Ρεγγίνα Μακέδου! Η τεχνολογία κάνει εύκολη τη ζωή της με το διαβήτη

Ρεγγίνα Μακέδου! Την γνωρίζεις από τα βιντεάκια που ανέβαζε χορεύοντας στο νοσοκομείο όσο πάλευε με τον καρκίνο ή από το Dancing with the stars. Την γνωρίζεις για τη θετική της ενέργεια και για τη δίψα της για ζωή. Για τους χορούς της, για την αισιοδοξία της, για το κέφι της, για τη δύναμή της. Για την καθημερινή συνύπαρξή της με τον διαβήτη, για τον μαγικό της τρόπο που σε έμαθε κι εσένα να ζεις χωρίς να πτοείσαι! Γελάει… Γελάει δυνατά όταν τη ρωτάω για τη συμβίωση με τον διαβήτη και για τον τρόπο που κάνει τις μέρες της να μην μοιάζουν η μία με την άλλη. “Υπάρχουν συνέχεια εκπλήξεις” δηλώνει, καθισμένη στη θετική πλευρά της ζωής και σε παροτρύνει να κάνεις το ίδιο. Η απενεχοποίηση είναι το μυστικό και η σύγχρονη τεχνολογία. “Ήρθε, δεν αλλάζει, οπότε μάθε να ζεις αρμονικά μαζί του. Η κακή ψυχολογία απλά δυσκολεύει τη ζωή σου…” σημειώνει για τον διαβήτη και σου κλείνει συνωμοτικά το μάτι.

Η Ρεγγίνα χρησιμοποιεί το σύστημα FreeStyle Libre για έχει τον έλεγχο του διαβήτη και είναι ώρα να γίνει και δικός σου καθημερινός σύμμαχος. Χάρη σε αυτό, η μέτρηση της γλυκόζης είναι «παιχνιδάκι»: δεν χρειάζεται να τρυπάει τα δάκτυλα για να μετρήσει τη γλυκόζη, απλά «σαρώνει» τον αισθητήρα στο χέρι της με το κινητό της τηλέφωνο – έτσι έχει πλήρη εικόνα για τη γλυκόζη της όλο το 24ωρο και είναι ελεύθερη να απολαύσεις όλες τις αγαπημένες της δραστηριότητες! 

Καλησπέρα Ρεγγίνα! Είσαι ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή… Ποια είναι η πρώτη σου σκέψη κάθε πρωί;
Χαμογελάω που ξύπνησα σπίτι μου και λέω ευχαριστώ.

Πώς έχει επηρεάσει τη ζωή σου ο διαβήτης και πως τελικά την έχεις “επηρεάσει” εσύ;
Ο διαβήτης με έχει κάνει σίγουρα πιο δυνατή. Eγώ έκατσα με τον γιατρό μου, έμαθα, διάβασα, για να το διαχειρίζομαι όσο καλύτερα γίνεται. Σίγουρα οι υψηλές και χαμηλές τιμές επηρεάζουν το σώμα αλλά δεν έχω αφήσει τον διαβήτη να με σταματήσει σε τίποτα.

Ποιο είναι το μότο σου;
Ζήσε το σήμερα και σκέψου το καλό.

Χορεύεις, γυμνάζεσαι, ταξιδεύεις, είσαι γεμάτη ενέργεια… Ποιο είναι το μυστικό σου;
Η θέληση για ζωή… Δεν μου αρέσει να εύχομαι, απλά μου αρέσει να κάνω!!! Έμαθα με δύσκολους τρόπους πόσο μικρή είναι η ζωή και όποτε κάνω ό,τι με ευχαριστεί.

Θα μπορούσες να μας περιγράψεις μια τυπική μέρα σου, τη “συμβίωσή” σου με τον διαβήτη;
Αυτό είναι η μοναδικότητα του διαβήτη! Δεν υπάρχει τυπική μέρα! Υπάρχουν συνέχεια εκπλήξεις, υψηλά ζάχαρα, υπογλυκαιμίες… Υπολογισμός μονάδων ινσουλίνης για το φαγητό, μετρήσεις, δεν βαριέσαι ποτέ! Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν με σταματάει σε τίποτα!

Τι θα συμβούλευες τις γυναίκες που έχουν διαβήτη και δεν έχουν βρει ακόμα τον τρόπο να απολαμβάνουν τη ζωή τους χωρίς να ανησυχούν για τον Διαβήτη;
Αρχικά, θα ήθελα να πω σε όλους τους ανθρώπους με διαβήτη να μην ντρέπονται!!! Να το λένε, γιατί σε περίπτωση ανάγκης, οι γύρω μας πρέπει να γνωρίζουν. Και δεύτερον, θέλω να τους πω ότι ναι μεν είναι μια δύσκολη ασθένεια είναι όμως διαχειρίσιμη και επειδή η ψυχολογία παίζει τρομερό ρόλο στις τιμές μας, να αγαπήσουν τον διαβήτη τους και να σκέφτονται θετικά!!! Ήρθε, δεν αλλάζει, όποτε μάθε να ζεις αρμονικά μαζί του. Η κακή ψυχολογία απλά δυσκολεύει τη ζωή σου… Και σίγουρα να μην ντρέπονται. Είναι μικροί ήρωες, πρέπει να είναι υπερήφανοι για την δύναμή τους.

Τι είναι ο χορός για σένα;
Ζωή, χαρά, χαμόγελο, έκφραση.

Έχει βοηθήσει η σύγχρονη τεχνολογία την καθημερινότητά σου σε σχέση με τον Διαβήτη;
Απίστευτα! Έχω τόσο έντονη καθημερινότητα που πραγματικά το ότι μπορώ να βλέπω τι ζάχαρα έχω μέσα από το κινητό με το FreeStyle Libre χωρίς να τρυπάω τα δάχτυλα μου είναι δώρο!!! Φοράω παντού τον αισθητήρα μου χωρίς καμία ντροπή και εύχομαι σύντομα η τεχνολογία να μας διευκολύνει ακόμα παραπάνω!