Μια θεραπεία κολπικής αναζωογόνησης από τον Dr. Πέτρο Νικολαΐδη

Ο γυναικολόγος- γενετιστής και πιστοποιημένος γιατρός για τη μέθοδo Thermiva από το Alinsod Institute for Aesthetic Vaginal Surgery στην Καλιφόρνια, Πέτρος Νικολαΐδης, δίνει απαντήσεις σε όλα μας τα ερωτήματα και μας παρουσιάζει την πιο σύγχρονη θεραπεία κολπικής αναζωογόνησης και σύσφιξης.

 

Τι ακριβώς είναι η μέθοδος Thermiva;
H μέθοδος Thermiva είναι μια καινοτόμα μη-επεμβατική θεραπεία η οποία έχει αναπτυχθεί από τον παγκοσμίως διάσημο επιστήμονα της αισθητικής γυναικολογικής χειρουργικής, Dr. Red Alinsond, με τον οποίο έκανα την εξειδίκευση μου. H συγκεκριμένη μέθοδος απευθύνεται στις γυναίκες εκείνες που επιθυμούν να βελτιώσουν, να αναζωογονήσουν και να συσφίξουν την εμφάνιση του κόλπου τους μετά από μια εγκυμοσύνη, λόγω γήρανσης του κόλπου ή για αισθητικούς λόγους.

 

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να εφαρμοστεί η θεραπεία Thermiva;
Για τις γυναίκες που υποφέρουν από κολπική χαλάρωση, ξηρότητα, χαλαρότητα του δέρματος στα χείλη του αιδοίου, ακράτεια ούρων καθώς και επώδυνη σεξουαλική επαφή, τότε σίγουρα η μέθοδος Thermiva είναι ιδανική έτσι ώστε να περιορίσουν τα δυσάρεστα αυτά συμπτώματα και βελτιώνοντας την οργασμική δυσλειτουργία και εμφάνιση του κόλπου.

 

Μετά από ποιο διάστημα γίνονται ορατά τα αποτελέσματα;
Συνήθως διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, ωστόσο οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν άμεσα αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό οτι οι περισσότερες γυναίκες μας αναφέρουν ότι άλλαξε η ζωή τους προς το καλύτερο.

 

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης θεραπείας διαρκούν 9 έως και 24 μήνες.

 

Πόσες θεραπείες θα χρειαστεί μια γυναίκα;
Η μέθοδος Thermiva, εφαρμόζεται σε τρεις θεραπείες κατά τη διάρκεια τριών μηνών και η κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

 

 

Είναι επώδυνη η διαδικασία;
Όχι, η μέθοδος Thermiva είναι μια άνετη μη-χειρουργική και εντελώς μη επεμβατική διαδικασία η οποία δεν απαιτεί αναισθησία και δεν έχει παρενέργειες. Η θεραπεία αυτή εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας ραδιοσυχνότητες θερμότητας μέσω μιας συσκευής η οποία εισχωρεί στα εξωτερικά αλλά και εσωτερικά τοιχώματα του κόλπου της ασθενούς, παράγοντας θερμική ενέργεια στις συγκεκριμένες περιοχές με ελεγχόμενες κινήσεις. Το Thermiva προκαλεί σύσπαση της μοριακής δομής των κολλαγόνων ινών, έτσι ώστε το σώμα να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς ανάπλασης και να δημιουργηθούν νέα αγγεία, ελαστίνη και κολλαγόνο. Η συγκεκριμένη θεραπεία έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ασθενείς ως ένα απαλό και ζεστό μασάζ.

 

Υπάρχει κάποιο μειονέκτημα στη συγκεκριμένη θεραπεία;
Όχι, φυσικά και δεν υπάρχει κάποιο μειονέκτημα, αφού συγκριτικά με άλλες μεθόδους κολπικής σύσφιξης όπως για παράδειγμα τη θεραπεία με laser, η μέθοδος Thermiva δεν δημιουργεί εγκαύματα ή διάσπαση του βλεννογόνου, δεν απαιτεί ειδική μετεγχειρητική αντιμετώπιση, αποθεραπεία και δεν έχει παρενέργειες. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά τη θεραπεία στις καθημερινές της δραστηριότητες ακόμη και στις σεξουαλικές δραστηριότητες της.

 

Με άλλα λόγια, η μέθοδος Thermiva αποτελεί ανεπιφύλακτα τη καλύτερη και πιο σύγχρονη μη-επεμβατική θεραπεία κολπικής σύσφιξης και αναζωογόνησης και αισθητικής βελτίωσης της γεννετίσιας περιοχής.

 

 

Dr Πέτρος Νικολαΐδης
Μαιευτήρας, Γυναικολόγος και Ειδικός Περιγενετιστής
Καθηγητής Μαιευτικής-Γενετικής στην Μαιευτική Σχολή Αθηνών
Πιστοποιημένος γιατρός από το Alinsod Institute για το Thermiva

 

Λεωφ. Κηφισίας 49 & Ζηρίδη 1
Μαρούσι – Αττική. TK.: 15123
Τηλέφωνο: 2106199000

 

www.embryoiatriki-genetiki.gr
info@embryoiatriki-genetiki.gr.

Read More

And More