Raf Simons: Ο Βέλγος σχεδιαστής κλείνει το ομώνυμο brand του

Σε μια ανακοίνωση-έκπληξη, ο Raf Simons, ο Βέλγος σούπερ σταρ της μόδας και συν-δημιουργός της Prada, δήλωσε ότι κλείνει το ομώνυμο brand του.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Raf Simons Official (@rafsimons)

«Μου λείπουν τα λόγια για να πω πόσο περήφανος είμαι για όλα όσα έχουμε πετύχει», έγραψε σε μια ανάρτηση στο Instagram τη Δευτέρα. Η έκθεση Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο τον Οκτώβριο θα είναι η τελευταία της μάρκας. «Είμαι ευγνώμων για την απίστευτη υποστήριξη από την ομάδα μου, από τους συνεργάτες μου, από τον Τύπο και τους αγοραστές, από τους φίλους και την οικογένειά μου και από τους αφοσιωμένους θαυμαστές και τους πιστούς οπαδούς μας», δήλωσε ο Simons.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prada (@prada)

Η αιτία που  έκανε τον σχεδιαστή να προχωρήσει στην εν λόγω απόφαση δεν έχει γίνει γνωστή παρόλα αυτά υπάρχουν φήμες που θέλουν τον σχεδιαστή να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα με το brand του και παραάλληλα θέλει να επικεντρωθεί στην καριέρα του ως co-creative director για τον οίκο Prada στο πλευρό της Miuccia Prada. Ο Raf Simons έχει εργαστεί ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε ιστορικούς οίκους μόδας όπως οι Dior, Calvin Klein, Jil Sander . Εδώ και χρόνια παγκοσμίου φήμης stars όπως η Rihanna, η Emma Watson και η Charlize Theron έχουν φορέσει δημιουργίες του.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι πολλοί σχεδιαστές έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα προσωπικά τους brands με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Zac Posen που ανακοίνωσε το κλείσιμο της εταιρείας του μετά από 20 χρόνια πορείας, τον Ιούνιο του 2020.Τα νέα οικονομικά δεδομένα δημιουργούν πολύ δύσκολες συνθήκες και το κλείσιμο των brand για κάποιους σχεδιαστές δυστυχώς είναι μονόδρομος.

Read More

And More