Δες το διαστημικό show που έγινε στη μνήμη του Pierre Cardin

O oίκος  Maison Pierre Cardin ένα (σχεδόν) χρόνο από τον θάνατό του εμβληματικό σχεδιαστή Pierre Cardin, θέλησε να αποδώσει φόρο τιμής στο έργο του και διοργάνωσε ένα διαστημικο show υπερπαραγωγή  στον αεροδιάδρομο του National Air and Space Museum στα περίχωρα του Παρισιού.

Φωτογραφίες: SPLASH/Ideal Images

Η συλλογή που είδαμε είχε τον τίτλο “Cosmocorps 3022”, με σαφή αναφορά στην original collection “Cosmos” του 1964, και γενικά στην space age αισθητική και τον φουτουρισμό που καθιέρωσε ο Pierre Cardin στη μόδα.

Παρουσιάστηκαν 200 δημιουργίες, πολλές σε σχέδια του Cardin που δεν σταμάτησε να σχεδιάζει μέχρι και τον θάνατό του, στα 98 του χρόνια. Το πρώτο μέρος της συλλογής ήταν αφιερωμένο στις δημιουργίες του ίδιου ενώ το δεύτερο μέρος του show ξεκίνησε με τη προβολή ενός σύντομου φιλμ που ήταν αφιερωμένο στην αναβίωση του οίκου Pierre Cardin.

Είδαμε ρετρό φορέματα σε έντονα χρώματα, graphic μοτίβα, γεωμετρικά cutouts, τονισμένους ώμους, σύνολα με τρισδιάστους δακτυλίους, και βεβαίως τα φουτουριστικά metallic σύνολα χαρακτηριστικά του σχεδιαστή!

Δες όλο το εντυπωσιακό show εδώ:

Read More

And More