Givenchy Catwalk: Το βιβλίο που καταγράφει 7 δεκαετίες πρωτοποριακού παριζιάνικου στιλ!

Ο Hubert de Givenchy είπε κάποτε: “ο συντομότερος δρόμος προς την κομψότητα είναι η απλότητα”.

Ο οίκος έχει μία μεγάλη ιστορία που τώρα για πρώτη φορά έρχεται ένα βιβλίο να την καταγράψει κάνοντας μία ιστορική αναδρομή 7 δεκαετιών! Από τον Hubert de Givenchy έως τον Alexander McQueen, από την Clare Waight Keller έως τον Matthew M Williams, το “Givenchy Catwalk”  είνα ένα επικό βιβλίο για κάθε συλλογή του οίκου και τους σχεδιαστές που τις δημιούργησαν.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GIVENCHY (@givenchy)

Χιλιάδες εικόνες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων υψηλής ραπτικής και των συλλογών pret a porter, δίνουν το mood  από κάθε σεζόν. To βιβλίο περιγράφει με λεπτομέρεια κάθε μία από τις μοναδικές συλλογές του Hubert de Givenchy και εκείνες που δημιούργησαν οι διάδοχοί του, οι οποίοι, από το 1995, έδωσαν νέα πνοή στους κώδικες καινοτομίας του οίκου! Ξεκινάει με τους  νεαρούς (τότε) Βρετανούς: John Galliano, Alexander McQueen και Julien Macdonald, μετά περνάμε στο  σκοτεινό ρομαντικό σύμπαν του Riccardo Tisci, την κομψή γοητεία που εισήγαγε η Clare Waight Keller, μέχρι τη σημερινή θητεία του Williams.

Photo by Hulton Archive/Getty Images

Το βιβλίο αποκαλύπτει πώς ο Hubert de Givenchy προώθησε τη μόδα στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Πάντα χωρίς να φοβάται να πάει κόντρα στο ρεύμα, ήταν ο πρώτος που τοποθέτησε μια διασημότητα ως μούσα του, ντύνοντας ως γνωστόν την Audrey Hepburn για δεκαετίες, και ο πρώτος που αναγνώρισε την αξία ενός λογότυπου, δημιουργώντας το εμβληματικό σήμα “4G” με τον καλλιτέχνη Pierre Dinand το 1970.

Χαρτογραφώντας ένα ταξίδι μέσα από τις 180 συλλογές που μεσολάβησαν, το  νέο βιβλίο μόδας  είναι  μια βίβλος 500 σελίδων για τον Givenchy που  καταγράφει την ιστορία ενός από τους κορυφαίους οίκους παγκοσμίως.

Kεντρική φωτογραφία Getty Images

 

 

Read More

And More