Ετοιμάσε τη βαλίτσα του αγοριού σου! Τι πρέπει να πάρει στις διακοπές και πως να τα συνδυάσει…

Έχεις διαβάσει τα πάντα που αφορούν στη γυναικεία μόδα. Έχεις μελετήσει και τους σωματότυπους σε σημείο που όταν το αγόρι σου βγάζει την μπλούζα του στην πλαζ τον κοιτάς κάνοντας τη σκέψη: μήλο ή αχλάδι;

Αφού ολοκληρώνεις τη σκέψη και σκέφτεσαι τι χαρακτηριστικά θέλεις να πάρουν τα παιδιά σας, μια άλλη σκέψη σου κατακλύζει το μυαλό. Πως θα καταφέρω να τον κάνω να μην πάρει μαζί στις διακοπές αυτό το ελεεινό μαγιό αλλά ρούχα καλόγουστα που θα τον κάνουν κι αυτόν πιο ωραίο κι εμένα πιο ενθουσιασμένη μαζί του. Ερωτήματα γυναίκας! Λεπτές ισορροπίες που θέλουν, για να διατηρηθούν, δεξιοτεχνία!

Πριν φτάσεις στο σημείο να κάνεις δραστικές κινήσεις για να του αντικαταστήσεις μερικά από τα λατρεμένα στοιχεία της γκαρτναρόμπας του, στοιχεία που ως κλασικός άντρας τα θεωρεί απαραίτητα και υπερστιλάτα αφού όλοι του οι φίλοι, ανεξαιρέτως, τον ρωτάνε από πού τα πήρε (?!) οργάνωσε τη σκέψη σου..

-Κοίταξε τι έχει ήδη στην ντουλάπα του, πηγαίνετε μαζί για ψώνια ώστε να αποκτήσει ό, τι του λείπει και φτιάξτε μαζί τη βαλίτσα του (λέγοντας, πάντα, απλά τη γνώμη σου)!

-Σίγουρα εξαρτάται από το στιλ του άντρα που έχεις δίπλα σου, την ηλικία του αλλά και σε τι φάση βρίσκεται (άλλο στιλ ο φοιτητής κι άλλο στιλ ο εργαζόμενος).

-Παρόλα αυτά το αγόρι σου δεν χρειάζεται υπερβολές στις αποσκευές του. Με λίγα, και καλά οργανωμένα σύνολα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη. Καλύτερο και για σένα αφού μπορείς να του φορτώσεις τη βαλίτσα με δικά σου πράγματα.

-Πρώτο και βασικότερο που δεν χρειάζεται να αναφέρεται αλλά είναι καλό να υπενθυμίζεται είναι τα βαμβακερά εσώρουχα και οι κάλτσες (όχι αυτές που παίζει μπάσκετ με τα παιδιά, αλλά λεπτές και κοντές ώστε και να μην ιδρώνει το πόδι και να μην φαίνονται από το παπούτσι).

Είναι πολύ προσωπικό το ξέρω αλλά το καλοκαίρι επιβάλλεται τα εσώρουχά του να είναι βαμβακερά. Είναι η μόνη ποιότητα υφάσματος που είναι ελαφριά και δεν θα τον ζεσταίνει.

Aπο αριστερά εσώρουχα Calvin Klein- Polo Ralph Lauren
-Να θυμάσαι πως το ύφος του εσώρουχου εξαρτάται κι από το ύφος παντελονιών που φοράει.

-Να θυμάσαι πως ανάλογα με το χρώμα των ρούχων και των παπουτσιών επιλέγεις και τα ανάλογα χρώματα σε κάλτσες και εσώρουχα. Πολύχρωμα, εμπριμέ, με cartoons και οτιδήποτε άλλο που εκείνος βρίσκει τρομερά χαβαλετζίδικο, πάρτου το μαζί, για να το φοράει στον ύπνο. Ποιος έχει όρεξη για καβγάδες μια μέρα πριν τις διακοπές;

-Επίσης θυμήσου πως θα υπάρχει και outfit για το ταξίδι. Επειδή η διαδρομή θα είναι μακρινή και είτε θα οδηγεί είτε θα κάθεται στην θέση δίπλα σου σε πλοίο ή αεροπλάνο άφησέ τον να κάνει το κομμάτι του και να βάλει ό, τι τον βολεύει καλύτερα. Λιγότερη γκρίνια.

