The Crown!

H Πριγκίπισσα Νταϊάνα με το all time classic στιλ της εμπνέει ακόμη και σήμερα τις μεγαλύτερες τάσεις!

Μόλις ξεκίνησε η τέταρτη σεζόν της ιστορικής δραματικής σειράς The Crown, με εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο. Θα το έχεις ακούσει, θα το ξέρεις. Μπορεί και όχι. Όπως και να έχει όμως είναι μια καλή ευκαιρία για όλες εμάς που αγαπάμε το στιλ και τη μόδα, να θυμηθούμε το αξεπέραστο στιλ της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Το στιλ της Πριγκίπισσας Diana παραμένει μία από τις μεγαλύτερες επιρροές στον κόσμο της μόδας τα τελευταία 20 χρόνια, με έναν μεγάλο αριθμό outfits της να έχουν αναδειχθεί σε iconic και να δείχνουν σήμερα εξίσου φρέσκα όπως όταν πρωτοφορέθηκαν. Δεν είναι λίγες οι φορές που διαβάζουμε άρθρα με αναφορές στις εμφανίσεις της, ενώ οι Κate Middleton και η Meghan Markle ανακυκώνουν δικά της σύνολα σε πολλές επίσημες περιστάσεις.

Την δεκαετίας του ’80 η Diana ήταν μία από τις πιο επιδραστικές γυναίκες στον κόσμο με πολλούς και φανατικούς θαυμαστές να ακολουθούν το κάθε της βήμα. Κατάφερε να ξεχωρίσει για την προσωπικότητά της, την σπουδαία φιλανθρωπική της δράση και το προσωπικό της στιλ. Η λίστα με τις πιο ωραίες της εμφανίσεις είναι ατελείωτη και πολλά  looks της είναι επίκαιρα μέχρι σήμερα, κάτι που την κάνει style icon.

Η Lady D έκανε κάτι πρωτοποριακό για την εποχή της και εκμεταλλεύτηκε τη γκαρνταρόμπα της για να εκφράσει ό,τι δεν μπορούσε να πει με τα λόγια. Πολλές φορές δεν ακολούθησε το βασιλικό πρωτόκολλο και εμφανίστηκε με αποκαλυπτικά ρούχα, ανδρόγυνες εμφανίσεις και bold αποχρώσεις που θεωρούνται επίκαιρες μέχρι σήμερα. Μέσα από τις επιλογες της “μίλαγε” με το κοινό της, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τις ανεπανάληπτες εμφανίσεις της.

Είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, πολλά από τα hot trends που φοράμε σήμερα, είναι εμπνευσμένα από τις ενδυματολογικές επιλογές της Νταϊάνα, από το ποδηλατιστικό κολάν, τα effortless λευκά πουκάμισα, τα σακάκια με τους έντονους ώμους, τις δερμάτινες φαρδιές ζώνες, τα πουά, όλα εμπνέουν ακόμη και υπογραμμίζουν κάθε σεζόν βασικές τάσεις που βλέπουμε.

H τέταρτη σεζόν της ιστορικής δραματικής σειράς The Crown, θα παρουσιάσει μερικές από τις πιο λαμπρές στιγμές μόδας της δεκαετίας του 1980, καθώς η λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ μπαίνει στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας και γίνεται η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η πιο διάσημη γυναίκα στον κόσμο, πριν χάσει τραγικά τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε μια παρισινή σήραγγα στις 31 Αυγούστου 1997.

Πολύ μπροστά από την εποχή: η πριγκίπισσα Νταϊάνα άφηνε συχνά πόλους άφωνους με το στυλ της ενώ κατάφερε να μείνει στην ιστορία για τη διαχρονική της κομψότητα.

Ας δούμε ένα απολαυστικό αφιέρωμα σε εμφανίσεις της που ακόμη και σήμερα είναι επίκαιρες!

