Spiros Stefanoudakis: Ο ταλαντούχος σχεδιαστής μας υποδέχθηκε στον νέο του χώρο και μιλήσαμε για μόδα, στιλ και κομψές δημιουργίες

Ο Spiros Stefanoudakis είναι ένας αγαπημένος σχεδιαστής. Δημιουργίες του έχουν ντύσει την Tατιάνα Στεφανίδου, την Ελένη Μενεγάκη, την Δούκισσα Νομικού, την Έλενα Παπαρίζου, την Ελένη Φουρέιρα, την Μαρία Μπεκατώρου, την Χριστίνα Μπόμπα και όχι μόνο… Σύγχρονες γυναίκες που αγαπούν την κομψότητα, το ιδιαίτερο στιλ και τη σχεδιαστική ευφυΐα ενός designer που ξέρει να εκπλήσσει τα βλέμματα με τα ρούχα που υπογράφει.

 

Ο Σπύρος Στεφανουδάκης είναι ένας σχεδιαστής που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια για την ανοδική του πορεία. Και είναι από τους λίγους δημιουργούς που δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει με τις συλλογές του, με τα fashion project του και τις υπέροχες καμπάνιες του.

Πέρσι συμμετείχε στην Paris Fashion Week Couture 2021 με μία συλλογή εμπνευσμένη από τους πίνακες του Francesko Hayez που μάγεψαν τον σχεδιαστή σε μια επίσκεψή του στην Πινακοθήκη Di Brera στο Μιλάνο. Λίγο καιρό μετά μας παρουσίασε και την πρώτη του ανδρική συλλογή που πόζαρε ο ίδιος! Φέτος τι σχέδια έχει;

Είχαμε καιρό να τα πούμε έτσι δώσαμε ραντεβού λίγο πριν τις γιορτές, στον ολοκαίνουριο χώρο του, ένα πρωινό για καφέ και συζήτηση με στιλ… πολύ στιλ!

Συναντιόμαστε ξανά μετά από καιρό σε έναν ολοκαίνουριο χώρο που ομολογουμένως είναι πολύ εντυπωσιακός! Πείτε μας για αυτό το νέο σας project.

 

 

 

 

Ο νέος  μου χώρος μετράει μόλις 9 μήνες. Είναι ένα νέο δημιούργημά μου που φτιάχτηκε με προσωπικό γούστο και έχει την αισθητική που αρμόζει στον χαρακτήρα μου, αλλά και στα ρούχα που δημιουργώ. Ήθελα να φτιάξω έναν νέο χώρο που θα συνδυάζει την επιβλητικότητα και ταυτόχρονα την οικειότητα σε αυτόν που θα τον επισκεφθεί.

Στον λογαριασμό σας στο Instagram έχετε ήδη ανεβάσει μερικές συγκλονιστικές φωτογραφίες από την γυναίκεια και την αντρική συλλογή Black Season για τη άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023, μία καμπάνια διεθνών προδιαγραφών.

 

 

Η γυναικεία όσο και η αντρική συλλογή για το επόμενο καλοκαίρι με βρίσκουν στην πιο εμπνευσμένη στιγμή της καριέρας μου. Η μεν γυναικεία συλλογή είναι πολύ καλά δουλεμένη με συγκεκριμένη στοχοποίηση στην ανάδειξη της γυναικείας σιλουέτας που εδώ και χρόνια είναι το κύριο μέλημά μου. Λαμπερά υφάσματα αλλά και έντονες σε χρώμα μεταξωτές μουσελίνες που σέβονται το σώμα και την ποιότητα της γυναίκας που θα τα φορέσει.

 

 

Όσο για την αντρική συλλογή προσπαθώ να μην ξεφεύγω ιδιαίτερα από την κομψότητα που πρέπει να διέπει κάθε άντρα και ταυτόχρονα η μοντέρνα και νεανική πινελιά να τον ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους.

 

Για τη φωτογράφιση και των δύο συλλογών συνεργάστηκα με έναν από τους καλύτερους φωτογράφους, τον Κώστα Αυγούλη και τον ενδυματολόγο που πάντα φέρνει αισθητικά στη σωστή ροή τις συλλογές μου, Ιωάννη Τράκα, και τους ευχαριστώ και τους δύο για αυτή την υπέροχη δημιουργική στιγμή μας.

