17 τρόποι να φροντίσεις τον εαυτό σου! Δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο…

Ο εαυτός μας είναι ο πιο ισχυρός μας σύμμαχος. Οφείλεις λοιπόν καθημερινά να του αφιερώνεις λίγο χρόνο, να του κάνεις λίγο pampering που λένε, να τον καλοπιάσεις. Είναι αυτές οι στιγμές που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, να πάρεις μια ανάσα, να νιώσεις όμορφα. Είναι αυτές οι μικρές καθημερινές συνήθειες που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου γιατί θα σου δώσουν δύναμη να πας παρακάτω. Θα σε βοηθήσουν να αποβάλεις τον αρνητισμό και θα σε γεμίσουν με θετικότητα.

Δώσε την υπόσχεση στον εαυτό σου να κάνεις τουλάχιστον ένα καθημερινά και περισσότερα από ένα τα Σαββατοκύριακα. Θα με θυμηθείς. Και θα με ευγνωμονείς.

1.Άναψε κεράκια στο μπάνιο, γέμισε την μπανιέρα και πρόσθεσε αρωματικά έλαια. Χαλάρωσε και σκέψου όλα αυτά που σε κάνουν πραγματικά χαρούμενη. Βαθιά εισπνοή αρωμάτων και όμορφων σκέψεων, εκπνοή άγχους και αρνητικών σκέψεων. Κάνε όνειρα.

2.Φτιάξε μια υγιεινή αλλά γευστική σαλάτα με ποικίλα υλικά και light dressing. Θα σου δώσει ενέργεια, λίγες θερμίδες και θα σε ενυδατώσει.

3.Καθάρισε τον προσωπικό σου χώρο πετώντας καθετί άχρηστο. Αφαίρεσε τη σκόνη από τις επιφάνειες και νιώσε την καθαρή ατμόσφαιρα και τον αέρα να σε διαπερνάει. Ένα τακτοποιημένο σπίτι ηρεμεί κι εμάς. Όσο για τα παλιά άχρηστα αντικείμενα, πέταξέ τα, για να δώσεις χώρο στα καινούρια. Όπως λέει και μια φίλη, είσαι σαν το αερόστατο, πέτα τα σκουπίδια για να ανέβεις πιο ψηλά.

4.Κάνε έναν 20λεπτο περίπατο σε μέτρια ταχύτητα για να καθαρίσει το μυαλό σου.

5.Φτιάξε μια λίστα με τις υποχρεώσεις της ημέρας και πρόσθεσε κάτι που πρέπει να κάνεις και θα ικανοποιήσει εσένα. Στο τέλος της ημέρας βεβαιώσου πως έχεις βάλει “τικ” σε αυτό, ακόμα κι αν χρειαστεί να παραβλέψεις κάτι άλλο.

6.Πάρε τις βιταμίνες σου και απόλαυσε έναν χυμό με πράσινα λαχανικά που θα σε αναζωογονήσει.

7.Γράψε τα 10 πράγματα για τα οποία ευγνωμονείς τον εαυτό σου. Αξίζει να τον παινεύεις που και που!

8.Γράψε σε ένα χαρτί του στόχους σου και κόλλησέ το ψυγείο ή στον καθρέφτη για να τους βλέπεις καθημερινά.

9.Τακτοποίησε το μπουντουάρ σου για να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι αυτός είναι ο δικός σου ναός που κρύβει πολλά μυστικά ομορφιάς.

10.Κατανάλωσε αγγούρια ή τροφές πλούσιες σε νερό που θα σε τονώσουν.

11.Πιες δυο μεγάλα ποτήρια κρύο νερό που θα μειώσουν την πείνα σου και θα ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σου.

12.Πάρε ένα γρήγορο μεσημεριανό ύπνο για να συνεχίσεις να είσαι δραστήρια και το απόγευμα. Αν δεν στο επιτρέπει το ωράριό σου καθημερινά, μην χάσεις την ευκαιρία για απολαυστική siesta το Σαββατοκύριακο.

13.Βάλε την αγαπημένη σου μουσική και χοροπήδησε στο κρεβάτι. Θα βγάλει κάθε αρνητική σκέψη από το μυαλό σου.

14.Δες παλιές φωτογραφίες από στιγμές που ένιωσες υπερήφανη για τον εαυτό σου.

15.Κάλεσε μια αγαπημένη σου φίλη και πες της πόσο χαρούμενη νιώθεις που βρίσκεται στη ζωή σου.

16.Απόλαυσε ένα ζεστό και χαλαρωτικό “λουτρό” χεριών με το αγαπημένο σου αρωματικό σαπούνι και ενυδάτωσέ τα με μια κρέμα χεριών.

17.Πάρε βαθιές αναπνοές, κάνε ασκήσεις γιόγκα, ή έστω τεντώσου! Εισπνοή φως, εκπνοή σκοτάδι.

Enjoy your self!

Read More

And More