Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Αυστηρό dress code και αριστοκρατικό στιλ στην μεγάλη τελετή

Σήμερα γίνεται η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου μετά από 70 ολόκληρα χρόνια στον θρόνο. Η κηδεία της μετατρέπεται σε ιστορικό γεγονός. Βασιλείς, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι από όλον τον κόσμο έδωσαν το παρών στην κηδεία της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και οι δεκάδες καλεσμένοι εμφανίστηκαν στην τελετή με αυστηρό dress code και αριστοκρατικό στιλ.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι γυναίκες σε μία τέτοια περίσταση πρέπει να φοράνε μαύρο φόρεμα, τουλάχιστον μέχρι το γόνατο, να μην φαίνεται καθόλου ή ελάχιστο δέρμα, δηλαδή αμάνικα ή ντεκολτέ απαγορεύονται, ενώ πρέπει να φοράνε καλσόν και πανωφόρι στο ίδιο πένθιμο χρώμα.To καπέλο είναι απαραίτητο αξεσουάρ στην εμφάνιση.

Το βέλο ανήκει στους βασικούς ενδυματολογικούς κώδικες που πρέπει να ακολουθούν οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας την ημέρα της κηδείας. Ονομάζεται «βέλο πένθους»,  ένα μαύρο πέπλο με δαντέλα, που έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς σημαίνει ότι όποιος το φορά πενθεί.

Σε κοσμήματα οι πέρλες επιτρέπονται ενώ πολύτιμοι λίθοι σε έντονα χρώματα όχι. Οι πέρλες συμβολίζουν το πένθος από τη εποχή της βασιλείας της Βικτώριας. Είναι ευρέως γνωστό ότι η αείμνηστη μονάρχης δεν φόρεσε ποτέ ξανά χρώμα μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Αλβέρτου, του αγαπημένου της συζύγου, συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων λίθων.

O King Charles III και ο Prince William φτάνουν φορώντας τις στρατιωτικές τους στολές όπως λέει το βασιλικό πρωτόκολλο!

 

Ο Βασιλιάς Κάρολος ο Πρίγκιπας William και Πριγκίπισσα Άννα φοράνε τις στρατιωτικές στολές τους όπως ορίζει το πρωτόκολλο ενώ ο Πρίγκηπας Χάρυ όχι εφόσον έχει απαρνηθεί τα βασιλικά του καθήκοντα.

Η Britain’s Queen Camilla φτάνει στην τελετή με μαύρο  φόρεμα, καρφίτσα από διαμάντια και καπέλο με φτερά και βέλο.

H Κate Middleton με coat dress σε μαύρο χρώμα, συνδυασμένο με καπέλο που είχε βέλο, κολιέ με μαργαριτάρια και σκουλαρίκια σε 40s style όλα δώρο της Ελισάβετ, συνοδεύεται από τα παιδιά της Πρίγκηπα George και πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Η Meghan Markle με cape dress σε μαύρο χρώμα και εξαιρετικό minimal style, υπέροχο καπέλο και μαργαριταρένια σκουλαρίκια δώρο από την Ελισάβετ.

H Κate Middleton και η Meghan Markle δίπλα δίπλα στην τελετή!

 O Emanuel Macron και η σύζυγός του Brigitte Μacron με μαύρο minimal παλτό, midi dress και καπέλο αλά Jackie O με βέλο.

Ο Joe Biden και η Πρώτη κυρία Jill Biden που επέλεξε ένα μαύρο ταγέρ με χρυσά κουμπιά και bow headband.

 Ο Boris Johnson και η σύζυγος του Carrie Johnson που επέλεξε ένα square μαύρο φόρεμα με χρυσά κουμπιά και headband με βέλο.

Η Πρωθυπουργός Liz Truss πολύ κομψή με μαύρο midi φόρεμα και velvet headpice συνοδεύεται από τον σύζυγο της Hugh O’Leary

H μητέρα της Kate Middleton, Carole Middleton με coat dress σε μαύρο χρώμα, εντυπωσιακό καπέλο με φτερά και κολιέ με μαργαριτάρια και πολύτιμους λίθους σε μαύρη απόχρωση, συνοδεύεται από τον σύζυγο της Michael Middleton.

O Βασιλιάς Φίλιππος και η Βασίλισσα Λετίσια με μαύρο midi dress που είχε δερμάτινη ζώνη το οποίο συνδύασε με καπέλο και βέλο.

Ο Βασιλιάς Abdullah II και η Βασίλισσα Rania με παλτό από μεταξωτό ταφτά ντραπέ σχέδιο στο πέτο και καπέλο με βέλο.

 

Φωτογραφίες Reuters

 

 

Read More

And More