Πέρσι σχεδιάσατε την πρώτη σας ανδρική συλλογή. Πώς πήρατε αυτήν την απόφαση;

Ως σχεδιαστής η προτεραιότητά μου έως τώρα ήταν το γυναικείο ένδυμα. Όμως θεωρώ ότι η δημιουργία ξεχωριστών ανδρικών ρούχων με ποιότητα και σχεδιαστικό ενδιαφέρον ήταν μια ανάγκη μου που δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να παραβλέψω. Η απόφασή μου για τη δημιουργία της αντρικής συλλογής επισφραγίστηκε τόσο πέρυσι όσο και φέτος από το ανδρικό κοινό και με χαροποιεί ιδιαιτέρως.

 

Έχετε ντύσει μερικές από τις πιο διάσημες ελληνίδες: Tατιάνα Στεφανίδου, Ελένη Μενεγάκη, Δούκισσα Νομικού, Έλενα Παπαρίζου, Ελένη Φουρέιρα, Μαρία Μπεκατώρου, Χριστίνα Μπόμπα… Τελικά ποιο είναι το μυστικό μίας κομψής εμφάνισης;

 

 

Μυστικό κομψής εμφάνισης ουσιαστικά δεν υπάρχει. Ο σεβασμός στην αισθητική και στο σώμα όλων των γυναικών που έχω συνεργαστεί είναι το πρώτο μέλημά μου. Με όλες τις κυρίες που αναφέρονται παραπάνω έχουμε δημιουργήσει παρέα όμορφες εικόνες γιατί συναντήθηκαν η κομψότητα, η αισθητική αλλά και η ποιότητα μας. Δεν έχω δημιουργήσει τίποτα που να μην ταιριάζει στην προσωπική μου αισθητική ως σχεδιαστής.

Συνεργάζεστε όμως και με διάσημους Έλληνες: Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Γιώργος Καπουτζίδης ντύνονται με δικές σας δημιουργίες.

 

Με τους παραπάνω κυρίους δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα συνεργαστώ γιατί τόσα χρόνια έχω δώσει έμφαση στο γυναικείο ρούχο. Όμως είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάστηκα μαζί τους και με πολλούς από αυτούς συνεχίζω να συνεργάζομαι γιατί όπως είπα και παραπάνω η κομψότητα δεν έχει φύλο.

Είμαστε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, θα ήθελα λοιπόν μερικά tips για τα βράδια των γιορτών. Τι να προσέξουμε τι να αποφύγουμε;
Αυτό  που πρέπει να αποφευχθεί είναι η υπερβολή. Όλα τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με την προσωπική αισθητική του καθενός όπου πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστή σε κάθε περίπτωση. Η συμβουλή μου θα ήταν να αποφύγουν παγιέτες και λαμπερά υφάσματα και να τα αντικαταστήσουν με ελαφριά βελούδινα υφάσματα σε πιο σχεδιαστικές γραμμές.

Σε λίγες μέρες μπαίνουμε στο 2023. Τα σχέδιά σας για την νέα χρονιά, τι καινούριο να περιμένουμε από εσάς;
Εκτός της βραδινής συλλογής που φτιάχνω έως τώρα θα δημιουργηθεί και μια casual γυναικεία συλλογή για να αναδειχθεί η γυναικεία κομψότητα στην καθημερινότητα της. Πιο απλές γραμμές με έμπνευση όμως, all day κομψά σύνολα που θα μπορούν να ανταποκριθούν στην καθημερινότητα κάθε γυναίκας. Και το 2023 θα δώσω τον καλύτερο σχεδιαστικό εαυτό μου και με πολύ έμπνευση θα παραδώσω τα νέα σχέδια μου στο γυναικείο και αντρικό κοινό που με ακολουθεί και με εμπιστεύεται τόσα χρόνια.

 

 

Spiros Stefanoudakis: Θεοδάμαντος 27, Ζωγράφου 157 71

Tηλέφωνο: 21 1406 2858

Instagram @stefanoudakiscouture_official

Φωτογραφίες Πέτρος Χόντος

Read More

And More