-Ξεπερνάμε το στάδιο 1 που είναι τα βασικά πράγματα που βάζουμε στο σακίδιό του και φτάνουμε στην ώρα που πρέπει να δείξεις τη μαεστρία σου στο στιλ και στην οργάνωση.

Τ-shirts/ Polo
Για διακοπές μίας εβδομάδας φρόντισε να του βάλεις στο σάκο του 7 ελαφριά στο ύφασμα t-shirts ( είτε polo είτε κανονικά)


Aπο αριστερά t-shirt Alexander McQueen – Ralph Lauren
-Είναι κάτι που μπορεί να βάλει από το πρωί ως αργά το βράδυ, οπουδήποτε κι αν πάτε.

-Τα polo t-shirts είναι φανερά πιο chic και μπορούν να συνδυαστούν και με μπλε, μπεζ, καφέ αλλά και σε έντονους χρωματισμούς, βερμούδες.

-Οπότε προτίμησε να πάρεις μαζί 3 polo σε natural αποχρώσεις άσπρο, μπλε, μαύρο. Αφού, είμαι βέβαιη, πως τα 4 t-shirts που θα επιλέξει θα είναι σε μοντέρνα, με έντονα χρώματα, γραμμή.

-Να θυμάσαι πως όταν επιλέγει κάτι έντονο να φορέσει από πάνω το κάτω μέρος το κρατάμε στα βασικά χρώματα όπως μπλε, καφέ, μπεζ, μαύρο, άσπρο.

-Τα πολύ στενά t-shirts δεν κολακεύουν κανέναν. Εκτός κι αν το αγόρι σου είναι ο Peter Andre που γεννάει ερωτηματικά από μόνο του! Προτίμησε να έχουνε έναν ‘αέρα’ στο σώμα ώστε να νιώθει κι εκείνος πιο άνετα.

-Να μην επιλέξει ποτέ να φορέσει λύκρα ή ελαστικά t-shirts. Είναι δεδομένο πως η οσμή που θα προκύψει μετά από λίγη ώρα θα εξολοθρεύσει κάθε τι ρομαντικό.

-Πες όχι -και επέμεινε- στα t-shirts με μεγάλα ντεκολτέ! Είναι κακόγουστα, θηλυπρεπή και υποδηλώνουν στιλ που προήλθε μέσα από την τηλεόραση με την μέθοδο “κάνω ό, τι βλέπω”.


Τρία ή τέσσερα λινά πουκάμισα
Εξαρτάται από το μέρος που θα πάτε και το στιλ του. Εάν είναι fan του είδους μπορεί να τα φοράει και πάνω από το μαγιό στη παραλία γεγονός που πρέπει να σου αρέσει αφού μετά τις βουτιές, τα cocktails στο beach bar και τη ταβέρνα πηγαίνει σερί και για ακόμη ένα ποτό.


Πουκάμισα Hartfold
Τα λινά πουκάμισα να είναι και αυτά σε μονόχρωμη βασική επιλογή ώστε να φορεθούν με τα πάντα.

Jacket ή λεπτό πουλοβεράκι
Ένα τύπου jacket λεπτό για το βράδυ ή πουλοβεράκι λεπτό θα ήταν καλή ιδέα γιατί στο νησί το βράδυ την έχει την ψυχρούλα του κι όσο κι αν υπάρχει ο μύθος πως οι άντρες δεν κρυώνουν θέλω να σου επιβεβαιώσω πως είναι όντως μύθος.


Aπο αριστερά J.Crew και Rag&Bone
Επέλεξε να του πάρεις μαζί άσπρο μπλε ριγέ πουλόβερ ώστε να μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα χρώματα, να είναι μοδάτο και να κάνει και πρόταση.

Δύο παντελόνια
Τι κι αν από τη ζέστη σου κόβεται η αναπνοή, το αγόρι το παντελόνι του το θέλει! Δύο είναι λοιπόν τα must have, ένα jean κι ένα υφασμάτινο παντελόνι.


Aπο αριστερα Marc by Marc Jacobs και Αcne

Τέσσερις Βερμούδες
Θα πρότεινα τη μονοχρωμία στα βασικά χρώματα. Παρόλα αυτά, εάν του ταιριάζει στο στιλ, οι βερμούδες σε έντονα χρώματα είναι το απόλυτο trend για το καλοκαίρι.


