Ποιο προϊόν είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός σου σύμμαχος;

Κανένα καλοκαίρι δεν ξεκινά χωρίς Fenistil… Δίπλα στην αντηλιακή σου, αγκαλιά με τη μάσκαρα, μέσα στο νεσεσέρ σου, είναι το προϊόν που σου εξασφαλίζει το χαμόγελο, την απόλαυση, την προστασία από “ενοχλήσεις”. Και εξηγούμαι…

Από τις αρχές του μήνα οι σκέψεις που τριγυρίζουν στο μυαλό έχουν το άρωμα και το φως του καλοκαιριού. Βρίσκεται άλλωστε μια ανάσα μακριά και το μόνο που θέλεις είναι να βρεθείς στην αγαπημένη σου παραλία, να κάνεις μακρινούς περιπάτους στην εξοχή, barbeque με τους φίλους και την οικογένειά σου και να στρώσεις το Κυριακάτικο τραπέζι στη βεράντα. Θα περιποιηθείς τα λουλούδια και τον κήπο, ενώ είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να ασχοληθείς με τις εργασίες που άφησες στη μέση τον χειμώνα.

Η φύση γιορτάζει και ο ήλιος τής κάνει παρέα. Κι εσύ θα αφεθείς στην ομορφιά και τη ζεστασιά τους. Δεν θέλω να σου καταστρέψω την ειδυλλιακή εικόνα, αλλά είναι απαραίτητο να σου υπενθυμίσω ότι το ήπιο έγκαυμα παραμονεύει, ειδικά αν δεν έχεις φροντίσει να ανανεώσεις το αντηλιακό σου. Δεν το αντιλαμβάνεσαι άμεσα. Είσαι χαλαρή ή απορροφημένη από τις δουλειές και τις ετοιμασίες εντός και εκτός σπιτιού. Η προστασία του δέρματος δεν σε απασχολεί και πιθανότατα την έχεις συνδέσει αποκλειστικά και μόνο με την παραλία.

Τόσο όμως στην εξοχή, ακόμη κι αν κάνεις έναν μικρό περίπατο το πρωί ή νωρίς το απόγευμα, όσο και στον κήπο είναι πολύ πιθανό να προκληθούν ηλιακά και οικιακά εγκαύματα. Ήπια μεν αλλά ικανά να σου χαλάσουν τη διάθεση. Το πρώτο σύμπτωμα είναι η φαγούρα και ακολουθεί ο επιφανειακός ερεθισμός – κοκκινίλα. Θα πρέπει να γνωρίζεις πως η φαγούρα είναι η αντίδραση του σώματος, ο «κώδωνας κινδύνου», ένας είδος συναγερμού, μέσω της οποίας το σώμα προστατεύεται από μικροτραυματισμούς που δεν είναι αρκετά σημαντικοί για να “καταγραφούν” ως πόνος. Ενοχλητική από τη μία, σωτήρια από την άλλη πλευρά, αφού σε «ενημερώνει» για το έγκαυμα που πρέπει να φροντίσεις άμεσα.

Προσοχή: Μην ξύσεις τα σημεία. Το μόνο που θα πετύχεις είναι να επιδεινώσεις την κατάσταση. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα προϊόν με αντιισταμινική και αντικνησμώδη δράση. Εκείνο που προσφέρει μια έντονη δροσιστική και καταπραϋντική αίσθηση στην επιδερμίδα. Η λύση βρίσκεται μέσα σε ένα μικρό σωληνάριο που πρέπει να υπάρχει μόνιμα στο νεσεσέρ σου ειδικά το καλοκαίρι. Αναφέρομαι στο Fenistil που ανακουφίζει από τη φαγούρα που προκαλούν το ηλιακό και επιφανειακό έγκαυμα αλλά και τα τσιμπήματα εντόμων. Η δράση του οφείλεται στην μηλεϊνική διμεθινδένη που περιέχει. Μερικά μόνο λεπτά αρκούν για να εξαφανιστεί η φαγούρα και να συνεχίσεις αυτό που έκανες. 

Είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια και θα σε κάνει να νιώσεις ασφαλής όπου κι αν βρίσκεσαι μαζί με τους αγαπημένους σου. Και, ναι, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στο ευαίσθητο δέρμα των παιδιών.

Θα το βρεις σε δύο πρακτικές συσκευασίες, σε μορφή gel και roll on, που χωράνε ακόμη και στο μικρότερο νεσεσέρ ή θήκη της τσάντας σου.