Met Museum: Η νέα έκθεση μόδας που θα καθορίσει και το θέμα του φετινού Met Gala

To μεγαλύτερο fashion event, το MET Gala, πέρσι πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 και όχι την πρώτη Δευτέρα του Μάη όπως είναι καθιερωμένο, λόγο του Covid-19. Οι διοργανωτές, μάλιστα, σκέφτηκαν να το χωρίσουν σε δύο μέρη και έτσι το  Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε τη νέα έκθεση που θα φιλοξενήσει και αποτελεί τη συνέχεια της έκθεσης “In America: A Lexicon of Fashion”, που έκανε εγκαίνια στις 18 Σεπτεμβρίου αμέσως μετά το event.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Metropolitan Museum of Art (@metmuseum)

Το  δεύτερο μέρος της έκθεσης έχει τον τίτλο “In America: An Anthology of Fashion” και θα κάνει εγκαίνια στις 7 Μαΐου 2022. Το θέμα είναι η γέννηση του αμερικάνικου στιλ εστιάζοντας στον 19ο αιώνα μέχρι και τα τέλη του 20ου αιώνα, και είναι αυτή που θα ορίσει το θέμα και το dress code για το MET Gala του Μαΐου.  Θα φιλοξενεί δημιουργίες ανεξάρτητων σχεδιαστών και μόδιστρων που εργάστηκαν στις Η.Π.Α από τον 19ο αιώνα μέχρι και τα τέλη του 20ου. Ενώ παράλληλα 8 διαφορετικοί σκηνοθέτες – μεταξύ των οποίων ο Tom Ford, η Sofia Coppola, ο Martin Scorsese και η Chloé Zhao⁣ – θα δημιουργήσουν τρισδιάστατα κινηματογραφικά στοπ- καρέ με τα ρούχα που φιλοξενούνται στην έκθεση.

Η έκθεση θα εστιάζει κυρίως σε μόδιστρους και σχεδιαστές που δεν ήταν πασίγνωστα ονόματα, και στόχος είναι να αναδείξει κρυμμένες ιστορίες δημιουργών.

Read More

And More