Χρόνια Πολλά! 10 Fitness στόχοι για τη νέα χρονιά!

Η νέα χρονιά είναι η καλύτερη αφορμή για να θέσεις νέους στόχους. Σκέψου το απλά: Ο χρόνος τραβά μία κόκκινη γραμμή στις προηγούμενες 365 μέρες, για να μπορέσει να υποδεχτεί λαμπρά τις υπόλοιπες, νέες και μοναδικές 365 μοναδικές ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά σου. Ναι, για αυτό αγαπώ τα νέα ξεκινήματα. Γιατί, γεμάτος πίστη και ελπίδα, ξεκινάς με φόρα για το άγνωστο, με πυξίδα το όνειρο.

Παράλληλα, κάθε νέα αρχή είναι η ευκαιρία που ψάχνουμε, για να παρατηρήσουμε λίγο πιο προσεκτικά το παρελθόν, να δούμε πού κάναμε λάθος και να το διορθώσουμε. Για παράδειγμα, στο κομμάτι του Fitness, πόσες φορές είπες ότι θα ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι, όμως, στην πορεία, ο δρόμος δε σε “έβγαζε” και πολύ συχνά στο… γυμναστήριο; Πόσες φορές ήθελες να αλλάξεις διατροφή και να τρως πιο υγιεινά, αλλά το Fast Food, που άνοιξε ακριβώς απέναντι από τη δουλειά, δεν σου το επέτρεψε; Μήπως, 2019; 

 

Κανένα άγχος. Γιατί σήμερα, θέτουμε τους 10 (απλούς) Fitness στόχους μας, για τη νέα χρονιά!

 

  1. Να είσαι, όσο το δυνατόν, πιο ενεργή! Δε χρειάζεται να γίνεις Gym Addict, για να είσαι Fit. Πολλές φορές, μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας βελτιώνουν το επίπεδο ζωής μας. Μην επιβιβαστείς στο λεωφορείο, όταν η απόσταση είναι μικρότερη του ενός χιλιομέτρου. Περπάτα! Ξύπνα δέκα λεπτά νωρίτερα και κάνε μερικές διατάσεις ή εύκολες ασκήσεις.
  2. Μην παραλείπεις το πρωινό σου. Ξέρω ότι οι ρυθμοί ζωής είναι κάτι παραπάνω από φρενήρεις, όμως, πάντα καταφέρνουμε να βρίσκουμε λίγο χρόνο, για όσα μας ευχαριστούν. Για αυτό, βάλε το ξυπνητήρι είκοσι λεπτά νωρίτερα, ετοίμασε ένα υγιεινό πρωινό και απόλαυσε το. Και, ξεκίνα την ημέρα σου, γεμάτη ενέργεια.
  3. Άσε τα φρούτα και τα λαχανικά να γίνουν ο καλύτερος σου φίλος. Αν δεν τα αντέχεις σκέτα, πρόσθεσε τα σε φαγητά που αγαπάς: στη σάλτσα για τα μακαρόνια, μέσα σε πίτα, σε σούπα.
  4. Γράψου στο γυμναστήριο και πήγαινε. Γιατί το πρώτο το έχεις κάνει ήδη αρκετές φορές. Φέτος, όμως, φόρα τα αθλητικά σου και ξεκίνα! Θα φθάσεις πολύ πιο κοντά στο σώμα που επιθυμείς. Γιατί, όλα είναι μία απόφαση μακριά…
  5. Ζήτα βοήθεια και tips από έναν Personal Trainer. Ακολούθησε τον και σιγά – σιγά όλα θα φτιάξουν. Φυσικά, και το σώμα σου.
  6. Άρχισε να περπατάς στη φύση. Τίποτα πιο χαλαρωτικό μετά από μία εβδομάδα έντασης και άγχους. Και, ναι, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, υπάρχουν αρκετές πράσινες οάσεις.
  7. Πήγαινε για πεζοπορία στο βουνό. Ανέβα, ως ένα σημείο, με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια άφησε τα πόδια σου να κάνουν το υπόλοιπο ταξίδι. Εξαιρετική γυμναστική για όλο το σώμα (ναι, μπορώ να σου επιβεβαιώσω, ότι την επόμενη ημέρα θα νιώθεις πιασμένη) και αποφόρτιση από κάθε μορφής πίεση.
  8. Μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Γνωρίζεις τις δυνατότητες σου. Αξιοποίησε και εμπλούτισε τες και μακριά από εμάς οι… υπερβολές.
  9. Ξεκίνα ένα νέο hobby. Ο καλύτερος τρόπος, για να γίνεις Fit και να αγαπήσεις τη γυμναστική είναι να ξεκινήσεις με μία δραστηριότητα που “γεμίζει” τη ψυχή σου. Βρες την και μην έχεις καμία αναστολή!
  10. Απομάκρυνε ό,τι σε στεναχωρεί και άρχισε να χαμογελάς ξανά! Γιατί, η καλή ψυχολογία είναι το α και το ω, για κάθε νέο Fitness ξεκίνημα.

Καλή Χρονιά με υγεία και αγάπη!

Read More

And More