Earth’s Tears: Η Έλενα Κοντορούση προσθέτει στις εμφανίσεις σου στιλ και θετική ενέργεια!

Είναι χειροποίητα, είναι φτιαγμένα με αγάπη και οι ημιπολύτιμοι λίθοι επιστρατεύονται για να δώσουν στο στιλ σου, αλλά και σε σένα, θετική ενέργεια. Τα Earth’s Tears, δημιουργούνται από τη σχεδιάστρια μόδας, Έλενα Κοντορούση, με μοναδικό στόχο να προσθέσουν μαγεία στην καθημερινότητά σου.

Για την Έλενα η δημιουργικότητα είναι το παν. Αφήνεται στην έμπνευση και επανέρχεται στην επιφάνεια της καθημερινότητας ακόμα και πέντε ώρες μετά. Κολιέ, φυλαχτά, βραχιόλια την παρασύροουν στον κόσμο τους, μέχρι να “γεννηθεί” κάτι μοναδικό. Κάτι ιδιαίτερο που όμοιό του δεν θα υπάρχει και θα μιλήσει στη δική σου προσωπικότητα. Άφησε το ένστικτό σου ελεύθερο να αποφασίσει. Και αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεσαι…

-Πείτε μου μερικά στοιχεία για τα κοσμήματά σας. Πώς ξεκίνησαν, τι σας ώθησε σε αυτό, πως θα τα χαρακτηρίζατε εσείς;
Ένα κόσμημα δεν είναι απλά ένα υπέροχο στολίδι, είναι και μια ζωή που πάλλεται και έχει τη δική της αυτόνομη δύναμη. Μπορεί να μας προστατέψει από το κακό μάτι, να διώξει τις αρνητικές ενέργειες, να μας χαρίζει ευεξία και ζωντάνια και να μας πλημμυρίζει με όμορφα συναισθήματα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο χρησιμοποιώ ημιπολύτιμους λίθους.

Σε όποια εποχή και να ανατρέξουμε βρίσκουμε αμέτρητες αναφορές. Μέσα από τις παραδόσεις των διαφόρων λαών, αλλά και γραπτά, μέσα από τη βιβλιογραφία, έχουν φτάσει μέχρι εμάς αμέτρητες πληροφορίες για τις ιδιότητες που αποδίδουν. Μία βόλτα σε ένα οποιοδήποτε μουσείο του κόσμου είναι αρκετή για να διαπιστώσουμε τη σχέση των ανθρώπων με τις πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες. Κοσμήματα, σφραγίδολιθοι και φυλακτά φτιαγμένα από κάθε είδους πετράδια βρέθηκαν σε κάθε γωνιά της Γης. Και είναι οι πιο αξιόπιστοι μάρτυρες αυτής της σχέσης. Η πρώτη γραπτή αναφορά της δύναμης των πολύτιμων λίθων είναι τα λίθινα του Ορφέα.

Ιασπής, τοπάζη, αχάτης, γαγάτης, αιματίτης, κοράλλι, χαλαζίας και λοιπά, από τότε μέχρι σήμερα η βιβλιογραφία περί λίθων είναι πλούσια και εμπεριστατωμένη! Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι είχαν άμεση και θετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Το ίδιο πίστευαν και οι Μάγιας της Αμερικής αλλά και οι Ινδοί. Σε όλη τη Γη λαοί ανακάλυψαν ιδιότητές τους και πως επηρέαζαν το ανθρώπινο ενεργειακό σύστημα για αυτό και τους χρησιμοποιούσαν για θεραπευτικούς σκοπούς αλλά κυρίως για την κατασκευή κοσμημάτων.

 

 

-Τι είναι αυτό πιστεύετε που κάνει τα κοσμήματά σας να ξεχωρίζουν; 
Είναι φτιαγμένα με αγάπη !

 

-Οι πέτρες που χρησιμοποιείτε τους προσδίδουν “μαγικές” ιδιότητες;
Εγώ θα τους αποκαλούσα οι θησαυροί της Γης. Η γοητεία και η αξία των ημιπολύτιμων και πολύτιμων λίθων οφείλεται στο γεγονός ότι αντανακλούν όλα τα χρώματα της Γης και τη λάμψη του φωτός. Οι μύθοι που τους ακολουθούν είναι πολλοί και συναρπαστικοί. Οι  πραγματικές ιδιότητές τους το ίδιο. Για αυτό λοιπόν συμβουλή μου είναι να αφήνουμε το ένστικτό μας για να επιλέξει το κόσμημα και την πέτρα που μας ταιριάζει.

 

-Πως θα θέλατε να χαρακτηρίζουν τα κοσμήματά σας;
Μοναδικά!

 

-Από τι εμπνέεστε;  
Από την αγάπη μου για τη δημιουργία!

 

-Είστε πιο δημιουγική το βράδυ ή στο φως της ημέρας;
Είμαι δημιουργική 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Όταν εστιάζω στη δουλειά μου, δεν βλέπω έξω καθόλου. Είμαι προσκολλημένη σε αυτό που κάνω. Ομολογώ βέβαια ότι πολλές φορές εργάζομαι μέχρι τα ξημερώματα.

 

-Η μόδα δίνει αρκετή έμφαση στα κοσμήματα, στα αξεσουάρ γενικότερα. Θα μπορούσατε να μας δώσετε μερικές στιλιστικές συμβουλές όσον αφορά στα “διακοσμητικά” στοιχεία ενός outfit;
Φυσικά, κανένα ρούχο δεν θα έδειχνε αν δεν είχε το ανάλογο κόσμημα! Συμβουλή μου είναι και ήταν πάντα: όχι υπερβολές! Πρέπει να δοκιμάζουμε ένα κόσμημα, όπως ακριβώς κάνουμε με ένα ρούχο. Μπορεί να μας αρέσει ένα κόσμημα, το θέμα όμως είναι αν μας ταιριάζει! Για αυτό καλά θα ήτανε να ρωτάμε και τους ειδικούς και να τους εμπιστευόμαστε.

 

 

-Είναι χειροποίητα. Κάτι που σημαίνει ότι τα δημιουργείται με τα χέρια σας. Είναι απολαυστική διαδικασία, σας εκτονώνει από την καθημερινότητα, σας ταξιδεύει κάπου αλλού; Πόσες ώρες μπορεί να χρειαστεί ώστε να ολοκληρωθεί ένα κόσμημα;
Όλα μου τα κοσμήματα είναι χειροποίητα. Είναι πραγματικά απολαυστική η στιγμή της δημιουργίας, της έμπνευσης. Ταξιδεύω σε μαγικές στιγμές. Χαίρομαι κάθε φορά που τελειώνω ένα κολιέ, ένα φυλαχτό, ένα βραχιόλι. Το ερωτεύομαι και το αισθάνομαι κάτι πολύ δικό μου! Πολλές φορές χρειάζονται αρκετές ώρες για ένα κόσμημα. Δεν είναι απλά φτιαγμένο. Έχει συμβεί ένα κόσμημα να μου πάρει και 4 και πέντε ώρες.

 

-Που μπορεί να βρει κάποιος τα κοσμήματά σας;
Στο luxury boutique στο Hilton Athens και προσεχώς και στο site μας στο www.earthstears.com

 

-Ποια είναι τα αγαπημένα σας υλικά;
Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα μαργαριτάρια, αλλά λατρεύω όλες τις πέτρες, όπως αμέθυστος, αχάτης, ιασπίς, αβεντουρίνη κλπ. Ακόμα και όταν βρίσκομαι στη θάλασσα μαζεύω πέτρες ατελείωτες ώρες.

Read More

And More