Ανανέωσε την γκαρνταρόμπα σου χωρίς να ξοδέψεις ούτε 1€

«Τα σκουπίδια μιας γυναίκας είναι ο θησαυρός μιας άλλης» είχε πει η Charlot στο Sex and the City εννοώντας τους άντρες. Το ίδιο γνωμικό βρίσκει εφαρμογή και σε πολλές άλλες περιπτώσεις ειδικά στα ρούχα.

Λίγο πριν ξεκινήσεις να υπερφορτώνεις την ντουλάπα σου με τα καινούρια καλοκαιρινά σου ρούχα μπορείς να κάνει μια συγκέντρωση στο σπίτι και να μοιραστείς με κοπέλες που έχουν το ίδιο στιλ τα παλιά σας κομμάτια. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να κάνεις οικονομία αλλά και να σώσεις τον πλανήτη αφού συμβάλεις κι εσύ στη μείωση του όγκου των σκουπιδιών.

Η τάση αυτή που έρχεται από την βόρεια Ευρώπη είναι μία νέα μορφή αγοράς, χωρίς οικονομικό κόστος, η οποία “γεννήθηκε”, στο πλαίσιο της γενικής οικονομικής κρίσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Ο αγγλικός όρος είναι «swishing» αλλά και το ελληνικό «ανταλλαγή» είναι αρκετό για να την περιγράψει.

Τα βήματα είναι γρήγορα, απλά, μα πάνω από όλα οικονομικά.
Βήμα 1ο
Ξεδιαλύνεις την γκαρνταρόμπα σου και λες και στις φίλες σου να κάνουν το ίδιο. Μαζεύεις σε μια στίβα τα ρούχα που θεωρείς ότι δεν χρειάζεσαι πια, τα πλένεις και τα ανανεώνεις.
Βήμα 2ο
Λες στις φίλες σου να καλέσουν όλες τις κοπέλες που ξέρουν – και έχουν ωραίο στιλ – για καφέ την Κυριακή στο σπίτι σου. Μπορούν να φέρουν όλες τα ρούχα που δεν θέλουν να ξαναφορέσουν μέσα σε μια σακούλα.
Βήμα 3ο
Ευκαιρία να καλέσεις τις κοπέλες από το γραφείο, τις γειτόνισσες από τον κάτω όροφο, φίλες που έχεις καιρό να δεις και γενικά όποιες σου έχουν λείψει και θέλεις να θυμηθείς τα παλιά.
Βήμα 4ο
Ετοίμασε τσάι, καφέ, γλυκά και άδειασε το τραπέζι στο σπίτι για να το χρησιμοποιήσετε ως επιφάνειας δοκιμής και ανταλλαγής.
Βήμα 5ο
Μπορείς να υποδεχτείς τώρα όλες σου τις φίλες, να πάρεις καινούρια ρούχα και να ανανεώσεις το στιλ σου.
Βήμα 6ο
Λογικά θα περισσέψουν πολλά ρούχα τα οποία θα φορτωθούν στο διαμέρισμά σου. Φρόντισε να πάνε σε όποιον τα έχει ανάγκη μέσα από τον Ερυθρό Σταυρό, την Ενορία της Εκκλησίας σου ή οποιαδήποτε άλλη φιλανθρωπική οργάνωση ξέρεις.
EXTRA TIPS:
Θέσε τους δικούς σου κανόνες:
-Όλοι πρέπει να φέρουν από κάτι, αν όχι ρούχα τότε γλυκά και παγωτά είναι δεκτά.
-Τα κομμάτια που θα φέρουν πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.
-Κανείς δεν μπορεί να κάνει «κράτηση» σε κάποιο ρούχο πριν από την έναρξη της ανταλλαγής.

Read More

And More