Που οφείλει το στιλ της η Victoria Becham;

Την γνωρίσαμε ως Posh Spicy αλλά την αποθεώσαμε ως Posh Icon. “Victoria knows fashion” και κανείς δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει εναντίον αυτού. Άλλωστε είναι η μόνη celebrity του πλανήτη που κατάφερε με όπλο τη μόδα να μετατραπεί από ξοφλημένο αστέρι της ποπ σε διάτοντα αστέρα της πασαρέλας.

Την διαβάζουμε, την βλέπουμε,την αντιγράφουμε, την αποθεώνουμε εδώ και δύο δεκαετίες. Ποτέ κανείς δεν υποστήριξε ότι εκτιμάει τα φωνητικά της προσόντα αλλά όλοι αγαπάνε να την μισούνε. Η μόδα ήταν πάντα το φετίχ της και το διακριτικό σημείο υπεροχής της. Οι σχεδιαστές θέλουν να φωτογραφίζονται τα ρούχα τους πάνω της και εκείνη ξέρει πολύ καλά πως να ποζάρει απέναντι από τις ορδές φωτογράφων. Επιτυχίες, αποτυχίες, σκάνδαλα, γάμος, γιοι, μίση, αντιπάθειες, παρ’ ολίγον χωρισμοί και χιλιάδες, αλλά χιλιάδες outfits εκσφενδονίζουν τις πωλήσεις των tabloids στα ύψη.

Ανήκει στην ελίτ των σταρ που με το εκλεπτυσμένο τους στιλ, το αυστηρό, μίνιμαλ διακριτικό τους γούστο έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια σχολή στη μόδα, μια διαχρονική τάση που χαρακτηρίζεται από μεγάλες δόσεις μινιμαλισμού, μικρές δόσεις χρώματος και πολλές σέξι στιγμές.
Αυτό είναι και το μυστικό της. Οι μινιμαλ, αυστηρές επιλογές που καθιστούν τις φωτογραφίες της διαχρονικές!


Μίντι φόρεμα σε μαύρο και γεωμετρικούς όγκους. Μια από τις επιλογές που η Victoria εμπιστεύεται και δεν σταματά να επαναλαμβάνει. Απλό, σκέτο… που απογειώνεται με μια σχεδιαστική τσαχπινιά.


Οι γκρίζες μέρες της Victoria ήταν πάντα ένα ευχάριστο διάλειμμα στο ατέρμονο παιχνίδι της σκακιέρας. Είναι σαφές ότι προτιμά τις στενές αυστηρές γραμμές και ότι το αγαπημένο της μάθημα στο σχολείο της μόδας είναι η γεωμετρία.


Το androgyno είναι ένα look που μάλλον γεννήθηκε για την εύθραυστη φιγούρα της. Total black “λιτότητα” και μια τζούρα χρώματος αρκούν για τη Victoria να πετύχει το στόχο της.


Άσπρο, μαύρο, ψηλά τακούνια…. Αυτό είναι η Victoria. Απόλυτη. Ακραία. Αγαπημένη μαθηματικη πράξη η αφαίρεση που προσθέτει μόνο στιλ.


Τόλμησε πρώτη τα ψηλοτάκουνα χωρίς τακούνια… έκανε τους πάντες να απορούν για το πως καταφέρνει να παραμένει όρθια και ξεκίνησε μια πολύ δύσκολη…. τάση. Ποιος είπε ότι ο μινιμαλισμός και η εκκεντρικότητα, η καινοτομία δεν πάνε μαζί;


Ένα αυστηρό λευκό φόρεμα με γούνινα φτερά αγγέλου. Ασημί γόβες και η κόκκινη Christian Louboutin πινελιά. Το μίνιμαλ δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρεξηγήσεων περί κομψότητας. Λίγα “λόγια” και ξεκάθαρα.
Ο τρόπος που προτάσσει το αριστερό πόδι, γέρνει τον κορμό ελαφρά προς τα πίσω και ακουμπά το χέρι της στην μέση της έχει γίνει από στάση, τάση.


Δεν είναι όμως οι red carpet στιγμές που την έκανα fashion icon αλλά οι στιγμές που ο φακός των paparazzi την απαθανάτιζε σε χαλαρές (λέμε τώρα) καθημερινές στιλιστικές επιλογές. Προσεγμένη πάντα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας!


Το χρώμα δεν μπαίνει συχνά στη ζωή της αλλά όταν μπει το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό ενώ οι τσάντες Birkin έχουν γίνει προέκταση του χεριού της.


Σαν γυναίκα είχε πάντα στιγμές ανασφάλειας, ιδιαίτερα όταν ο γάμος της είχε γίνει ανέκδοτο στα εξώφυλλα των περιοδικών. Η ανασφάλειά της μεταφράζεται σε πειραματισμούς με τα μαλλιά και αποκαλυπτικά sexy looks. Ακόμα κι εκεί όμως η αυστηρότητα και η αφαιρετικότητα είναι αδιαπραγμάτευτες.


Μια από τις πλέον αξιομνημόνευτες στιγμές της στο κόκκινο χαλί. Και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο loud μπορεί να γίνει το minimal.


Το καλύτερο αξεσουάρ που κράτησε ποτέ… Ο David! Kαι οι κοινές στιλιστικές τους πορείες είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας για τα 00s.

Read More

And More