Σκέφτεσαι τη λιποαναρρόφηση; Μια νέα μέθοδος υπόσχεται απώλεια λίπους και ταυτόχρονη σύσφιξη

Ονομάζεται και “βασίλισσα” των αισθητικών επεμβάσεων! Γιατί; Επειδή αποτελεί μια από τις πιο περιζήτητες μεθόδους, ειδικά στις μεσογειακές γυναίκες που τα ψωμάκια και η περιφέρεια είναι γραμμένες στο DNA τους! Και το όνομα αυτής, λιποαναρρόφηση! Πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι; Ισχύει πως μπορεί να σε απαλλάξει από 10 λίτρα λίπους σε μία και μόνο επέμβαση; Τι γίνεται με την χαλάρωση στο δέρμα μετά την εφαρμογή της; Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Αθανασίου σου δίνει όλες πληροφορίες για μια νέα μέθοδο λιποαναρρόφησης…

“Τα αποτελέσματα της νέας τεχνικής [λιποαναρρόφησης] είναι τόσο εξαιρετικά που την εφαρμόζουμε πια με μεγάλη ακρίβεια στην περιοχή της κοιλιακής χώρας, γλουτούς, έσω και έξω μηρούς, κνήμες, γόνατα, βραχίονες, ενώ μεγάλη επιτυχία σημειώνει η εφαρμογή του στην περιοχή του πιγουνιού (διπλοσάγονο), του λαιμού, αλλά και των βλεφάρων” αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου που εξειδικεύεται στη νέα τεχνική λιποαναρρόφησης.

– Τι είναι η νέα μέθοδος λιποαναρρόφησης;
Στο Athens Beverly Hills Medical Group, εφαρμόζεται μια από τις πιο καινούργιες τεχνικές που κυκλοφορούν παγκοσμίως, η λιποαναρρόφηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων.

Πρόκειται για μια συσκευή με την όνομα VASER, η οποία, μέσω ειδικών συχνοτήτων που χρησιμοποιεί, μπορεί και καταφέρνει, πέρα από την κλασική λιποαναρρόφηση, ταυτόχρονη σύσφιξη των σημείων όπου εφαρμόζεται.

– Ποια η διαφορά της από την κλασική λιποαναρρόφηση;
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της λιποαναρρόφησης είναι το κρέμασμα ή η χαλάρωση των περιοχών όπου αφαιρούνται μεγάλες ποσότητες λιπώδους ιστού, καθώς επίσης και τα κύματα ή λακουβίτσες που παρατηρούνται πολλές φορές στην κλασική λιποαναρρόφηση.

Η νέα μέθοδος, μέσω της παραγόμενης, από τις ραδιοσυχνότητες, θερμότητας, επιτυγχάνει ομοιόμορφη ρευστοποίηση του λίπους, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί αγγειοσύσπαση. Αυτό δημιουργεί ελαχιστοποίηση του οιδήματος και των εκχυμώσεων μετεγχειρητικά (μειώνει δηλαδή πόνους, σημάδια και μελανιές από το χειρουργείο), ενώ παράλληλα προκαλεί ερεθισμό των ινοβλαστών και σύσφιξη της περιοχής όπου εφαρμόζεται.

– Πότε θα επιστρέψεις στην καθημερινότητα μετά την επέμβαση;
Η επέμβαση αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του την ίδια ημέρα. Μοναδική του υποχρέωση είναι να φοράει ένα λεπτό ελαστικό κορσέ για 3-4 εβδομάδες, ο οποίος είναι αθέατος κάτω από τα ρούχα.

– Τι αποτελέσματα να περιμένεις;
Αν τηρηθούν ευλαβικά οι κανόνες που διέπουν την τεχνική της λιποαναρρόφησης με χρήση τοπικής αναισθησίας (τεχνική υψηλής εξοίδησης), τόσο κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, όσο και μετεγχειρητικά, μπορούν να αφαιρεθούν ακόμη και 10 λίτρα λίπους σε ένα χειρουργείο από τον/την ασθενή. Σημασία έχει η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού και η ενδο-νοσοκομειακή μετεγχειρητική παρακολούθηση.

– Πότε θα δεις διαφορά στο σώμα σου;
Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, ενώ η διαδικασία της σύσφιξης και παραγωγής ινοβλαστών συνεχίζεται έως και έξι μήνες αργότερα.

– Πότε είναι απαραίτητο να κάνεις και λιπογλυπτική με τη λιποαναρρόφηση;
Παράλληλα με τη λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει και λιπογλυπτική (liposculpture). Η λιπογλυπτική χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που η λιποαναρρόφηση συνδυάζεται με εμφύτευση ή μεταφορά λίπους από περιοχή με περίσσεια λίπους, σε περιοχή με μεγαλύτερο έλλειμμα.

Έτσι λοιπόν, είμαστε σε θέση να πάρουμε λίπος από την κοιλιακή χώρα ή τους γλουτούς και μέσω ειδικής επεξεργασίας να το τοποθετήσουμε στις ρινοπαρειακές αύλακες (τα “λακάκια” στο πρόσωπο που βαθαίνουν με το χρόνο), να το χρησιμοποιήσουμε στην ανόρθωση των γλουτών ή για τονισμό των φυσικών καμπυλών του σώματος όπως για παράδειγμα στην αυξητική στήθους.

Λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική μπορούν να εφαρμοστούν στον ίδιο χρόνο τόσο συνδυαστικά, όσο και μεμονωμένα.

Περισσότερες Πληροφορίες
– Αthens Beverly Hills Plastic Surgery στo Κολωνάκι:
Καρνεάδου 41, τηλ.: 210 7230502

– Ιστοσελίδα: www.athens-beverlyhills.com

– Αthens Beverly Hills Medical Group στη Γλυφάδα:
Βασιλέως Γεωργίου 12 και Λαοδίκης, τηλ.: 210 8949920, 210 8949090

Read More

And More