Πυρετός: Φυσικοί τρόποι για να τον ρίξεις όσο είσαι στο σπίτι

Διανύουμε τις μέρες που όλοι έχουμε κάποιον γνωστό θετικό στον Κορονοιό, κάπως ξυπνάμε και αισθανόμαστε το λαιμό να μας πονάει ή τη μύτη μας λίγο πιο μπουκωμένη, ανησυχούμε για την υγεία μας και ίσως ανεβάσουμε και πυρετό. Αφού πάρεις τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και βεβαιωθείς ότι δεν έχεις κάτι πιο σοβαρό, μπορείς να ρίξεις τον πυρετό σου με διάφορους φυσικούς τρόπους. Πάρε ιδέες!

Ενυδατώσου
Το να πίνεις πολλά υγρά, όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, επιταχύνει την ανάρρωση, καθώς απομακρύνονται έτσι οι τοξίνες από το σώμα. Νερό που ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου, Smoothies που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου και τονώνουν την άμυνα του οργανισμού, ζεστά ροφήματα που διώχνουν τις τοξίνες. Εκτός από τους κλασικούς σου συμμάχους, μπορείς να δοκιμάσεις και νερό καρύδας, το οποίο είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες. Όλα αυτά, όμως, τα απολαμβάνεις χωρίς ζάχαρη, καθώς η τελευταία δεν σε βοηθάει ιδιαίτερα όσο ο πυρετός ανεβαίνει.

Φάε το γιαουρτάκι σου
Μπορεί να μην τρελαίνεσαι για τη γεύση του ή απλά να σου προκαλεί μία γαστρονομική μονοτονία, όμως, το γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά. Τα τελευταία, λοιπόν, είναι η αγαπημένη τροφή του εντέρου σου, το όργανο του σώματος στο οποίο “φωλιάζει” το ανοσοποιητικό σου. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι ένα κεσεδάκι γιαούρτι με μέλι μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τη λοίμωξη ταχύτερα.

Πάρε έναν υπνάκο
Δεν υπάρχει καλύτερη γιατρειά από τον ποιοτικό ύπνο! Εσύ δημιουργείς τις ιδανικές συνθήκες, τον προσωπικό σου χώρο, απομακρύνεις τις μπλε οθόνες, κλείνεις τα μάτια σου και ξεκουράζεσαι. Και, φυσικά, ο πυρετός πέφτει, γιατί ο οργανισμός σου παράγει περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα οποία καταπολεμούν τους ιούς.

Κάνε ένα χλιαρό μπάνιο
Ούτε υπερβολικά κρύο – γιατί έτσι πιστεύεις ότι θα ρίξεις τη θερμοκρασία -, ούτε υπερβολικά ζεστό. Η θερμοκρασία του νερού στη μέση και του σώματος σου προς τα κάτω. Αν, παράλληλα με τον πυρετό, ταλαιπωρείσαι από μυϊκούς πόνους, δοκίμασε μερικά αιθέρα έλαια που έχουν την ικανότητα να σε χαλαρώνουν.

Ετοίμασε υγιεινό, σπιτικό φαγητό
Ίσως η κουζίνα να μην είναι το αγαπημένο δωμάτιο του σπιτιού. Όσο έχεις πυρετό, όμως, καλό είναι να ετοιμάσεις μερικά σπιτικά – και εύκολα – γεύματα για να περιποιηθείς το στομάχι σου, μιας και ο πυρετός μερικές φορές δημιουργεί ναυτία. Να μην έχει ζάχαρη, ε. Τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε! 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More