Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο: Η νέα συλλογή του Gucci με τα edgy ρούχα και τις baroque μάσκες

Η Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο ξεκίνησε και ο Gucci ήταν από τους πρώτους οίκους που παρουσίασαν τη νέα συλλογή για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2019/20. Ο σχεδιαστής του οίκου, Alessandro Michele, έχει αδυναμία στα θρησκευτικά στοιχεία και αυτό έγινε αντιληπτό στο τελευταίο show από τη θρησκευτική μουσική υπόκρουση που έδινε το ρυθμό στο βηματισμό των μοντέλων.

Το πρώτο πράγμα που προσέχεις στο show είναι οι ιδιαίτερες baroque μάσκες με τις edgy λεπτομέρειες. Ο σχεδιαστής επέλεξε να “στολίσει” τα looks με αυτό το αξεσουάρ γιατί όπως είπε σε δήλωσή του: “Τα ρούχα είναι η μάσκα μας. Και τα δύο κρύβουν”.

Ο σχεδιαστής για ακόμα μια φορά παρουσίασε σε ένα show την ανδρική και γυναικεία συλλογή, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο τα ρούχα του να απευθύνονται και στα δύο φύλα. Οι νέες δημιουργίες είχαν masculine style, sparkly λεπτομέρειες, έντονα χρώματα, snakeskin επιφάνειες, φίνα δαντέλα, και γούνινα αξεσουάρ.

Ο οίκος έχει αδυναμία στις πιέτες και στα πλεκτά στοιχεία, κάτι που είδαμε και στα looks του νέου show. Σε γενικές γραμμές επικρατούσε μια vintage αισθητική που “συνοδευόταν” με oversized κοσμήματα και μεταλλικά στοιχεία στο πρόσωπο και -φυσικά- τις edgy μάσκες.

Η συλλογή ολοκληρώθηκε με oversized γυαλιά ηλίου, ugly sneakers, statement τσάντες και vintage αντικείμενα περιποίησης.

Read More

And More