Βάλε και τον αγαπημένο σου σε δίαιτα… θα του κάνει καλό

Τα αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσουν στη γονιμότητα του άνδρα

Τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να κάνουν παιδί, θα μπορούσαν να αναζητήσουν βοήθεια στα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε και ο ψευδάργυρος. Φυσικά και τον πρώτο λόγο έχει πάντα ο γιατρός, αλλά φαίνεται πως μια διατροφή επικεντρωμένη στα ευεργετικά αντιοξειδωτικά μπορέι να κάνει καλό στον σύντροφό σου.

Άλλωστε στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε πρόσφατη νεοζηλανδική επιστημονική μελέτη η οποία εστίασε την προσοχή της στους υπογόνιμους άνδρες -που είναι λιγότερο γόνιμοι από τον μέσο όρο- και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι παίρνουν τέτοιου είδους ουσίες, έχουν τουλάχιστον τετραπλάσιες πιθανότητες να κάνουν τελικά παιδί σε σχέση με όσους δεν παίρνουν τέτοια αντιοξειδωτικά συμπληρώματα.

Οι ερευνητές, υπό την Μάριαν Σόουελ του πανεπιστημίου του Όκλαντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό online περιοδικό “The Cochrane Library”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, απέφυγαν πάντως να δηλώσουν ότι τα αντιοξειδωτικά σε κάθε περίπτωση θα βελτιώσουν την ανδρική γονιμότητα, λέγοντας ότι χρειάζονται και άλλες έρευνες πάνω στο θέμα, μεταξύ άλλων για να προσδιοριστεί ποιο αντιοξειδωτικό είναι πιο αποτελεσματικό.

Η υπογονιμότητα επηρεάζει περίπου έναν στους 20 άνδρες και ευθύνεται κατά το ήμισυ για την καθυστέρηση σύλληψης παιδιού. Μέχρι και το 80% των περιπτώσεων στους άνδρες εκτιμάται ότι οφείλεται στις συνέπειες του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα του σπέρματος, που οδηγεί στην μείωση τόσο του αριθμού όσο και της ποιότητας (κινητικότητας) των σπερματοζωαρίων.

Να λοιπόν μια πολύ καλή ευκαιρία να βάλεις τον αγαπημένο σου σε δίαιτα, την δίαιτα Orac. Θα την κάνετε παρέα, θα χάσετε και τα περιττά κιλά και που ξέρεις. Ίσως φέρετε και τον “πελαργό” μια ώρα νωρίτερα!!

Read More

And More