Κορωνοϊός – Ιός Γρίπης Α και Β: Γρήγορη και ακριβής διαφοροδιάγνωση από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο κόσμος είχε τη λανθασμένη εντύπωση ότι η λοίμωξη από το νέο Κορωνοϊό, δεν είναι παρά «μία νέα γρίπη» και ότι πολύ σύντομα, θα κάνει τον «κύκλο» της και θα εξαφανιστεί.

Δυστυχώς, όμως, έξι μήνες (περίπου) μετά την εμφάνιση του COVID – 19 και μετρώντας περισσότερους από 1.000.000 θανάτους (με αυξητική τάση), παγκοσμίως, συνειδητοποιούμε, με το «δύσκολο τρόπο» ότι ο συγκεκριμένος ιός, είναι πολύ διαφορετικός από τον αντίστοιχο της γρίπης, που αποδείχθηκε θανάσιμος, για περισσότερους από 200.000 συνανθρώπους μας, σε όλο τον κόσμο.

Αλλάξαμε, λοιπόν, τον τρόπο σκέψης μας, λαμβάνουμε καθημερινά μέτρα προφύλαξης, τόσο για τους εαυτούς μας, όσο και για τους γύρω μας, ακολουθούμε τις επιταγές της πολιτείας και βιώνουμε μία καθημερινότητα, πολύ διαφορετική από αυτήν την οποία είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Το ερώτημα, όμως το οποίο προκύπτει είναι το τι θα συμβεί, στο άμεσο μέλλον, όταν αυτοί οι δύο ιοί, συνυπάρξουν. Πως θα εξελιχθούν τα επιδημιολογικά μοντέλα, τι αντίκτυπο θα έχει αυτή η νέα πραγματικότητα, σε όλους εμάς; Το αποτέλεσμα αυτής της «σύγκρουσης» είναι άγνωστο, αφού έως τώρα, δεν έχουν υπάρξει παρόμοια φαινόμενα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και εξαιτίας των παρόμοιων κλινικών εκδηλώσεων που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένες ιογενείς λοιμώξεις είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει γρήγορη και ακριβής διαφοροδιάγνωση μεταξύ των δύο, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και απαραίτητες θεραπείες.

Αναγνωρίζοντας τα νέα δεδομένα και αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της πρόληψης , o Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει, σε ειδική προνομιακή τιμή, τη νέα, επικυρωμένη για διάγνωση μοριακή μέθοδο (CE/IVD) ταυτόχρονης ανίχνευσης του Νέου Κορωνοϊού και διαφοροδιάγνωσης των ιών γρίπης Α και Β, ως ακολούθως:

Εξέταση SARS-Cov-2 (COVID-19) + Influenza A + Influenza B: 100 ευρώ

Η συγκεκριμένη προσφορά αποτελεί τη συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το Διαγνωστικό Κέντρο Γενότυπος Science Labs ΑΙΕ, το πρώτο εργαστήριο στην Ελλάδα που έλαβε διαπίστευση από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης για τη μοριακή ανίχνευση του νέου Κορωνοϊού.

Η εξέταση που εφαρμόζεται είναι σχεδιασμένη, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και είναι κλινικά επικυρωμένη και εγκεκριμένη για διαγνωστική χρήση (CE-IVD). Εμφανίζει εξαιρετικά μεγάλη ευαισθησία (έως 10 ιικά αντίγραφα ανά δείγμα) και ειδικότητα που αγγίζει το 100%. Εφαρμόζεται σε δείγματα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος και ακολουθεί την πλέον ενδεδειγμένη και διεθνώς εφαρμοζόμενη τεχνική της πραγματικού χρόνου αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (RT-PCR).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λήψη ενός (1) δείγματος αρκεί για την ανίχνευση του Νέου Κορωνοϊού και της διαφοροδιάγνωσης των ιών γρίπης Α και Β.

Οι παραπάνω διαγνωστικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλες τις κλινικές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από τις 29 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 15:00, στα παρακάτω τηλέφωνα:

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: τηλ. 210 6862643 – 644
Ιατρικό Ψυχικού: τηλ. 210 6974032
Ιατρικό Π. Φαλήρου: τηλ. 210 9892491
Ιατρικό Περιστερίου: τηλ. 210 5799199 – 112
Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: τηλ. 2310 400462 (*)

Με δεδομένο ότι η η ασφάλεια των ασθενών, των επισκεπτών και του προσωπικού μας, αποτελεί, για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, πρώτη προτεραιότητα, εφαρμόζουμε σε όλες τις κλινικές μας, ειδικά μέτρα προφύλαξης, βάσει των αυστηρότερων εγκεκριμένων πρωτοκόλλων υγείας, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία τους, όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

(*) Ειδικά για το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ο προγραμματισμός των ραντεβού ισχύει από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, τις ίδιες ημέρες και ώρες.

Read More

And More