Kanye West: H Adidas διακόπτει την συνεργασία μαζί του

Μετά την Gap, το Twitter, το Instagram, τον οίκο μόδας Balenciaga και την Vogue τώρα και η Αdidas ανακοινώνει ότι διακόπτει την συνεργασία της με Κάνιε Γουέστ.

Splash/Ideal Images

 

Η Adidas ανακοίνωσε ότι έφτασε σε αυτή την απόφαση μετά τα προσβλητικά και αντισημιτικά σχόλια που έκανε ο Kanye West σε podcast την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε σχετική δήλωση το sporty brand έγραψε: «Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιοδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους. Τα πρόσφατα σχόλια και οι ενέργειες του Ye ήταν απαράδεκτα, μισητά και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας για πολυπολιτισμικότητα και συμπερίληψη, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη. Μετά από ενδελεχή έλεγχο, η εταιρεία έλαβε την απόφαση να τερματίσει αμέσως τη συνεργασία με τον Ye, να σταματήσει την παραγωγή προϊόντων με το σήμα Yeezy και να σταματήσει όλες τις πληρωμές προς τον Ye και τις εταιρείες του. Η Adidas θα σταματήσει την επιχείρηση Adidas Yeezy με άμεση ισχύ. Αυτό αναμένεται να έχει βραχυπρόθεσμη αρνητική επίπτωση έως και 250 εκατ. ευρώ (246 εκατ. δολάρια) στα καθαρά κέρδη του 2022 δεδομένης της υψηλής εποχικότητας του τέταρτου τριμήνου».

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως σκόπευε να επανεξετάσει την συνεργασία της με τον καλλιτέχνη μετά το ολέθριο λάθος του να εμφανιστεί με μπλούζα που έγραφε το σύνθημα “White Lives Matter” αλλά και τις αντισημιτικές δηλώσεις του λίγες μέρες πριν! Τελικά πήρε την απόφαση και διακόπτει κάθε συνεργασία μαζί του. Μία περίοδος με πολλές ανατροπές για τον West που σίγουρα δεν τελειώνει εδώ!

 

 

Read More

And More