Κουκούλα: H casual λεπτομέρεια έχει και glam εκδοχή που κατακτά τώρα τα κόκκινα χαλιά και τις πασαρέλες ανά τον κόσμο

Από τη Zendaya, τη Florence Pugh και τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί μέχρι την AW24 συλλογή της Vera Wang και εκείνη της Simone Rocha στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, τα φορέματα με κουκούλα έχουν την τιμητική τους. Μπορούμε όμως στα αλήθεια να φορέσουμε κάτι τέτοιο στην καθημερινότητά μας;

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anya Taylor-Joy (@anyataylorjoy)

Ποιος θα πίστευε πως θα βλέπαμε ένα τέτοιο, αντισυμβατικό κομμάτι να κυριαρχεί στις πιο δημοφιλείς πασαρέλες του κόσμου; Ή να φοριέται από τις πιο λαμπερές celebrities – στην ultra formal εκδοχή του – με σκοπό να απογειώσει τις επίσημες εμφανίσεις τους σε μερικά από τα πιο μεγάλα events παγκοσμίως, όπως είναι τα BAFTAs κλπ; Μέχρι στιγμής, οι κουκούλες – στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον – «στόλιζαν» oversized jackets και XXL φούτερ, με σκοπό να μας προστατεύσουν από το κρύο, την βροχή, τα παιχνίδια του καιρού. Είναι συνδεδεμένη με το casual style.

Η κουκούλα στην πιο glam εκδοχή της κατακτά το red carpet

Κι όμως, τώρα κάνει την διαφορά. Τώρα γίνεται statement. Επιβεβαιώνει πως μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο, ακόμα και αν η περίσταση είναι πιο formal. Ξεκινάω αναφέροντας τα πιο πρόσφατα: την περασμένη εβδομάδα, στην περιοδεία της κινηματογραφικής παραγωγής Dune II, είδαμε την Zendaya, την Florence Pugh, αλλά και την Anya Taylor-Joy με κουκούλα στο κόκκινο χαλί. Συνεννοημένες; Όχι, απλώς ήθελαν να αγκαλιάσουν την τάση, η καθεμία με το δικό της, μοναδικό στυλ.

Photo by Marc Piasecki/WireImage

Την αρχή μεταξύ των τριών ηθοποιών έκανε η Zendaya, στην πρεμιέρα της ταινίας στο Παρίσι. Φωτογραφήθηκε, φορώντας ένα χρυσό, μπροκάρ σύνολο, με την υπογραφή του οίκου Louis Vuitton, το οποίο αποτελούνταν από ένα μικροσκοπικό cropped top με κουκούλα και μια maxi φούστα με όγκο. Δεν το λες φόρεμα το συγκεκριμένο, αλλά ανήκει στην ίδια λογική: η κουκούλα στις πιο glam εκδοχές της.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valentino Beauty (@valentino.beauty)

Ακολούθησε η Pugh στην πρεμιέρα της ίδιας ταινίας, στο Λονδίνο αυτή τη φορά, έχοντας επιλέξει ένα maxi φόρεμα Valentino με άνοιγμα στην πλάτη και κουκούλα, διακοσμημένο με παγιέτες από την κορυφή ως τα νύχια. Την ίδια ημέρα, στο ίδιο ακριβώς event, η Anya Taylor-Joy εμφανίστηκε με ένα ημιδιάφανο λευκό σύνολο Υψηλής Ραπτικής Dior.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr .🧿Naomi Campbell (@naomi)

Μια εβδομάδα αργότερα, στα BAFTA Awards 2024, ψήφο εμπιστοσύνης στην κουκούλα έδωσε η Naomi Campbell, με μια ημιδιάφανη, μαύρη κάπα που ανήκει στον οίκο Chanel. Στο ίδιο χαλί περπάτησε και η Vera Wang, η οποία φόρεσε μια λευκή δημιουργία με κουκούλα, που την συνδύασε με μαύρα opera gloves. Η αλήθεια είναι πως το dramatic φόρεμα με κουκούλα το έχουμε ξαναδεί στο κόκκινο χαλί χρόνια τώρα. Το επέλεγαν και παλαιότερα οι celebrities που ήθελα να κάνουν μια statement εμφάνιση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Ashley Graham, Katie Holmes, Michaela Coel, Kate Moss Bella Hadid.

Η κουκούλα στο runway!

Τώρα που είπα – έγραψα μάλλον – Bella Hadid, θυμάται κανείς εκείνη την εμφάνισή του topmodel στο show του οίκου Coperni για την σεζόν AW2022, με ένα μαύρο mini φόρεμα με κουκούλα; Φοβερή εμφάνιση στην πασαρέλα. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Κατά τη διάρκεια της σεζόν του SS23, το φόρεμα με κουκούλα εμφανίστηκε στην πασαρέλα αρκετές φορές, από το runway του οίκου Versace ως εκείνο του Halpern και της Alaïa. Και φυσικά, δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω από την εξίσωση την συλλογή του Saint Laurent για την σεζόν Spring-Summer 2023, η οποία ήταν γεμάτη με ντραπέ, maxi φορέματα με κουκούλα και μάλιστα σε διάφορες αποχρώσεις.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAINT LAURENT (@ysl)

Και η glam κουκούλα συνεχίζει την επέλασή της. Με την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου να βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς γραφόταν αυτό το άρθρο, η Simone Rocha επιβεβαίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα όσα γράφω παραπάνω. Μια γρήγορη ματιά στην πιο πρόσφατη συλλογή της θα σε πείσει και εσένα. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SIMONE ROCHA (@simonerocha_)

Read More

And More