόμα και όταν βγαίνει έξω με φίλους ή την οικογένειά της, προσπαθεί να κάνει υγιεινές επιλογές. Προτιμά σαλάτες ή ψάρι με λαχανικά και φυσικά φροντίζει να πίνει πολύ νερό κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Αν και η διατροφή της μπορεί να μοιάζει αυστηρή, η ίδια δεν έχει πεινάσει ποτέ, προκειμένου να μείνει αδύνατη, απλά επιλέγει φαγητά που θα της δώσουν την ενέργεια που χρειάζεται μέσα στην ημέρα της. Για βραδινό συνήθως τρώει κάποιο φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνη, συνοδευόμενο από κινόα. “Μου θυμίζει το ρύζι και τα φασόλια που έτρωγα μεγαλώνοντας. Επίσης, μου αρέσει πολύ το το χοιρινό και το κοτόπουλο, ειδικά με τον τρόπο που τα φτιάχνουν στο Πόρτο Ρίκο”.

Έξυπνα σνακ

Για τους περισσότερους τα σνακ είναι συνήθως πατατάκια ή σοκολάτα, η Τζένιφερ Λόπεζ όμως, δεν αφήνει τον εαυτό της να παρασυρθεί από τέτοιους πειρασμούς. Κουβαλά πάντα μαζί της φρούτα και λαχανικά για να τρώει ανάμεσα στα γεύματα. Ακόμα και όταν χαλαρώνει με τα παιδιά της επιλέγει να τους δίνει υγιεινά σνακ. Όταν όμως αρχίζει και έχει λιγούρες, τρώει κάτι που να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, αφού την κρατά χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Δεν κάνει ποτέ “κοπάνα“

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνούσαν, πως η γυμναστική καμιά φορά μοιάζει με καταναγκαστικά έργα, η Λόπεζ όμως, δεν είναι σαν τους περισσότερους ανθρώπους. “Είμαι 100% πεπεισμένη, ότι η γυμναστική είναι ένας από τους λόγους που είμαι χαρούμενη”, είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της. “Ο χορός ήταν πάντα μεγάλο μέρος της ζωής μου και το να βρίσκω χρόνο για να κινηθώ και να είμαι δραστήρια, αποτελεί κλειδί για την ευτυχία μου. Πιστεύω ένθερμα πως όταν φροντίζεις τον εαυτό σου και είσαι υγιής, τότε μπορείς να φροντίσεις καλύτερα και αυτούς που αγαπάς. Γι’ αυτό λοιπόν, η γυμναστική αποτελεί προτεραιότητα για μένα”.

Δεν ακυρώνει ποτέ την γυμναστική της και η αγαπημένη της ώρα για να γυμναστεί είναι νωρίς το πρωί.

Ποικιλία στις ασκήσεις

Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της, είναι το γεγονός πως αλλάζει συνεχώς το είδος γυμναστικής που κάνει. “Όταν είμαι στην Νέα Υόρκη, γυμνάζομαι με τον Ντέιβιντ Κιρς, ενώ στο Λος Άντζελες με την Τρέισι Άντερσον. Προσεγγίζουν διαφορετικά την γυμναστική και αυτό μου δίνει την ισορροπία που χρειάζομαι”.

Με την Άντερσον, οι ασκήσεις είναι λίγο πιο χαλαρές και αυτοσχεδιάζουν κάθε φορά, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα χέρια, στους γλουτούς και στον κορμό. Με το Κιρς από την άλλη κάνουν πιο έντονα πράγματα, όπως το κικ μπόξινγκ αλλά και ασκήσεις για τους κοιλιακούς.

 

Οι περίφημοι γλουτοί της

Σύμφωνα με τον Κιρς, η άσκηση που ευθύνεται για τους σμιλεμένους γλουτούς της γνωστής τραγουδίστριας, είναι το περπάτημα του βραδύποδα, κάτι που η ίδια έχει απαθανατίσει και σε φωτογραφία στο instagram της.

Πως ενδυναμώνει τον κορμό της

Για το πάνω μέρος του σώματός της, η Λόπεζ, κάνει τα λεγόμενα πους απς του Σπάιντερμαν. Είναι μια άσκηση που μπορείς να κάνεις αν δεν έχεις πολύ χρόνο, είτε ως ξεχωριστή άσκηση, είτε αν θες μπορείς να την ενσωματώσεις στις ασκήσεις που ήδη κάνεις για τον κορμό σου.

Η γυμναστική που κάνει για όλο το σώμα

Όταν θέλει να γυμνάσει όλο της το σώμα, η Λατίνα σταρ, κάνει την 32λεπτη μίνι γυμναστική που σχεδίασε ο Κιρς. Ο ίδιος λέει πως, “Πλέον το λίγο σημαίνει πολύ. Πάνε οι εποχές που κάναμε 2 ώρες γυμναστική”.

Σε αυτό το σετ οι δυο τους δουλεύουν με ταινίες αντίστασης και βάρη, ενώ το σετ αποτελείται από 16 διαφορετικές ασκήσεις.

Και τώρα που έμαθες όλα τα μυστικά της Τζένιφερ Λόπερ, πάρε και λίγη έμπνευση…

 

 

Read More

And More