Βρήκα τις τροφές που σε μεγαλώνουν υπερβολικά: Βάλε Χ και δες το δέρμα σου να λάμπει!

Η αλήθεια είναι ότι μετά τα 30, ακόμα και η παραμικρή αναφορά στην ηλικία σου είναι επίπονη. Και σου δημιουργεί μία θλίψη. Τη μία ημέρα αισθάνεσαι χαρούμενη που είσαι νέα, και χωρίς να καταλάβεις πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, φτάνει η άλλη μέρα, κατά την οποία κρύβεις την ηλικία σου με κάθε μέσο.

Όμως, δε θέλω να μου αγχώνεσαι, αφού μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση άμεσα. Πέρα από την άθληση, που αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο να νιώσεις και να φαίνεσαι πιο νέα, μπορείς να ρυθμίσεις και τη διατροφή σου. Εσύ, ήξερες ότι υπάρχουν ορισμένες τροφές που σε μεγαλώνουν και κάνουν το δέρμα σου να χρειάζεται ενυδάτωση πολύ πιο συχνά από ότι σε φυσιολογικούς ρυθμούς; Το κλειδί είναι να βγάλεις τις συγκεκριμένες τροφές από το διαιτολόγιο σου. Γιατί, μη μου πεις ότι θέλεις να φαίνεσαι ακόμα και μόλις πέντε χρόνια μεγαλύτερη… Δηλαδή να είσαι 35 και να δείχνεις τουλάχιστον 40. Ε, όχι δε θα σε πιστέψω.

– Ζάχαρη. Αν νομίζεις ότι σου προσδίδει μόνο κιλά, τότε αναθεώρησε. Το ότι είναι η τροφή που πρέπει να βάλεις Χ, το ξέρεις. Η ζάχαρη καταστρέφει την πρωτεΐνη και τραυματίζει τον λιπώδη ιστό. Μήπως, τώρα, που έμαθες ότι σε μεγαλώνει, πήρες την απόφαση να την κόψεις; Α, για να μη ξεχάσω: και από τον καφέ. Μη φανταστείς ότι εκεί είναι αθώα.

– Τρανς λιπαρά. Τα επεξεργασμένα λιπαρά που θα συναντήσεις σε όχι και τόσο υγιεινές τροφές είναι εξαιρετικά βλαβερά για την επιδερμίδα σου. Συγκεκριμένα, έρευνες έδειξαν ότι καθιστούν το δέρμα σου πιο ευάλωτο στην UV ακτινοβολία. Και αυτό σημαίνει ένα πράγμα: πιο γρήγορη εμφάνιση των ρυτίδων. Απέφυγε τη μαργαρίνη, το junk food και τα τηγανιτά.

– Αλκοόλ. Πάει το ποτηράκι με το κρασί και η σαμπάνια σε στιγμές χαράς και επιτυχίας; Αν θες να είσαι λαμπερή και νέα, μάλλον ναι. Σύμφωνα με την επιστήμη, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ απελευθερώνει τις λεγόμενες ελεύθερες ρίζες. Επίσης, απορροφά την βιταμίνη Α, με αποτέλεσμα το σώμα σου να χάνει ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό. Α, αν είσαι φαν του κοκτέιλ, θέλω να ξέρεις ότι όταν η απλή ζάχαρη καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, σχηματίζουν ενώσεις που μπορούν να βλάψουν το κολλαγόνο του δέρματος.

– Αλάτι. Όπως βλέπεις, και το δεύτερο λευκό (που μπλέκεις με τη ζάχαρη) σε κάνει να γερνάς. Συγκεκριμένα, το αλάτι αφυδατώνει τον οργανισμό σου, κάνοντας τον να διψά για νερό. Να διψά πολύ συχνά όμως. Και, αν δεν μπορείς να πίνεις πολύ συχνά νερό, αρχίζει το πρόβλημα. Η όψη σου γίνεται πιο “στεγνή” και πιο αφυδατωμένη.

– Επεξεργασμένα κρέατα. Αν θες κολασμένα το μπέικον στο club sandwich ή στο brunch της Κυριακής, τότε, πρέπει κάπως να το αντικαταστήσεις. Με κάτι που να έχει παρόμοια γεύση, για να είναι λιγότερο επώδυνη η αλλαγή. Τα συντηρητικά που περιέχουν τα επεξεργασμένα κρέατα απελευθερώνουν έναν τεράστιο αριθμό ελεύθερων ριζών, οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρα και τον ιστό τους. Απέφυγε το μπέικον, το λουκάνικο και το σαλάμι.

– Πατάτες τηγανιτές. Αν τις έχεις βγάλει από τη διατροφή σου, ελέω διατροφής, πολύ καλά κάνεις. Το λάδι και η θερμοκρασία, στα οποία τηγανίζεται η πατάτα την κάνει επικίνδυνη, αφού μία μερίδα είναι αρκετή για να καταστρέψει τον κυτταρικό σου ιστό.

– Ενεργειακά ποτά. Πλούσια σε ζάχαρη, η συγκεκριμένη κατηγορία αναψυκτικού καταστρέφει το αστραφτερό σου χαμόγελο και το θαμπώνει. Επίσης, το γεγονός ότι περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης θα σε αφυδατώσουν και θα σε κάνουν να διψάσεις σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση τους. Και το ξηρό δέρμα μόνο καλαίσθητο δεν είναι…

Εμείς, τις βγάλαμε ήδη από τη λίστα για το ψώνια του μήνα. Εσύ;

Read More

And More