10 tips για σωστή φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής μετά το καλοκαίρι

Ο Σεπτέμβριος αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να παρατείνεις τις ανέμελες στιγμές σου, αλλά και για να επιστρέψεις στο γυμναστήριο. Δεν έχει όμως την ίδια άποψη και η ευαίσθητη περιοχή σου! Όσο εσύ εξακολουθείς να απολαμβάνεις την ηλιοθεραπεία, τα beach bars ή/και την επιστροφή στο αγαπημένο σου γυμναστήριο, οι μύκητες και τα βακτήρια βρίσκουν τις συνθήκες ιδανικές για να αναπτυχθούν. Μην αφήσεις τις κολπικές ενοχλήσεις να σου στερήσουν την ανεμελιά σου! Σου έχουμε τα καλύτερα tips για τη φροντίδα και υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής σου.

Γιατί όμως με τη ζέστη κινδυνεύεις περισσότερο από κολπικές λοιμώξεις;

Η ζέστη –σε συνδυασμό με την τοπική υγρασία, το βρεγμένο μαγιό ή το εφαρμοστό κολάν του γυμναστηρίου που φοράς για πολύ ώρα– και η αφυδάτωση του οργανισμού είναι μερικοί παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη κολπικών λοιμώξεων, όπως είναι η κολπική μυκητίαση και η βακτηριακή κολπίτιδα. Επιβαρυντικά λειτουργεί βεβαίως και το κολύμπι, καθώς τα νερά της πισίνας ή της θάλασσας μπορεί να φιλοξενούν πολλούς επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Επιπλέον, η χλωρίωση της πισίνας, που χρησιμοποιείς στο γυμναστήριο, σκοτώνει αφενός τα βλαβερά μικρόβια, επηρεάζει όμως αρνητικά το pH του κόλπου.

Κολπίτιδα το φθινόπωρο

Δύο πράγματα λατρεύουν οι μύκητες και το φθινόπωρο…τη ζέστη και την υγρασία! Έτσι, καταλαβαίνεις γιατί κινδυνεύεις από κολπική μυκητίαση και τους φθινοπωρινούς μήνες! Αν, επομένως, παρουσιάσεις συμπτώματα στην ευαίσθητη περιοχή όπως φαγούρα, παχύρρευστες, λευκές κολπικές εκκρίσεις, αίσθηση καψίματος και ερεθισμό, ίσως έχεις κολπική μυκητίαση. Για άμεση ανακούφιση και αποτελεσματική αντιμετώπιση, δοκίμασε το MultiGyn FloraPlus. Βασίζεται σε φυσικά συστατικά και έχει το ιδανικό pH για έναν υγιή κόλπο. Συνδυάζει πρεβιοτικά με το πατενταρισμένο σύμπλοκο 2QR που εξουδετερώνει τους μύκητες με ασφαλή και φυσικό τρόπο και βελτιστοποιεί την κολπική χλωρίδα.

Την τιμητική της το φθινόπωρο έχει όμως και η βακτηριακή κολπίτιδα. Θα την αναγνωρίσεις από τη δυσάρεστη κολπική οσμή που θυμίζει μυρωδιά ψαριού. Ταυτόχρονα, οι εκκρίσεις σου μπορεί να είναι λεπτόρρευστες, υδαρείς και να έχουν ένα γκριζόλευκο χρώμα. Ενδεχομένως, να παρουσιάσεις επίσης κολπικές ενοχλήσεις, όπως φαγούρα, ερεθισμό, πόνο και ερυθρότητα. Αν ταλαιπωρείσαι από βακτηριακή κολπίτιδα, δοκίμασε το MultiGyn ActiGel. Αυτή η φυσική θεραπεία αντιμετωπίζει τη βακτηριακή κολπίτιδα, βελτιστοποιώντας το pH και τη χλωρίδα του κόλπου. Προσφέροντάς σου άμεση ανακουφιστική δράση από τις σχετιζόμενες κολπικές ενοχλήσεις, θα γίνει ο απόλυτος σύμμαχός σου για την καλή κολπική σου υγεία.  

Φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής το φθινόπωρο

Η ευαίσθητη περιοχή έχει το δικό της μικροβιακό οικοσύστημα και, όπως κάθε οικοσύστημα, χρειάζεται ισορροπία και φροντίδα. Η αγνόηση της σωστής υγιεινής μπορεί να οδηγήσει σε πλήθος δυσάρεστων προβλημάτων, όπως δυσοσμία, ερεθισμούς και λοιμώξεις. Καμία μας δεν το θέλει αυτό, σωστά; Ακολούθησε τα παρακάτω tips για σωστή φροντίδα και θα μας ευγνωμονείς:

  1. Άλλαζε μαγιό αμέσως μετά το κολύμπι.
  2. Άλλαξε τα ιδρωμένα ρούχα γυμναστικής το συντομότερο δυνατόν και φόρεσε στεγνά και άνετα ρούχα.
  3. Προτίμησε άνετα και βαμβακερά εσώρουχα, που επιτρέπουν στο δέρμα της ευαίσθητης περιοχής να αναπνέει επαρκώς.
  4. Για τον καθαρισμό, χρησιμοποίησε ένα ήπιο καθαριστικό που σέβεται το pH της ευαίσθητης περιοχής. Μη χρησιμοποιείς κοινά αφρόλουτρα ή προϊόντα με σαπούνι ή αρώματα, καθώς προκαλούν κολπικούς ερεθισμούς.
  5. Σκούπισε ταμποναριστά την ευαίσθητη περιοχή με μια καθαρή πετσέτα. Η υγρασία μπορεί να δημιουργήσει το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων, οπότε βεβαιώσου ότι όλα είναι στεγνά εκεί κάτω.
  6. Απόφυγε τα μωρομάντηλα. Το pH αυτών των προϊόντων ενδείκνυται για τα μωρά, όχι όμως και για την ευαίσθητη περιοχή σου. Προτίμησε εξειδικευμένα μαντιλάκια για απαλό καθαρισμό.
  7. Πίνε άφθονο νερό. Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι καθοριστική για την καλή κολπική σου υγεία και για την αποφυγή τυχόν ουρολοιμώξεων.
  8. Απόφυγε τη ζάχαρη. Οι μύκητες «τρέφονται» με ζάχαρη. Οπότε, περιορίζοντας τη ζάχαρη, τους στερείς την «τροφή» για την ανάπτυξή τους.
  9. Άλλαζε τακτικά σερβιέτα. Μετά το τέλος της περιόδου κάνε κολπικές πλύσεις για την απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων.
  10. Χρησιμοποίησε πάντα προφυλακτικό στη σεξουαλική επαφή, για να αποτρέψεις τυχόν μολύνσεις από μικρόβια.

Δώσε τη δέουσα προσοχή στη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής. Η πρόληψη αποτελεί πάντα την καλύτερη ασπίδα προστασίας, για να απολαύσεις ξέγνοιαστη και το φθινόπωρο.