Φούστα με πιέτες συνδυασμένη με μπότες, πουλόβερ και ζώνη στη μέση, μία εμφάνιση που έγινε τη δεκαετία του ’80, αλλά άνετα θα γινόταν ένα πρωινό σου ντύσιμο ακόμη και σήμερα. Η Diana φορούσε συχνά φούστες με πιέτες και τις συνδυάζε με πλεκτά σε oversized γραμμή ή blazer.

Παλτό με τονισμένους ώμους και maxi γραμμή, από τις μεγαλύτερες φετινές τάσεις σε πανωφόρι, εδώ η Diana το επιλέγει την δεκαετία του ’80 και το συνδυάζει με ζιβάγκο και clip σκουλαρίκια.

 

1995! Η Diana έχει καθιερώσει για τις gym εμφανίσεις της την ποδηλατική βερμούδα, τη συνδυάζει με hoodie και με t-shirt, ενώ την έχει σε πολλά χρώματα εκτός από μαύρη! Δεκαετίες μετά το trend αυτό θα γίνει ξανά huge με τις influencers να τη φοράνε παντού και με τα πάντα!

 Ρομαντικά πουκάμισα, λευκά κυρίως, με βολάν στο γιακά ή στα μανίκια. Τα φορούσε μέσα από πουλόβερ και έδινε ένα romantic twist στην εμφάνισή της που ακόμη και σήμερα αποτελεί έμπνευση και το λατρεύουν τα it girls όπως η Αlexa Chung.

Ζώνες! Τις φορούσε με πολλά σύνολα, παντελόνια, φορέματα, φούστες με πουλόβερ… Είχε αδυναμία στις φαρδιές δερμάτινες και είχε και πολλές croco. Συνήθως τις σέταρε με ανάλογα αξεσουάρ, τσάντες και παπούτσια.

Κλασικό camel παλτό! Βασική της επιλογή από τη νεαρή της ηλικία, το συνδύαζε με κλασικά σύνολα όπως πουκάμισο και φούστα αλλά σιγά σιγά το έκανε update με υπέροχα καπέλα που είχαν βέλο ή εντυπωσιακά λουλούδια.

Από τις εμφανίσεις της που άφησαν ιστορία! Το φόρεμα που όλοι θα τη θυμόμαστε σαν το “revenge dress”. H Diana είχε προγραμματίσει να φορέσει ένα Valentino φόρεμα εκείνη την ημέρα αλλά λίγες ώρες πριν ο Κάρολος δημόσια παραδέχθηκε την μοιχεία του μα την Καμίλα. Έτσι η Diana άλλαξε τα σχέδιά της και φόρεσε αυτό το black dress της Christina Stambolian.

Μεγάλοι γιακάδες. Η Diana τους επέλεγε σε πουκάμισα αλλά και μπλούζες που έβγαιναν μέσα από πουλόβερ ή σακάκια. Αυτό το αγαπημένο trend φέτος έχει κάνει ένα δυναμικό comeback.

Mανίκια με όγκο! Μία τάση που έχουμε δει να είναι πολύ ψηλά τις τελευταίες σεζόν, ειδικά σε top. Η Diana ήταν από τις πρώτες που την καθιέρωσαν, συνδυάζοντάς την κυρίως με παντελόνια.

Βaseball hat, ένα από τα αγαπημένα της καπέλα που συχνά το φορούσε και εκτός γυμναστικής με σακάκια και μπότες. Φέτος θα είναι από τα μεγαλύτερα trend, με τον οίκο Celine να στήνει μία ολόκληρη συλλογή πάνω σε αυτό το αξεσουάρ.

Τotal black! Σακάκι και φούστα σε μαύρο χρώμα συνδυασμένα με χρυσά κοσμήματα και οπακ καλσόν, η Diana παραδίδει μαθήμτα styling που μπορούμε ακόμη και σήμερα να ακολουθήσουμε.

Read More

And More