Κοιλιοπλαστική! Απόκτησε την τέλεια κοιλιά…

Σύμφωνα με τον Πλαστικό Χειρουργό Σπύρο Β. Ιωαννίδη η κοιλιοπλαστική είναι από τις πιο περιζήτητες επεμβάσεις πλαστικής. Απόλυτα κατανοητό, αν σκεφτείς ότι η κοιλιά, η φλατ κοιλιά, είναι από τα πιο σέξι σημεία στο γυναικείο σώμα.

Τι κάνει η κοιλιοπλαστική;

Σκοπός της επέμβασης είναι να διορθώσει δυσμορφίες, ραγάδες και χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς. Για τον λόγο αυτό αφαιρείται μέρος του δέρματος, μαζί με λίπος προκειμένου να τεντώσει το δέρμα, αλλά και να σφίξουν οι μύες εσωτερικά.

Πώς γίνεται;

Ο Πλαστικός χειρουργός Σπύρος Β. Ιωαννίδης εξηγεί τα στάδια της εγχείρισης:

– Γίνεται μια τομή οριζόντια πάνω από το τριχωτό του εφηβαίου, όπως σε μια καισαρική εγχείρηση. Έτσι η τομή δεν θα φαίνεται και θα σκεπάζεται από το μαγιό ή το εσώρουχο.
– Το δέρμα και το υποδόριος λίπος αποκολλούνται στο φυσιολογικό επίπεδο από τους μύες του κοιλιακού τοιχώματος, μέχρι σχεδόν το ύψος των πλευρών.
– Συσφίγγονται οι κοιλιακοί μύες.
– Στο μέρος του τεντωμένου πια κοιλιακού δέρματος (αφού έχει αφαιρεθεί το περιττό δέρμα και λίπος) που αντιστοιχεί ο ομφαλός, γίνεται ένα αντίστοιχο άνοιγμα και γίνεται η συρραφή του. Η συρραφή γίνεται με ειδικά εσωτερικά ράμματα.
– Τοποθετείται μια λεπτή παροχέτευση (για να βγαίνουν τυχόν υγρά) και η τομή καλύπτεται με κολλητική ταινία, με μια μικρή γάζα στο σημείο του ομφαλού. Άλλες γάζες δεν χρησιμοποιούνται.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

  • Δεν θα πρέπει να είσαι κρυωμένη ή να έχεις άλλη σοβαρή νόσο
  • Να αποφύγεις την ασπιρίνη, την λεκιθίνη και την βιταμίνη Ε δέκα μέρες πριν την επέμβαση
  • Καλό είναι να ελαττώσεις το κάπνισμα, αν καπνίζεις
  • Θα χρειαστεί να κάνεις κάποιες εξετάσεις (γενική αίματος, σάκχαρο, ουρία, ηλεκτροδιαγράφημα)
  • Να μην έχεις φάει τίποτα το πρωί της επέμβασης
  • Να μην φοράς μακιγιάζ, κοσμήματα και να μην έχεις βαμμένα νύχια

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΠΙΤΙ

Μπορείς να επιστρέψεις στο σπίτι σου αυθημερόν. Από την πρώτη κιόλας στιγμή θα μπορείς να εξυπηρετείσαι μόνη σου. Βέβαια, πρέπει να ξέρεις πως θα πρέπει να λείψεις από την δουλειά σου για 1-2 εβδομάδες. Κάθε βδομάδα επιβάλλεται η επίσκεψη για εξέταση από τον γιατρό σου.

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ;

Την δεύτερη εβδομάδα αφαιρούνται τα ράμματα γύρω από τον αφαλό. Μια βδομάδα αργότερα, ο γιατρός σου θα αφαιρέσει και την κολλητική ταινία. Τα υπόλοιπα ράμματα δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Θα απορροφηθούν από τον οργανισμό. Είναι δυνατό να γίνει φυσικοθεραπεία με Laser και έτσι το πρήξιμο τοπικά να υποχωρήσει πιο γρήγορα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Λόγω της αποκόλλησης του δέρματος παρατηρείται αλλαγή της αισθητικότητας της περιοχής για αρκετό χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό να μην χρησιμοποιείς θερμοφόρες χαμηλά στην κοιλιά και απόφυγε μετά την επέμβαση υπερβολικά ζεστό μπάνιο ή παρατεταμένη απ’ ευθείας έκθεση στον ήλιο.

Αν παρουσιαστεί κάποια φλεγμονή, μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβίωση!

Read More

And More