Yoga Therapy: Ήξερες ότι η yoga έχει θεραπευτικές ιδιότητες; Μάθε ποιες

Αν μέχρι τώρα πίστευες ότι η yoga είναι μόνον ένας τρόπος γυμναστικής ήρθε η ώρα να αλλάξεις τα δεδομένα σου και να μάθεις τις θεραπευτικές της ιδιότητες…
Το Yoga Therapy είναι ιδανικό για άτομα με σωματικές δυσκολίες μετά από τραυματισμούς ή χρόνιες ασθένειες ή ακόμα για ανθρώπους που θέλουν να αντικαταστήσουν παλιές κακές συνήθειες, που ασκούνται σπάνια ή καθόλου ή που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαχείριση της καθημερινότητας μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, μαστεκτομή, χημειοθεραπείες ή ακτινοβολίες. Επίσης βοηθάει πολύ εάν δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς συμπτώματα θυμού, στρες, κατάθλιψης ή ακόμα και χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Η σχολή JYOTI YOGA, εξειδικευμένη στο Yoga – Therapy, μέσα από ένα ολοκληρωμένο μοντέλο υποστήριξης (www.jyotiyoga.gr) προσεγγίζει τη θεραπευτική Yoga σαν μια ζωτική σύνδεση του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος. Σε νέο, “ζεστό” χώρο στο Κολωνάκι, (Σκουφά 24Α) το πρόγραμμα διαμορφώνεται πάντοτε σύμφωνα με τις ανάγκες των ασκούμενων. Περιλαμβάνει σωματική άσκηση, αναπνευστικές ασκήσεις, χαλάρωση και διαλογισμό.

Η διάρκειά του είναι 1 ώρα και 30 λεπτά (εκτός του JYOTI YOGA COACHING YOU, το οποίο είναι μια 2ωρη πρόκληση). H έμπειρη ομάδα της JYOTI YOGA θα σας προτείνει να ενταχθείτε στα κατάλληλα για εσάς ομαδικά προγράμματα ή θα δημιουργήσει το προσωπικό σας (personal) πρόγραμμα.

Η σχολή είναι εγκεκριμένο μέλος της Yoga Αlliance, διενεργεί εκπαιδευτικά προγράμματα Yoga για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με συνολικά και ουσιαστικά με τον εαυτό τους ή να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον ραγδαία αναπτυσσόμενο χώρο της Yoga και του coaching.

Τα ομαδικά προγράμματα που έχει ετοιμάσει η ομάδα της JYOTI YOGA είναι τα ακόλουθα:
-Our JYOTI Morning Sequence: Περνώ σταδιακά από την ηρεμία της νύχτας σε κατάσταση εγρήγορσης. Αυξάνω την κινητικότητα στις αρθρώσεις μου, δυναμώνω και διατείνω το μυϊκό μου σύστημα, τονώνω την ροή του αίματος και της λέμφου. Αφιερώνω στον εαυτό μου τις πρώτες ώρες μιας μοναδικής και υπέροχης ημέρας.

-JYOTI Challenge: Προκαλώ τα όριά μου, κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο. Αποφασίζω μόνη μου, μέχρι που θέλω να πάω σήμερα.

-JYOTI Detox Flow: Έντονη κίνηση και ροή -flow. Ανεβάζω θερμοκρασία και απομακρύνω την ένταση.

-Find your JYOTI alignment: Με τεχνικές ευθυγράμμισης βρίσκω την δική μου δυναμική θέση στο χώρο. Καλλιεργώ επίγνωση του σώματός μου. Γνωρίζω, σέβομαι, απολαμβάνω και αγαπώ το σώμα μου.

-Explore your JYOTI strength: Δυναμώνω συνολικά. Το σώμα μου κατακτά μυϊκή δύναμη και νιώθω ασφαλής. Τονώνω την αυτοπεποίθηση μου. Είμαι δυνατός.

-JYOTI Flexibility: Καλλιεργώ σωματική ευλυγισία. Καλλιεργώ τη δεξιότητα να κινούμαι με ευελιξία και άνεση στην καθημερινότητα μου.

-Jyoti Balance: Ισορροπώ. Το σωματικό μου επίπεδο ανακτά ισορροπία μεταξύ δεξιάς και αριστερής πλευράς, μεταξύ πάνω και κάτω μέρους του σώματος. Βρίσκω την ισορροπημένη θέση για εμένα μέσα στο χώρο, μέσα στη ζωή.

-Be JYOTI and free: Λαμπερά και ελεύθερα χαμογελώ. Απολαμβάνω την στιγμή. Απολαμβάνω την ημέρα. Είναι Παρασκευή.

-JYOTI Weekend Spirit: Το σώμα μου αναζητά την κίνηση. Την αναζωογόνηση. Απολαμβάνω το Σαββατοκύριακό μου.

Read More

And More