Lipofilling: Η μέθοδος που χρησιμοποιεί τα βλαστοκύτταρα για να εξαλείψεις τις ραγάδες και τα σημάδια της ακμής

Lipofilling! H μέθοδος που χρησιμοποιεί τα βλαστοκύτταρα για να διορθώσει τις ατέλειες…

“Η εμφάνιση ρυτίδων προσώπου, η ανάπλαση της επιδερμίδας στην περιοχή του ντεκολτέ και των χεριών, η αντιμετώπιση ουλών ακμής, η αντιμετώπιση ραγάδων γίνονται τώρα με εμφύτευση λίπους εμπλουτισμένου σε βλαστοκύτταρα” εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Αθανασίου. Μια μέθοδος που ονομάζεται lipofilling.

Συλλογή βλαστοκυττάρων
Είναι σίγουρο πως έχεις ακούσει για τα βλαστοκύτταρα. Εκείνο που ίσως δεν γνώριζες είναι πως το λίπος που τόσο “μισείς” περιλαμβάνει σε μεγάλες ποσότητες τα ευεργετικά βλαστοκύτταρα που θα διορθώσουν την ατέλεια σε όποιο σημείο επιθυμείς. Και μάλιστα η διαδικασίας συλλογής τους είναι απλή και ανώδυνη.

Ο κ. Αθανασίου περιγράφει την διαδικασία περισσυλλογής των βλαστοκυττάρων: “Λόγω των χαρακτηριστικών αυτών τα βλαστοκύτταρα που απομονώνονται από το λίπος αποτελούν την πιο σύγχρονη προσέγγιση στον χώρο της αναγεννητικής ιατρικής. Η απομόνωσή τους γίνεται εύκολα και ανώδυνα με τη συλλογή ελάχιστης ποσότητας λίπους από την περιοχή του σώματος που θα επιλεχθεί από τον πλαστικό χειρουργό (πχ κοιλία, γλουτούς). Το λίπος μεταφέρεται σε εξειδικευμένα εργαστήρια επεξεργασίας κυττάρων και ιστών, για την απομόνωση των βλαστοκυττάρων.”

Τα απομονωμένα βλαστοκύτταρα θα εμπλουτίσουν μια μικρή ποσότητα λίπους που θα αποτελέσει την “ύλη” για την αναδόμηση του δέρματος, την κάλυψη των ρυτίδων και των ραγάδων. Το εμπλουτισμένο με βλαστοκύτταρα λίπος παραδίδεται σε ειδικό φυαλλίδιο στον πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα προχωρήσει στην εμφύτευσή του με ένεση.

Είναι η χρήση lipolifting ασφαλής
;
Οι διαδικασίες αυτές είναι απολύτως ασφαλείς, εφόσον τα κύτταρα προέρχονται από τον ίδιο τον οργανισμό. Οι βιολογικές διαδικασίες εξαλείφουν πλήρως το ενδεχόμενο επιμολύνσεων όπως αποκλείουν την χρήση ξένου υλικού. Η τεχνική αυτή οδηγεί σε θεαματικά αποτελέσματα όσον αφορά την αποκατάσταση των φθορών του δέρματος που έχει προκύψει με την πάροδο των χρόνων. Παραδείγματα χρήσης παρουσιάζουν οι αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου, όπως επιδιόρθωση όγκου ζυγωματικών, χειλιών και σώματος και αντιμετώπιση κυτταρίτιδας.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;
Τα καλά νέα εδώ είναι πως το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. “Το επεμβατικό αποτέλεσμα διατηρείται σταθερό στον χρόνο, σε αντίθεση με τα συμβατικά εμφυτεύματα τα οποία χρήζουν συχνής επανάληψης. Η όλη διαδικασία γίνεται πάντα σε συνεργασία με τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό και ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα” εξηγεί ο πλαστικός χιρουργός Αθανάσιος Αθανασίου.

Οι τεχνικές με χρήση λίπους εμπλουτισμένου με βλαστοκύτταρα παρουσιάζουν αποτελέσματα, ενεργοποιώντας και επιτυγχάνοντας την φυσιολογική διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων του ίδιου του οργανισμού. Επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα της τεχνικής είναι το γεγονός ότι μέρος των βλαστοκυττάρων που έχουν συλλεχθεί μετά από μια λιποαναρρόφηση να κρυοσυντηρηθούν έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον χωρίς να χρειαστεί να γίνει εκ νέου λήψη λίπους.

Read More

And More