Two Tone Shoes : H ιστορία πίσω από τα  iconic παπούτσια του οίκου Chanel

Τα Two Tone παπούτσια έχουν μέχρι και σήμερα αναπόσπαστο και πρωταγωνιστικό ρόλο τις συλλογές του οίκου Chanel, ενώ αποτελούν το όνειρο κάθε στιλάτης γυναίκας.Παρόλο που μετρούν λίγο περισσότερο από έξι δεκαετίες παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο και τις τρέχουσες τις τάσεις. Τα Two Tone παπούτσια του οίκου Chanel, τα οποία φέτος κλείσουν αισίως 65 χρόνια ζωής είναι ένα all time fashion item, μία επένδυση που αξίζει να κάνεις αν και εφόσον μπορείς!

Getty Images

Τα Two Tone παπούτσια σχεδιάστηκε το 1957. Αφού είχε δημιουργήσει το μικρό μαύρο φόρεμα αλλά και τα signature tweed σακάκια, η Gabrielle Chanel αποφάσισε πως λείπει από τις συλλογές της ένα ζευγάρι παπούτσια το οποίο θα φοριέται κυριολεκτικά παντού.

Splash/Ideal Images

 

 Επέλεξε δύο αποχρώσεις, το μπεζ και το μαύρο. Το μπεζ γιατί κάνει τα πόδια να φαίνονται πιο μακριά και το μαύρο διότι κάνει το πέλμα να φαίνεται μικρότερο. Για το τακούνι επέλεξε το ύψος των  πέντε εκατοστών, το οποίο πρόσφερε άνεση και σταθερότητα.  Στην συνέχεια σε συνεργασία με τον σχεδιαστή παπουτσιών Raymond Massaro, πρόσθεσε το ελαστικό λουρί που υπήρχε στο πίσω μέρος. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι slingback γόβες όπως τις γνωρίζουμε σήμερα.

 

 

Βεβαίως με το πέρασμα των χρόνων οι δύο τόνοι εναλλάσσονται και με άλλα χρώματα, δίνοντας ακόμη περισσότερες επιλογές.

Τα Chanel two tone shoes καταφέρνουν να μας γοητεύουν όλες αυτές τις δεκαετίες και θα συνεχίσουν γιατί έχουν το απόλυτο classy style που παραμένει διαχρονικά κομψό.

 

 

 

Read More

And More