Αlessandro Michele: O σχεδιαστής που μας επανασύστησε τον οίκο Gucci

Ο Αlessandro Michele αποχώρησε από τον οίκο Gucci! Μία είδηση που έχει αναστατώσει τον κόσμο της Μόδας, ενώ όλοι αναρωτιούνται ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το πολυτελή οίκο, εφόσον αυτή η συνεργασία μόνο επιτυχημένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί!

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alessandro Michele (@alessandro_michele)

Ο Alessandro Michlele γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 1972 στη Ρώμη. Το 1994 έφυγε από τη Ρώμη για να εργαστεί στο Les Copains, μια ιταλική εταιρεία πλεκτών ρούχων με έδρα τη Μπολόνια. Τρία χρόνια αργότερα, έγινε μέλος της ομάδας της Silvia Venturini Fendi και του Karl Lagerfeld στον πολυτελές οίκο μόδας της Fendi. Το 2002 ο Alessandro Michele εντάχθηκε την ομάδα σχεδιασμού της Gucci, όπου τότε ήταν  επικεφαλής ο Tom Ford τον οποίο ο Μichele θαύμαζε και τον είχε χαρακτηρίσει ιδιοφυΐα.

Τον Ιανουάριο του 2015, διορίστηκε δημιουργικός διευθυντής της Gucci. Ξεκινάει μία πορεία ανοδική όπου καταφέρνει μέσα από τις συλλογές του, να μας επαναστατήσει τον οίκο Gucci! Έδωσε ένα νέο μαξιμαλιστικό, χρωματιστό, glam ύφος στο ιταλικό brand και όχι μόνο αυτό, ο Michele έδωσε νέα πνοή στην εταιρεία και στη βιομηχανία της μόδας συνολικά.

Όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις συλλογές του, ο Μichele καταφέρνει να εκτοξεύσει τις πωλήσεις, να δημιουργήσει ένα νέο αγοραστικό κοινό, να συνδέσει το brand με νέους ambassandοrs και επαναπροσδιορίζει statement κομμάτια του οίκου με αποκορύφωμα τα loafers του brand που έγιναν ανάρπαστα!

Η πρώτη του συλλογή για την ανδρική σειρά για την Gucci το 2015 δημιουργήθηκε σε λίγες μέρες. Η τότε δημιουργική διευθύντρια Φρίντα Τζιανίνι αποχώρησε από την εταιρεία και ο Michele μπήκε στον ρόλο γρήγορα, εισάγοντας μια νέα εποχή στο brand. To πρώτο χαρακτηριστό look της συλλογής, μια  μπλούζα με φιόγκο σε συνδυασμό με μαύρο παντελόνι και μια ζώνη Gucci, καθιέρωσε αμέσως το ιδιότροπο ανδρόγυνο πλέον συνώνυμο της θητείας του Michele.

Ακολούθησαν πολλές στιγμές που θυμόμαστε από την δουλειά και που μόνο αυτός θα μπορούσε να μας τις χαρίσει.

Μακράν το πιο hot αξεσουάρ που έχουμε δει σε συλλογή ήταν αυτό της σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2018: Τα κομμένα κεφάλια της Gucci, έκλεψαν τα φώτα της δημοσιότητας. Χρειάστηκαν έξι μήνες για να κατασκευαστούν και ο Michele συνεργάστηκε με το ιταλικό στούντιο ειδικών εφέ Makinarium για να φτιάξει ακριβή καλούπια σιλικόνης στα κεφάλια των μοντέλων.

Ο Michele  ήθελε μέσα από τα show του να ανατρέπει το αναμενόμενο. Για το show της συλλογής  Φθινόπωρο/Χειμώνα 2020 της Gucci δημιούργησε ένα καρουσέλ όπου βλέπαμε όλη την προετοιμασία των μοντέλων από τους make up artist, τους στιλίστες και τους hair expetrs.Όταν ολοκληρώθηκε η εμφάνισή τους, τα μοντέλα πλησίασαν τον διαφανή γυάλινο τοίχο το καρουσέλ άρχισε να περιστρέφεται και να απολαύσαμε ένα μοναδικό fashion show.

Στο σόου της συλλογής  Gucci Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, o Michele τόνισε την ομορφιά των διδύμων στέλνοντας στην πασαρέλα  α πανομοιότυπα δίδυμα με την ίδια εμφάνιση. Η συλλογή επαινέθηκε για την εφευρετικότητα της!

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του Michele ήταν μοναδική και ο ίδιος δεν αναγνώριζε τα όρια του φύλου. Έχοντας ντύσει τον Jared Leto με φόρεμα και τον Harry Styles με μαργαριτάρια, o Michele ενθάρρυνε πάντα το ανδρόγυνο. Tα ρούχα και η μόδα είναι ένα παιχνίδι, μία απόλαυση για εκείνον χωρίς τυπικά όρια .

Αναμφισβήτητα είναι τέλος εποχής η αποχώρηση του από τον  οίκο Gucci αλλά ο Alessandro Michele ειναι μία πολυδιάστατη προσωπικότητα που σίγουρα μας επιφυλάσσει πολλά για το μέλλον!

Φωτογραφίες Getty Images

Read More

And More