Aπο αριστερά Ιncotex και Polo Ralph Lauren
Πρόσεξε: η αντρική βερμούδα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ στενή ούτε πολύ κοντή.

Επίσης κάτι που θα σε εκπλήξει είναι πως η χρήση της βερμούδας μέσα στη πόλη θεωρείται από τους πραγματικούς γκουρού της μόδας ως κιτς και ένδειξη έλλειψης γνώσης του στιλ.

Τρία μαγιό
Επέλεξε να πάρει μαζί 3 μαγιό. Μπορεί να σου ακουστεί υπερβολικό αλλά επειδή όλη η ουσία των διακοπών στο νησί βρίσκεται στο beach bar δεν θα πείραζε να έχει επιλογές.


Aπο αριστερά Limoland και Ηartford
Εάν επιλέγει για μαγιό βερμούδες μέχρι το γόνατο η ιδέα του να έχεις περισσότερα από ένα μαζί θεωρείται απαραίτητη αφού τα συγκεκριμένα αργούν πάρα πολύ να στεγνώσουν.

Σαγιονάρες για την παραλία
Πρόσεξε να μην είναι το ίδιο χρώμα με το μαγιό του. Σε αντίθεση με τις γυναίκες όταν οι άντρες συνδυάζουν σαγιονάρα με μαγιό και πετσέτα καταλήγουν να είναι γραφικοί.

Μην ξεχάσεις κι ένα δεύτερο ζευγάρι για το δωμάτιο.


Απο αριστερά Rivieras και Ηawaianas

Επίσης εάν το στιλ του αγοριού σου το αντέχει οι εσπαντρίγες δεν είναι μόνο δικό μας πλεονέκτημα.

Θα αποτελούσε άψογο στιλ και άποψη εάν φορούσε βερμούδα το στιλ της οποίας παραπέμπει σε πεντάτσεπο παντελόνι, λινό πουκάμισο και εσπαντρίγες.

Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί πετσέτα για τη θάλασσα αλλά και καπέλο. Δεν χρειάζεται να αναφέρω πως η μονόχρωμη πετσέτα είναι η μόνη και μοναδική επιλογη.


Απο αριστερά fresh promotions και Panamas
Τα panamas καπέλα αποτελούν ένα από το πιο chic αξεσουάρ για την παραλία.

Παπούτσια!
Πόσο σημαντικό να μην κυκλοφορεί από το πρωί μέχρι το βράδυ με τις σαγιονάρες! Φρόντισε να έχει δύο ζευγάρια: ένα πιο casual όπως είναι τα converse ή πάνινα. Ή αν έχετε να πάτε κάπου πιο επίσημα φρόντισε να πάρει μαζί του και ένα ζευγάρι boat shoes.


Aπο αριστερά Converse και Quody
Επίσης, μπορείς, εάν πιστεύεις πως θα το ακολουθήσει, να του πάρεις τσάντα από καμβά για την παραλία -όλη δική του- ώστε να αποφύγεις να κουβαλάς την πετσέτα, τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το πορτοφολάκι με τα ψιλά, το καπέλο (που δική σου ιδέα ήταν να πάρει μαζί), το περιοδικό και τις ρακέτες γιατί εκείνος κρατάει την εφημερίδα με τα νέα της ομάδας και τον καφέ που πήρε από το δρόμο.


Aπο αριστερά A.P.C και LLBean
Τώρα, φρόντισε τα γυαλιά ηλίου του να είναι κλασικά μοντέλα με χρήση κόκαλου που προσθέτουν στιλ και απέφυγε τα γυαλιά καθρέφτες. Είναι ξεπερασμένα!


Aπο αριστερά Cutler & Gross και Persol

Τέλος αγαπημένη θέλω να σου ευχηθώ καλή επιτυχία και να σου πω πως άμα τα βρεις σκούρα στο να σε ακούσει… δεν είσαι μόνη! Όλες έχουμε βρεθεί σε αυτό το αδιέξοδο κι απλά συμβιβαστήκαμε με την ιδέα πως η μόδα είναι γένους θηλυκού!

Read More

And More