Χαλβάς, ταχίνι και σησαμέλαιο. Προϊόντα με βάση το σησάμι που αγαπούν την υγεία και την ομορφιά…

Είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδοσιακά προϊόντα της Ελλάδας και εκτός από την ιδιαίτερη γεύση τους, έρευνες τα κατατάσουν στις πιο υγιεινές επιλογές για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου. Μακεδονικός Χαλβάς, Μακεδονικό Ταχίνι, Παστέλι και Παρθένο Σησαμέλαιο, όλα παράγωγα του σησαμιού Απόλαυσέ τα στο πρωινό, δοκίμασέ τα στο γραφείο ως σνακ, βάλε τα στην τσάντα του γυμναστηρίου για ένα γευστικό διάλειμμα και… θωράκισε την υγεία σου σε πολλαπλά επίπεδα.

ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ
Την υψηλή διατροφική αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες του σησαμιού για την υγεία αποδεικνύουν επιστημονικές μελέτες, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ένταξης τροφών, με βάση το σησάμι, στην καθημερινή μας διατροφή.

– Μειώνει τη χοληστερίνη: Σημαντική είναι η συμβολή του σησαμιού στην ρύθμιση της χοληστερόλης, που σχετίζεται άμεσα με τον μεταβολισμό του λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ το σησαμέλαιο συνδράμει ουσιαστικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

– Αγαπά την καρδιά σου: Σύμφωνα με μελέτες, οι σπόροι σησαμιού, χάρη στην σύσταση τους, συμβάλλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών ασθενειών, ενώ παράλληλα, διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

– Προστατεύει και αναδεικνύει το λαμπερό δέρμα: Τα νέα είναι καλά και για το δέρμα, αφού χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σησαμιού, εξουδετερώνονται οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου στην επιδερμίδα, οι οποίες ευθύνονται για αρκετές καταστροφές, όπως τα εγκαύματα από τον ήλιο και οι ρυτίδες.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα του σησαμιού σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και σίδηρο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το σησάμι δεν πρέπει να απουσιάζει από την καθημερινή μας διατροφή!

ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ
Ο Μακεδονικός Χαλβάς, το Μακεδονικό Ταχίνι, το Παστέλι και το Παρθένο Σησαμέλαιο είναι προϊόντα της ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε. η οποία από το 1924 έως σήμερα με την ίδια συνέπεια συνεχίζει να παράγει παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, απόλυτα ενταγμένα στην Μεσογειακή Διατροφή, βασισμένα στο σησάμι.

Ένα μαγαζί, στο κέντρο της παλαιάς σήμερα Θεσσαλονίκης στην πλατεία Άθωνος, έγινε τότε η έδρα της βιοτεχνίας. Οι μυλόπετρες άλεθαν το σησάμι, έβγαινε το ταχίνι που αποτελεί τη βασική πρώτη ύλη του χαλβά και ξεκινούσε το ζύμωμα του χαλβά με το χέρι... Από τότε μέχρι σήμερα, άλλαξαν πολλά πράγματα. Η τεχνολογία εξελίχθηκε και η αυτοματοποίηση κυριάρχησε σε πολλά τμήματα της παραγωγής, όμως το σησάμι εξακολουθεί να αλέθεται σε πέτρινους μύλους και ο χαλβάς να παράγεται παραδοσιακά.

Απόλαυσε τις αγαπημένες γεύσεις του Μακεδονικού Χαλβά, το Μακεδονικό Ταχίνι και τις πρωτότυπες παραλλαγές του, τα τραγανά Παστέλια και τις εφαρμογές του Παρθένου Σησαμελαίου στη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική, κάθε ώρα της ημέρας, κάθε εποχή του χρόνου! Μάθε περισσότερα μυστικά και νέα για τον Μακεδονικό Χαλβά, ακολουθώντας την παρέα μας στο Facebook [Κάνε κλικ εδώ]!

Read More

And More