Alexander Wang: Επιβεβαιώνονται οι φήμες που τον θέλουν να εγκαταλείπει τον οίκο Balenciaga

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στο Women’s Wear Daily ο οίκος Balenciaga και η μητρική εταιρεία του Kering έχουν αποφασίσει να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του Alexander Wang. Όπως αναφέρεται η τελευταία επίδειξη μόδας του Wang για τον Balenciaga θα είναι κατά τη διάρκεια της επερχόμενης Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Η αναζήτηση για τον διάδοχό του Wang είναι σε εξέλιξη, λένε οι πηγές.

Το σημερινό δημοσίευμα, εφόσον επιβεβαιωθεί, βάζει τέλος στις εικασίες σχετικά με το μέλλον του Wang στο brand, oι οποίες ξεκίνησαν νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν ο εκπρόσωπος της Kering επιβεβαίωσε πως, “Υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ του σχεδιαστή και του Balenciaga σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου.” Παράλληλα με το ρόλο του στον Balenciaga, ο Wang είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του ομώνυμου label του, το οποίο έχει οριστεί να κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη ξεκινώντας από το Λονδίνο αυτό το έτος.

Ο σχεδιαστής ανέλαβε τα ηνία τoυ Balenciaga τον Δεκέμβριο του 2012 μετά την αποχώρηση του Nicolas Ghesquière και θριάμβευσε ως creative director. Ο διάσημος οίκος μόδας του Παρισιού είδε μια αναζωογόνηση της πολυτελούς αισθητικής του με ένα update για την σύγχρονη γενιά, από τη στιγμή που ο Wang ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον τον Balenciaga, για να μην αναφέρουμε την αύξηση των κερδών.

Read More

And More