Body Contouring: αντιμετώπισε τη χαλάρωση μετά την απώλεια κιλών

Έκανες υπεράνθρωπη προσπάθεια και κατάφερες να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά που σε ταλαιπωρούσαν για χρόνια. Συμβαίνει όμως πολλές φορές, μετά από μεγάλη απώλεια κιλών, να παρατηρείται χαλάρωση του δέρματος σε διάφορες περιοχές του σώματος.
Η πλαστική χειρουργική φαίνεται να μπορεί να δώσει τη λύση σε αυτήν την περίπτωση. Ο πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Κεραμίδας εξηγεί τις παρεμβάσεις που θα διορθώσουν τις ατέλειες από την χαλάρωση και θα δώσουν στο άτομο την αυτοπεποίθηση και την εμφάνιση που του αξίζει: “Αυτή η περίσσεια δέρματος εκτός του ότι είναι σχεδόν παραμορφωτική εμποδίζει τους ανθρώπους αυτούς να ντυθούν, να κινηθούν και βέβαια να αισθανθούν ότι όντως κατάφεραν να ξεφύγουν από την προηγούμενη κατάσταση τους. Σε αυτούς λοιπόν τους ασθενείς απευθύνεται το Body contouring”
ΠΟΥ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
“Το Body Contouring αποτελεί ένα σύνολο επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής που απευθύνονται σε βαριατρικούς ασθενείς μετά από μεγάλη απώλεια του βάρους τους” επισημαίνει ο κ. Κεραμίδας. Σε γενικές γραμμές οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να διακριθούν σε όσες αφορούν το πάνω τμήμα του σώματος:
– Βραχιοπλαστική
– Ανόρθωση στήθους
– Facelift
– Λιποαναρρόφηση

 

και εκείνες που στοχεύουν στο κάτω:
– Ανόρθωση μηρών
– Ανόρθωση Γλουτών
– Κυκλοτερής δερμολιπεκτομή (ή αλλιώς κυκλοτερής κοιλιοπλαστική) που είναι και η πιο συνηθισμένη

 

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ: ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΙΤΑ! Τι πρέπει να τρως για σύσφιξη στο δέρμα και απώλεια τοπικού λίπους… [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Τα άτομα στα οποία απευθύνεται η συνδυαστική αυτή αισθητική επέμβαση αποτελούν ειδική κατηγορία και πρέπει να ελεγχθούν λεπτομερώς πριν από την εγχείρηση. Συνήθως άτομα που υπήρξαν παχύσαρκα έχουν και άλλα προβλήματα υγείας που πρέπει ο γιατρός να λάβει υπόψη του.

Γενικά συνιστάται πέρα από μια σειρά εξετάσεων:
– Η διακοπή των βιταμινούχων σκευασμάτων
– Η διακοπή του καπνίσματος
– Αποχή από το αλκοόλ
– Αποφυγή της ασπιρίνης 1-2 εβδομάδες πριν την επέμβαση και αμέσως μετά

 

“Η Υγιεινή διατροφή και καλή καθημερινή ζωή χωρίς υπερβολές συμβάλλουν στην καλύτερη και γρηγορότερη ανάρρωση” εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Κεραμίδας.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
Οι επεμβάσεις σε αυτές τις περιπτώσεις γίνονται με γενική αναισθησία. Μάλιστα όπως εξηγείο κ. Κεραμίδας “είναι πολύ σημαντικό, όταν εκτελούνται συνδυασμός επεμβάσεων να υπάρχει μια ομάδα πλαστικών χειρουργών που θα τις εκτελέσει. Έτσι μειώνεται πολύ ο χρόνος που διαρκεί η επέμβαση, στοιχείο πολύ σημαντικό ειδικά για τους ήδη βεβαρημένους ασθενείς”. Αν θέλαμε να δώσουμε έναν μέσο χρόνο διάρκειας, θα λέγαμε ότι το χειρουργείο διαρκεί 4,5 με 6 ώρες.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΟΥ ΑΣΧΟΛΙΕΣ;
Τα σημάδια από την επέμβαση, όπως πρήξιμο και μελανιές απαιτούν 7-10 ημέρες για να υποχωρήσουν. Με τα κατάλληλα παυσίπονα μπορεί να αντιμετωπιστεί τυχόν πόνος, ο οποίος σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Ευάγγελο Κεραμίδα θυμίζει περισσότερο τράβηγμα. “Ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες σε διάστημα 3-4 εβδομάδων”!
Αν σε ανησυχεί το γεγονός αν η επέμβαση σου αφήσει σημάδια, ο κ. Κεραμίδας διαβεβαιώνει πως “στο τέλος του χειρουργείου η τομή που παραμένει είναι μία και κυκλοτερής γύρω από τον κορμό στα όρια που καλύπτει το εσώρουχο. Εφόσον πάνε όλα καλά στην διαδικασία της επούλωσης και σε διάστημα 6-12 μηνών θα μοιάζουν με λεπτές γραμμές”. Λάβε υπόψιν σου πως το αποτέλεσμα, αν εξαιρέσεις μια ήπια χαλάρωση τον πρώτο χρόνο διαρκεί για μια ζωή!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ;
“Για τις επιπλοκές ο ενδιαφερόμενος πρέπει να είναι ενήμερος έστω και αν αυτές είναι σπάνιες. Συγκεκριμένα σε ποσοστό

Read More

And More