Φοβάσαι τον οδοντίατρο; Η σύγχρονη οδοντιατρική δίνει γρήγορα αποτελέσματα χωρίς ταλαιπωρία

Το κινητό σου μπήκε στην ψηφιακή εποχή! Το φλερτ ή ακόμη και οι φιλίες σου εισήλθαν με… εντυπωσιακό τρόπο στον ψηφιακό κόσμο. Ακόμη και ο τρόπος να καλέσεις ταξί… μπορείς από σήμερα στη λίστα να προσθέσεις και το χαμόγελό σου! Η εξελιγμένη ψηφιακή τεχνολογία και Ρομποτική Οδοντιατρική υπόσχεται να λύσει όλα τα προβλήματα των δοντιών πιο αποτελεσματικά, στο μισό χρόνο και με την μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η οδοντίατρος Μαρία Χατζάκη σου δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την οδοντιατρική της νέας εποχής! “Εσύ τι θα προτιμούσες; Ένα παλιό οδοντιατρικό μηχάνημα και μαύρα μεταλλικά σφραγίσματα ή εξελιγμένη ψηφιακή τεχνολογία και Ρομποτική Οδοντιατρική;”

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
Η ψηφιακή τεχνολογία στην οδοντιατρική έχει αντικαταστήσει πολλές από τις παλιές συμβατικές μεθόδους.

1. Βρες το πρόβλημα σε δέκα δευτερόλετπα
Το ψηφιακό οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα χρειάζεται μόνο δέκα δεύτερα του λεπτού για να βγάλει μια ακτινογραφία, η οποία εμφανίζεται στην οθόνη ενός υπολογιστή και ο οδοντίατρος με τη βοήθεια ενός προηγμένου λογισμικού μπορεί να την αναλύσει, να την μεγεθύνει και να εντοπίζει οδοντιατρικά προβλήματα που με μια αναλογική ακτινογραφία θα ήταν αδύνατο να διαγνωστούν.

2. Προστάτευσε τα δόντια σου πιο αποτελεσματικά
Οι ενδοδοντικές θεραπείες (απονευρώσεις) γίνονται πλέον με ψηφιακούς εντοπιστές ακρορριζίου για ακριβέστερη τοποθέτηση των εμφρατικών υλικών, που θα απομακρύνουν τον κίνδυνο συσσώρευσης μικροβίων, άρα και μελλοντικά προβλήματα στο θεραπευμένο δόντι.

3. Φτιάξε το χαμόγελό σου σε ένα ραντεβού
Τα εμφυτεύματα με τη βοήθεια των τρισδιάστατων συστημάτων τοποθετούνται (monoblock) σε μια μόνο συνεδρία με απόλυτη ακρίβεια, αφού η ψηφιακή απεικόνιση μας βοηθά να γνωρίζουμε πολύ καλά την ανατομία της περιοχής και να γίνει ακριβές σχέδιο θεραπείας με την βοήθεια οδηγών, ώστε να αποτραπεί μελλοντική απόρριψη των εμφυτευμάτων.

Τι είναι το σύστημα CEREC – Η επανάσταση της ψηφιακής τεχνολογίας στην οδοντιατρική είναι το σύστημα CEREC (CEramic REConstruction), που είναι ένας συνδυασμός μηχανημάτων (κάμερα σάρωσης-μονάδα παραγωγής) που επιτρέπει στον οδοντίατρο-προσθετολόγο να δημιουργήσει μια άμεση ολοκεραμική αποκατάσταση (στεφάνη, ένθετο, όψη, επένθετο, γέφυρα) χρησιμοποιώντας την τεχνολογία CAD/CAM (Computer Aded Design/ Computer Manufactured).

Με το καινούργιο λογισμικό του συστήματος CEREC 4,0 ο οδοντίατρος έχει την δυνατότητα να προσφέρει στον ασθενή του μια ολοκεραμική αποκατάσταση μέσα σε μία ή μιάμιση ώρα, σε μία μόνο συνεδρία, χωρίς να χρησιμοποιούνται τα συμβατικά αποτυπώματα (με τα συχνά συμπτώματα δυσφορίας και τάσης εμέτου) και χωρίς πρόχειρες προσθετικές αποκαταστάσεις που προκαλούν πολλές φορές ερεθισμούς στα ούλα.

Πώς γίνεται η διαδικασία; Το δόντι τροχίζεται ελάχιστα και στην συνέχεια “σαρώνεται” από μια τρισδιάστατη κάμερα και αποθηκεύεται στο αρχείο. Ο οδοντίατρος σχεδιάζει ψηφιακά την προσθετική αποκατάσταση που χρειάζεται ο ασθενής του, χρησιμοποιώντας την βοήθεια του λογισμικού του CEREC, που προσαρμόζεται στο προφίλ των δοντιών του κάθε ασθενή.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι πληροφορίες στέλνονται στην μονάδα κοπής η οποία διαθέτοντας ένα κύβο ψημένης πορσελάνης (και όχι σκόνη-υγρό όπως στην συμβατική μέθοδο) θα δημιουργήσει την τελική αποκατάσταση. Ο χρόνος της όλης διαδικασίας κυμαίνεται από 10 λεπτά έως 2 ώρες.

ΓΙΑΤΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ;
Ποια είναι συνοπτικά τα πλεονεκτήματα της Ρομποτικής Οδοντιατρικής, όπως ονομάζεται το σύγχρονο ψηφιακό σύστημα, που θα απαντήσουν στο ερώτημα “γιατί ρομποτική οδοντιατρική”; Η κα. Χατζάκη σου δίνει τις απαντήσεις:

– Ταχύτητα και ακρίβεια στην προσθετική αποκατάσταση.

– Λειτουργικά και αισθητικά αρτιότερη αποκατάσταση.

– Άμεση ακρίβεια και εφαρμογή στα όρια με τα ούλα, ώστε να αποφεύγονται ερεθισμοί του περιοδοντίου αφού υπάρχει καλύτερη βιοσυμβατότητα.

– Δεν υπάρχουν καθόλου μέταλλα, έχουν όμως σκληρότητα μεγαλύτερη από αυτή των μετάλλων.

– Άριστη χρωματική απόδοση και πιστότητα χρωμάτων.

– Απόλυτη απομίμηση της δομής και των φυσικών ιδιοτήτων των δοντιών (χρώμα, ανάκλαση φωτός).

– Συντηρητικότερος τροχισμός των δοντιών που αποτρέπει από αναισθησία ή ακόμη και νέκρωση του πολφού.

– Αποφυγή έντονης αναισθησίας.

– Αν ο οδοντίατρος έχει στον εξοπλισμό του μια ηλεκτρονική αναισθησία η διαδικασία του τροχισμού των δοντιών γίνεται μια πραγματικά ευχάριστη εμπειρία, αφού ο πόνος είναι μηδενικός

– Ο ασθενής δεν αισθάνεται το ενοχλητικό μούδιασμα μιας στελεχιαίας αναισθησίας

– Μετά από μια επίσκεψη φεύγει από τον γιατρό του με το ολοκαίνουργιο χαμόγελο του.

Read More

And More