H ιστορία πίσω από την iconic Birkin bag

Η εμβληματική τσάντα του οίκου Hermès έχει ξεπεράσει κάθε τάση και είναι για όλες τις fashionistas του κόσμου ένα μυθικό κομμάτι. Η ιστορία ξεκίνησε το 1984 όταν σε μια πτήση από το Παρίσι στο Λονδίνο η Jane Birkin έτυχε να κάθεται δίπλα στον πρόεδρο του οίκου Hermès, Jean-Louis Dumas. Ήταν ήδη μητέρα τριών παιδιών και προσπαθούσε να χωρέσει σε μια μεγάλη τσάντα μπιμπερό αλλά και όλα τα άλλα απαραίτητα για τα μικρά της.

(Photo by David Thorpe/Express/Hulton Archive/Getty Images)

Καθώς συζητούσαν, του παραπονέθηκε ότι δεν έβρισκε μια τσάντα που να τα χωράει όλα. Μέχρι να φτάσουν, ο Dumas είχε ήδη σχεδιάσει την “Birkin”.

Οι λίστες αναμονής είναι μνημειώδεις. Οι τεχνίτες της Hermès χρειάζονται 15 με 20 ώρες για κάθε τσάντα και όλοι τους, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία τους, πρέπει να περάσουν μια ειδική εκπαίδευση στον οίκο για τουλάχιστον 18 μήνες. Ο χρόνος για να φτιαχτεί μια “Birkin ” είναι αρκετός και αυτό την κάνει είδος πολυτελείας. Κάθε τσάντα παράγεται εξ ολοκλήρου από ένα και μόνο άτομο

Μπορεί η μόδα να στηρίζεται σε τάσεις και οι it bags κάθε σεζόν να ανεβάζουν τις πωλήσεις των οίκων Καθώς όμως τα χρόνια περνάνε βλέπουμε  πλέον η κατανάλωση απομακρύνεται από τη σπατάλη και υιοθετεί τη βιωσιμότητα, η επένδυση σε μια “Birkin” είναι κάτι που σίγουρα δεν θα μετανιώσει καμία αν την κάνει!

 

 

 

 

 

 

Read More

And More