“Ακανόνιστες” σιλουέτες και μυστηριώδες ύφος: Αυτή είναι η νέα συλλογή του Marc Jacobs

Ενώ οι περισσότεροι σχεδιαστές “κυνηγούν” το νεοτερισμό και το μοντέρνο στιλ, ο Marc Jacobs αποφάσισε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο. Ο σχεδιαστής μας γύρισε στο παρελθόν με τη νέα του old school style συλλογή για τη σεζόν του επόμενου Φθινοπώρου, που παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέα Υόρκης.

Το show ξεκίνησε με τα διάσημα μοντέλα να φορούν oversized πανωφόρια που στο γιακά είχαν ενσωματωμένο κασκόλ από τσόχα. Το πρώτο πράγμα που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι οι μεγάλοι ώμοι και η ανδρική γραμμή που είναι κύρια χαρακτηριστικά του κάθε τζάκετ. Έπειτα, αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον μας ήταν οι ιδιαίτερες φούστες (και αυτές σε oversized γραμμή) με τα 3D floral στοιχεία στη μέση, τα οποία συνδυάστηκαν με oxfrods, καπέλα και γούνες σε ιδιαίτερες αποχρώσεις. Ναι, όλο το concept είναι τόσο ξεχωριστό και μοναδικό που μόνο οι αυθεντικές fashion lovers μπορούν να υποστηρίξουν (και μέσα σε αυτές είναι και η κολλητή μου φίλη που έχει εμμονή με τον Marc Jacobs).

Το καρό και το vinyl δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα WOW looks που είδαμε on stage. Τα συγκεκριμένα συνδυάστηκαν με γούνα, όχι όμως σε τζάκετ που όλοι θα περιμέναμε, αλλά σε blanket scarf το οποίο ήταν κρεμασμένο στο χέρι του κάθε μοντέλου.

Όσο η συλλογή έφτανε στο τέλος της, τα περισσότερα σύνολα αποκτούσαν πιο σκούρα χρώματα, μεταλλικές υφές, καρό και ακόμα πιο dark ύφος. Φυσικά οι “ακανόνιστες” γραμμές και σιλουέτες συνέχιζαν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τέλος, ο Marc Jacobs “ελευθερώνει” την σύγχρονη γυναίκα, και αντί για μια κλασική tote bag που δεσμεύει τα χέρια, επέλεξε να λανσάρει belt bags ή τσάντες που κρέμονταν στο λαιμό με αλυσίδα.

Read More

And More