Μilan Fashion Week

To εντυπωσιακό show των Dolce & Cabbana ήταν ένας ύμνος στο… Patchwork!

Ξεκίνησε η εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο, και οι Dolce & Cabbana ήταν από τους πρώτους σχεδιαστές που μας παρουσίασαν την ανοιξιάτικη συλλογή τους και μας εντυπωσίασαν.

Όλο το concept ήταν εμπνευσμένο από την αγαπημένη τους Σικελία που αποτελεί πηγή χρόνια τώρα για τους σχεδιαστές και δούλεψα με την τεχνική του patschwork για πρώτη φορά! Το όνομα της συλλογής Patchwork di Sicilia!

O χώρος που γίνονται τα καθιερωμένα show του οίκου είχε μεταμορφωθεί σε ανάλογο ύφος και ένα post στο instagram μας αποκάλυψε λίγη ώρα πριν τι θα ακολουθούσε.

Δεδομένης της μακράς δημιουργικής πορείας τους που πάντα εμπνέεται από τη Σικελία, θέλησαν να μας δείξουν όλα όσα μπορείς να βρεις σε αυτό το νησί και βεβαίως την πολυσύνθετη ιστοριία του, με πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς να  κυριαρχούν: από τους Ισπανούς έως τους Άραβες, τους Νορμανδούς, όλα αυτά δέθηκαν άψογα με την τεχνική του patchwork.

Tα κλασικά φορέματα κλεψύδρα έκαναν την εμφάνιση τους στο catwalk, brocade σακάκια και παντελόνιά, εντυπωσιακά bustier και floral head pieces ήταν τα βασικά στοιχεία της συλλογής!

Δούλεψαν με μοτίβα που μπορείς να βρεις στο Παλέρμο, την Κατάνια ή στις Συρακούσες, και δημιούργησαν  κομμάτια… patchwork.Συνδύασαν διαφορετικά πολυτελή υφάσματα όπως: σιφόν, μετάξι, ποπλίνα με πολλά επίσης χρώματα, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα που μας άρεσε πολύ!

Φωτογραφίες Splash

Δες όλο το εντυπωσιακό show εδώ:

 

Read More

And More