Kanye West: O Balenciaga διακόπτει την συνεργασία μαζί του

O Kanye West το τελευταίο διάστημα κάνει συνεχώς προκλητικές κινήσεις, αντι-Σημιτικά σχόλια και μία εμφάνιση στο τελευταίο του show που ήταν το αποκορύφωμα, όπου φόρεσε με μία μπλούζα που έγραφε το μήνυμα «White Lives Matter».

Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι η εταιρεία Kering, που είναι η μητρική εταιρεία του Balenciaga, να δηλώσει ότι ο γαλλικός οίκος διακόπτει κάθε συνεργασία μαζί του.

«Η Balenciaga δεν έχει πλέον καμία σχέση ούτε με σχέδια για μελλοντικά project που σχετίζονται με αυτόν τον καλλιτέχνη», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, όπως μετέδωσε το WWD.

Splash/Ideal Images

Ο Kanye άνοιξε το fashion show του Balenciaga λίγες εβδομάδες πριν για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2023, σε ένα runway καλυμμένο λάσπη κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

O Kanye West είχε μία μακροχρόνια φιλία και συνεργασία με τον δημιουργικό διευθυντή του Balenciaga, Demna Gvasalia και μαζί είχαν κυκλοφορήσει την σειρά Υeezy Gap Engineered by Balenciaga.

Ο Balenciaga δεν είναι το πρώτο brand που “αφήνει” τον Kaney West. Τον Σεπτέμβριο η Gap διέκοψε τους δεσμούς της, ενώ η Adidas με την οποία ο καλλιτέχνης είχε μια πολυετή επικερδή συνεργασία, ανέφερε ότι η σχέση τους βρίσκεται υπό αναθεώρηση.

 

 

Read More

And More