Gigi Hadid και Miu Miu τιμούν την φεμινίστρια, Βρετανή φωτογράφο Yevonde και τα πολύχρωμα πορτρέτα της

Μετά την άκρως επιτυχημένη καμπάνια της Miu Miu για την It-bag «Arcadie», που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2023, ο οίκος ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον θρυλικό φωτογράφο, Steven Meisel, και το top model, Gigi Hadid. Μια συνεργασία που αποθεώνει την Wander Bag της Miu Miu αυτή τη φορά, ενώ ταυτοχρόνως αποτίει φόρο τιμής σε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες των ’30s, την πρωτοπόρο, Αγγλίδα φωτογράφο Yevonde Middleton.

Η καινοτόμα χρήση του χρώματος είναι η υπογραφή της. Παρόλα αυτά η Madame Yevonde είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Υπήρξε μια από τις πρώτες φεμινίστριες, εκκεντρική καλλιτέχνιδα και αναγνωρισμένη επαγγελματίας φωτογράφος. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1910, όταν έγινε βοηθός της Lallie Charles (1869-1919), μιας από τις πρώτες γυναίκες φωτογράφους.

Τον Ιούλιο του 1935, σε ηλικία μόλις 21 ετών, η Yevonde άνοιξε το στούντιό της στο Mayfair, στην πλατεία Berkeley 28, σε μια εποχή που οι γυναίκες δεν ήταν πολύ εύκολο να κάνουν καριέρα. Πόσο μάλλον να έχουν την δική τους επιχείρηση. Σύντομα έγινε διάσημη και εξαιρετικά περιζήτητη και ανέλαβε να δημιουργήσει ακόμη και μερικά απότ α πορτραίτα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Η νέα καμπάνια της Miu Miu προσπάθησε να αγκαλιάσει τα βασικά στοιχεία των έργων της Yevonde, με την Gigi Hadid να ποζάρει μπροστά από ένα ντεγκραντέ φόντο με ροζ και μπλε αποχρώσεις και φυσικά κρατώντας στα χέρια της τις Wander Bag και Arcadie Bag του fashion house, σε νέα χρώματα, όπως το «caramel», το «cognac», το «soleil» και το έντονο πορτοκαλί.

Read More

And More