H Μαρίνα Βερνίκου και η Βικτώρια Κυριακίδη δημιουργούν ένα επετειακό ολομέταξο μαντίλι «1821» αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση

Μαρίνα Βερνίκου φωτογράφος και η Βικτώρια Κυριακίδη, σχεδιάστρια μόδας, δύο διεθνείς δημιουργοί, ενώνουν τις δυνάμεις τους και σχεδιάζουν ένα επετειακό μαντίλι -παρεό , φτιαγμένο από μετάξι Σουφλίου, προς χάριν της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο ξεπροβάλουν ο Σταυρός, η Καρδιά- Ψυχή του αγώνα και η άγκυρα, σύμβολα της επανάστασης. Το μπλε του ουρανού και το λευκό του αφρού των κυμάτων της θάλασσας, συμβολίζει την αγνότητα και την ουράνια δύναμη.Ο σταυρός εκφράζει την ελπίδα, η καρδιά την ψυχή του έθνους και η άγκυρα το ναυτικό , που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στον αγώνα για την ελευθερία.

Στις δύο άκρες του μαντιλιού διακρίνονται ψηφιακά, οι δύο ημερομηνίες ορόσημα, σηματοδοτώντας την πορεία του ελληνικού σύγχρονου έθνους και το αδιάκοπο νήμα που συνδέει την πολιτιστική κληρονομιά με το σήμερα, έχοντας το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον.

«Θέλαμε το μαντίλι  αυτό να είναι χρηστικό και να έχει πολυμορφική χρήση, να μπορεί να φορεθεί στον λαιμό, σαν παρεό, σαν καφτάνι και σαν φόρεμα. Να μας θυμίζει τα καλοκαίρια, τον ελληνικό ουρανό, την θάλασσα και όλα αυτά που χαιρόμαστε σήμερα χάρη στην Ελευθερία!»  αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δύο δημιουργοί.

Το ολομέταξο μαντήλι -παρεό «1821» θα διατίθεται από τις 26 Μαρτίου σε σημεία πώλησης, γκαλερί , μουσεία, ξενοδοχεία, όπως και από τις ηλεκτρονικές μπουτίκ των δυο δημιουργών.

 

 

 

Read More

And More