ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΡΩΙΝΟ: Τι να φας για να χάσεις κιλά!

Είμαι σίγουρη ότι κατά καιρούς θα έχεις δεχτεί μια πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τα οφέλη του πρωινού, γιατί δεν πρέπει να το παραλείπεις και ποιος είναι ο σκοπός του στη δίαιτά σου. Αυτή τη φορά δεν θα σου αναλύσω το σημαντικό του ρόλο στην υγεία σου, ούτε θα σε κατακρίνω που πολλές φορές κάνεις “skip” σε αυτό το γεύμα. Διαβάζοντας παρακάτω όμως θα αλλάξεις γνώμη από μόνη σου και από εδώ και πέρα το πρωινό θα γίνει το μυστικό σου trick για απώλεια βάρους.

Η κατανάλωση πρωινού μπορεί να βοηθήσει την έναρξη του μεταβολισμού και να σου προσφέρει ενέργεια στη διάρκεια της ημέρας. Επιλέγεις όμως τις σωστές τροφές; Ποιες είναι αυτές που θα οδηγήσουν στη γρήγορη μείωση βάρους και λίπους; Δεν ξέρω αν έχεις σκεφτεί πόσο σημαντικές είναι οι φυτικές ίνες στη διατροφή και ειδικά στο πρωινό σου, αλλά σίγουρα είναι το μυστικό για να κάνει περισσότερες καύσεις ο μεταβολισμός, να μένεις χορτάτη για πολλές ώρες και να απαλλαχθείς από τις λιγούρες. Πάμε να δούμε μερικές ιδέες για πρωινό γεύμα, πλούσιο σε φυτικές ίνες.


Ιδέες για πρωινό

Προϊόντα ολικής άλεσης

Τα προϊόντα ολικής άλεσης (όπως η κινόα) είναι μια σωστή επιλογή για όλες τις ώρες. Μπορείς να τα απολαύσεις ακόμα και το πρωί με κανέλα, φρούτα και γιαούρτι, για να αποθηκεύσει ο οργανισμός σου όλες τις φυτικές ίνες που χρειάζεται και εσύ να νιώθεις χορτάτη για ώρες.

Βρώμη

Η βρώμη είναι από τις πιο διαχρονικές επιλογές για κατανάλωση τις πρωινές ώρες, καθώς προσφέρει ενέργεια, ενισχύει το μεταβολισμό και περιέχει πολλές φυτικές ίνες. Συνδύασέ την με blueberries, αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα.

Smoothies

Το μυστικό των smoothies είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, οι χαμηλές θερμίδες και η χορταστική τους γεύση χωρίς να σου προκαλούν φούσκωμα. Φτιάξε το δικό σου με γιαούρτι, μπανάνα, blueberries και φράουλες και κάνε detox με αυτή τη νόστιμη επιλογή.

Φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο έχει υψηλά επίπεδα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Προτίμησε να το συνδυάσεις με ψωμί ολικής άλεσης, και φρέσκα φρούτα αντί για μαρμελάδα για να αποφύγεις το βαρύ φορτίο των θερμίδων.

 

Αβοκάντο

Δεν έχεις χρόνο να προετοιμάσεις το πρωινό σου γεύμα; Κατανάλωσε 2 αυγά με 1/2 αβοκάντο και πάρε τις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες που χρειάζεσαι, χωρίς να “φορτώσεις” τον οργανισμό σου με πολλές θερμίδες.

 

Read More

And More