3 iconic κομμάτια του οίκου Gucci

Όσον αφορά την πολυτελή μόδα, η Gucci ήταν πάντα στην κορυφή. Παράλληλα με άλλα μεγάλα brand της βιομηχανίας μόδας – Chanel, Dior, Saint Laurent, Louis Vuitton et al – ο ιταλικός οίκος μόδας παραμένει  δημοφιλής εδώ και δεκαετίες.

Ιδρύθηκε το 1921 και βρίσκεται ακόμη και σήμερα στην καρδιά των fashionistas. Είναι αλήθεια ότι η θητεία του Tom Ford έδωσε το brand  ένα τεράστιο bust κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘9o,  αλλά από τότε που ο Alessandro Michele ανέλαβε το τιμόνι του δημιουργικού σκηνοθέτη το 2015, ο oίκος Gucci έχει μεταμορφωθεί εντελώς.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, χάρη στον Michele, ο οίκος  έχει γίνει το πιο  δημοφιλές και πιο κερδοφόρο brand  στην οικογένεια Kering στην οποία ανήκει και η οποία συμπεριλαμβάνει και άλλα lux brands όπως: Bottega Veneta, Saint Laurent και Balenciaga. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίδραση της νέας αισθητικής του Michele έφερε στην μία νέα πνοή ενώ μεταμόρφωσε σε iconic κομμάτια μερικά fashion items που υπάρχουν πολλά χρόνια στην ετικέτα.

Εάν υπάρχει ένα κομμάτι που θα το έκρινα σαν πιο δημοφιλές τότε η ζώνη Gucci είναι η απάντηση. Ανεξάρτητα από το στυλ και το γούστο σας, υπάρχει μια ζώνη GG για εσάς. Η μαύρη με την χρυσή logo αγκράφα βρίσκεται στην κορυφή!

Τα loafers Horsebit δεν είναι καινούργιο κομμάτι αλλά βρίσκεται στον οίκο από τις αρχές της δεκαετίας του 50, παρόλα αυτά ο Μichele έδωσε το δικό του twist και έτσι έχουμε τα loafers πια σε πολλά και διαφορετικά σχέδια για όλα τα γούστα!

Μία από τις πιο όμορφες τσάντες που διαθέτει η ετικέτα είναι η Dionysus bag και αυτό γιατί συνδυάζει τέλεια την αισθητική «η γιαγιά συναντά δροσερό κορίτσι»!

 

 

Read More

And More